Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Συνεργασία για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της τοπικής οικονομίας

Τα προβλήματα που ταλανίζουν την τοπική οικονομία και η ανάγκη συσπείρωσης σε ένα ενιαίο πλαίσιο διεκδίκησης ήταν το αντικείμενο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες παρουσία εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργανώσεων όλων των κλάδων του νομού, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, Στέφανο Μπίρο, «το τελευταίο διάστημα τα προβλήματα έχουν συσσωρευτεί, η τοπική αγορά αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, η ανεργία έχει φτάσει στο 30% κι αυτό δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα σε όλη την κοινωνία».
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «μπορούμε να αναπτύξουμε πρωτοβουλίες σε πάρα πολλές δραστηριότητες όπως το πετρέλαιο θέρμανσης, του οποίου η τιμή σήμερα είναι απαγορευτική για κάθε νοικοκυριό, όταν η τιμή του θα είναι περίπου 0,95 λεπτά και με τα μέτρα που έχει επιβάλει η Κυβέρνηση με τις περικοπές των μισθών και των συντάξεων, κανένας συμπολίτης μας δεν θα έχει τη δυνατότητα λόγω της μεγάλης διάρκειας του χειμώνα που επικρατεί στην περιοχή μας, να ανταποκριθεί στην απαίτηση αυτή. Ακόμα ένα μείζον θέμα που αφορά την τοπική αγορά είναι η διαρροή των χρημάτων στην γειτονική αγορά με την αθρόα έξοδο των συμπολιτών μας κι αυτό από μόνο του καθιστά προβληματική την τοπική αγορά, αφού δεν υπάρχει δυνατότητα και δεν κινείται το χρήμα στο νομό μας».
Παράλληλα, υπογράμμισε πως θα αναπτυχθούν πρωτοβουλίες για μειώσεις των τιμών στα εμπορικά καταστήματα, θα δοθούν κίνητρα στους πολίτες ώστε να σταματήσει η έξοδος προς τη γειτονική χώρα, να βοηθηθούν και οι τοπικοί επιχειρηματίες αλλά και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι από τις αγορές τους.
«Οι διαπιστώσεις των τελευταίων δύο χρόνων από τη στιγμή που ξεκίνησαν τα προβλήματα στην ελληνική οικονομία έχουν γίνει και πλέον πρέπει να πάμε σε δράσεις και δραστηριότητες και να μην κάνουμε τις προσεγγίσεις και τις αναφορές μόνο για να δούμε πως έχουν τα πράγματα» κατέληξε.
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι τοποθετήσεις όλων των υπολοίπων εκπροσώπων, που στάθηκαν κυρίως στην ανάγκη συνεργασίας σε όλους τους τομείς, προκειμένου ο κάθε κλάδος να βοηθήσει και να βοηθηθεί από τον άλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.