Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Ανακοίνωση του βουλευτή Κώστα Σέλτσα για το θέμα της Βεγορίτιδας

Η επίσκεψη του Αν. Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη στον δήμο Αμυνταίου, με χαροποίησε ιδιαίτερα και θέλω να τον ευχαριστήσω και δημοσίως για το ενδιαφέρον του για την περιοχή μας.
Η επίσκεψη αυτή συνοδεύτηκε και από μια δημοκρατική και εποικοδομητική ανοιχτή δημόσια διαβούλευση, που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο του Αμυνταίου. H θέση του υπουργού για το θέμα της ανόδου της στάθμης και της διαχείρισης των υδάτων της Βεγορίτιδας ταυτίστηκε με αυτή που εξέφρασα από τις πρώτες κιόλας λαϊκές συνελεύσεις για το θέμα στο Μανιάκι και στον Άγιο Παντελεήμονα τον Απρίλιο αυτού του έτους. H ταύτιση αυτή ήταν αποτέλεσμα της επικράτησης της κοινή λογικής πάνω από την μικροπολιτική.

Η ουσία της επίσκεψης του κ. Τσιρώνη συνοψίζεται στα εξής:
1. Το θέμα της διαχείρισης των υδάτων είναι κάτι πολύ σοβαρό, για να αποφασίζουμε εμείς οι πολιτικοί χωρίς την συνδρομή των επιστημόνων. Ο τρόπος καθορισμού του ύψους του νερού της λίμνης αλλά και η γενικότερη παρέμβαση στο περιβάλλον δεν είναι μόνο πολιτική απόφαση, αλλά αποτέλεσμα ενδελεχούς επιστημονικής έρευνας, ευρωπαϊκών και εθνικών κανόνων.
2. Τα λάθη του παρελθόντος πρέπει να διορθωθούν. Οι αποφάσεις πρέπει να είναι , πάντα μέσα στα όρια της νομιμότητας και να πάψει η προχειρότητα στην αντιμετώπιση μείζοντων προβλημάτων, όπως αυτό της λίμνης.
3. Η αειφορία της αγροτικής ανάπτυξης στην περιοχή είναι πλήρως συνυφασμένη και αλληλένδετη με τα νερά της λίμνης.
4. Οι όποιες αποφάσεις πρέπει να παίρνονται με την ανοιχτή συμμετοχή των πολιτών, όπου είναι πρακτικά δυνατό και όχι πίσω από κλειστές πόρτες.
 
Το όλο εγχείρημα του να διορθώσουμε την κακοδαιμονία ετών της λίμνης ενέχει ρίσκο. Σίγουρα όμως το γεγονός ότι έχουμε νερό να διαχειριστούμε είναι καλύτερο από το να επανέλθουμε σε μια κατάσταση που να θυμίζει την δεκαετία του 90. Ωστόσο, το φαινόμενο της ανόδου της στάθμης δεν πρέπει να μας αφήνει απαθείς, ούτε να μας χαροποιεί το ότι καταστρέφονται καλλιέργειες. Από την πλευρά μου θα προσπαθήσω να κάνω ότι μπορώ ώστε η λίμνη να μην γίνει αίτια να μειωθεί η γεωργική παραγωγή στην περιοχή μας, με την προϋπόθεση πάντα ότι θα έχουμε μία λίμνη με επάρκεια ύδατος και όχι ακρωτηριασμένη.

Κώστας Σέλτσας
Βουλευτής
Π.Ε Φλώρινας
ΣΥΡΙΖΑ

12 σχόλια:

  1. Εάν συνεχιστει ετσι, η Αγαπη για την Eυρωπαϊκη Tουρκια Αμυνταιου, βλεπω εσενα και τον Μπiρο, να σας κανει ο Μπουταρης μπροστα απο σπιτι του Κεμαλ στην Θεσσαλονικη ανδριάντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον δεν έχεις καταλάβει τίποτα!!! Δες τα βίντεο από τη συνάντηση, την επίθεση από τη Γιαννητσοπούλου στο Σέλτσα την τοποθέτηση του βουλευτή και του υπουργού και μετά εξέφρασε άποψη. Δες επίσης την επίθεση του Μπίρου στον Βουλευτή στην συνέλευση του Αγίου και ψάξε για την αρχική τοποθέτηση.

