Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Από την επίσκεψη Καμμένου στο Αμύνταιο

Επίσκεψη στο Δήμο Αμυνταίου πραγματοποίησε ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κ. Πάνος Καμένος, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του και τη Βουλευτή Κοζάνης, κα Ραχήλ Μακρή, που έλκει την καταγωγή της από τον Δήμο μας.
Ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Μάκης Ιωσηφίδης υποδέχτηκε τον κ. Καμένο και αντάλλαξαν απόψεις για τα τοπικά θέματα και την ευρύτερη πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου όπου ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έδειξε ότι έχει πολύ καλή ενημέρωση για τα ενεργειακά θέματα, το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων και τα αιτήματα των λιγνιτικών περιοχών.
Σχετικά με τα θέματα αυτά ο κ. Καμένος αναφέρθηκε στην περιοχή μας λέγοντας ότι έχει προσφέρει πολλά στην ανάπτυξη της χώρας με την παροχή φθηνής ενέργειας από την καύση του λιγνίτη, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο λιγνίτης μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Ελληνικού λαού σε ενέργεια για πολλά ακόμη χρόνια.
Αναφερόμενος στο Νομό Φλώρινας είπε ότι έχει πολλές δυνατότητες για ανάπτυξη, αλλά αντιθέτως βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις σε ότι αφορά στην ανεργία, ενώ τόνισε ότι τα αντισταθμιστικά οφέλη από τη λειτουργία των εργοστασίων της ΔΕΗ μπορούν να αποτελέσουν την αρχή για μία νέου είδους ανάπτυξη της περιοχής. Ειδικά αναφερόμενος στον Τοπικό Πόρο ανέφερε ότι είναι ελάχιστα τα χρήματα που δίνονται στις τοπικές κοινωνίες ως αντιστάθμισμα για την περιβαλλοντική ζημία που γίνεται. Τέλος, ανέφερε ότι η ΔΕΗ θα έπρεπε να δίνει χρήματα για την αποκατάσταση των λιγνιτικών περιοχών και όχι στο Πράσινο Ταμείο για να χρηματοδοτούνται κρουαζιέρες και συνέδρια.
Ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Μάκης Ιωσηφίδης, καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων και τους συνεργάτες του εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για τις δηλώσεις του κ. Καμένου σχετικά με τα ενεργειακά θέματα και τα αιτήματα των λιγνιτικών περιοχών.
Ανέφερε ακόμη ότι για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των λιγνιτικών περιοχών το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων είναι έτοιμο να ξεκινήσει αγώνες, στους οποίους ζήτησε τη στήριξη και παρουσία του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Τέλος, κάλεσε τον κ. Καμένο στο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Φεβρουαρίου με συμμετοχή πολλών Ευρωπαίων δημάρχων και αξιωματούχων και αντικείμενο τη μεταφορά τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών για την ανάπτυξη λιγνιτικών περιοχών.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Αμυνταίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.