Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Το σχέδιο «Αθηνά» και οι επιπτώσεις στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στην Π.Ε. Φλώρινας

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. δήλωσε την κατηγορηματική του αντίθεση στην υποβάθμιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την εκχώρηση αρμοδιοτήτων του Δημόσιου Πανεπιστημίου σε μελλούμενα ιδιωτικά κολέγια - Α.Ε.Ι. και συμφέροντα με το ονομαζόμενο σχέδιο «Αθηνά». Το σύνολο των βουλευτών της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ., συνολικά 46 βουλευτές, κατέθεσαν επίκαιρη επερώτηση αναλύοντας διεξοδικά τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ., όπως και οι 3 βουλευτές της περιοχής, ζήτησαν και επιμένουν μαζί με τους φορείς τη Διοικητική Αυτοτέλεια του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Ζητάμε τη διατήρηση των τμημάτων Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., την ενίσχυσή τους σε υποδομές και επιστημονικό προσωπικό.
Ειδικά για την Π.Ε. Φλώρινας δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην κατάργηση του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών όπως και τη μεταφορά του Τμήματος Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων στη γειτονική Καστοριά.
Στις αναδιατάξεις και προσαρμογές που θα γίνουν είτε με το σχέδιο «Αθηνά» (εάν ψηφιστεί) είτε με οποιαδήποτε άλλη διοικητική ρύθμιση της Πολιτείας, φυσικά και είμαστε υπέρ της ενίσχυσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και ακόμη περισσότερο με την ποσοτική και ποιοτική αναβάθμιση που θα παρέχουν τα τμήματα των Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της πόλης μας.

Ο Βουλευτής Φλώρινας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Ε.Κ.Μ.
Θανάσης Γερμανίδης

Ο Γραμματέας της Ν.Ε. Φλώρινας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Ε.Κ.Μ.
Τάσος Τσαούσογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.