      Διαγραφή
  2. Σελτσας Κ .αντιμνημονιακος βουλευτής του Σύριζα, με τις υγειες σου Κωστάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αποξήρανση της λίμνης Κάρλας πραγματοποιήθηκε γιατί πλημμύριζε τις γεωργικές καλλιέργειες. Τελικά τα οφέλη της αποξήρανσης ήταν μικρότερα από τα αναμμενόμενα και άλλαξε και το κλίμα της περιοχής. Έτσι το Ελληνικό δημόσιο χρεώθηκε δισσεκατομύρια για να φτιάξει ξανά την λίμνη. Για εμένα κακώς. Έπρεπε να τους αφήσουν χωρίς λίμνη, να σκυλοπεινάσουν για να βάλουν μυαλό

    https://el.wikipedia.org/wiki/Λίμνη_Κάρλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτός είναι βουλευτής Φλώρινας;;;; Τον είχαμε ξεχάσει....... Συνεχίζει να είναι ορκισμένος αντιμνημονιακός;;;;;;;;;; Πως αλλάζουν οι καιροί.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάχθηκε σε ένα σκληρό μνημονιακό κόμμα . Ποιος ασχολείται με τον Σέλτσα μεγάλος κωλοτούμπας είναι και αυτός.

      Διαγραφή
    2. Ο άλλος ο βουλευτής που είναι στα ...μπάνια ;;; Τρέχουν τόσα ζητήματα που ταλαιπωρούν τους ανθρώπους στον Νομό μας και όλο το καλοκαίρι ασχολούνται με τα ύδατα της Βεγορίτιδας άλλοι με τις εκδηλώσεις άλλοι με τα πανηγύρια άλλοι με τους χορούς και άλλοι με τα γλέντια....

      Η Φλώρινα πράγματι έχει τους βουλευτές και τους αιρετούς που της αξίζουν !

      Μπράβο και εις ΑΝΏΤΕΡΑ... καλό χειμώνα με όνειρα γλυκά ...

      Διαγραφή
    3. 7:37 κάποιους από αυτούς δεν ψήφισες και εσύ;;;;;. Μεγάλη απογοήτευση ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι άνθρωποι είναι άσχετοι και επικίνδυνοι.

      Διαγραφή
    4. 1132 σε διαβεβαιώ , αν και δεν είμαι υποχρεωμένος να στο πώ από τον Νόμο. ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ούτε κανέναν άλλον υποψήφιο διορισμένο από τα κεντρικά των κομμάτων τους.

      Οι πολιτικοί πρέπει να μάθουν να μιλάνε με ΕΡΓΑ και ΕΡΓΑ ΟΥΣΙΑΣ στην Φλώρινα δεν κάνουν ..Μόνο για εντυπωσιασμό και καθυπόταξη συνειδήσεων είναι ο ρόλος τοσο των ιδίων όσο και των χρεοκοπημένων κομμάτων -κυβερνήσεων τους.

      Οι πολιτικοί με την τοπική και γενική ένοια κατάντησαν διακοσμητικά όργανα επιβολής πεποιθήσεων και αποφάσεων μακριά από τις πεποιθήσεις του Ελληνικού λαού

      Όλα τα άλλα είναι ένα χιλιοπαιγμένο θέατρο με κακούς σκηνοθέτες και σεναριογράφους..


      όνειρα σας γλυκά .... ο κόσμος της Φλώρινας υποφέρει και πλέον δεν σας εμπιστεύεται κανέναν.. Στην Φλώρινα ειδικά μόνο για ρουσφέτι σας ψηφίζουν η αλήθεια να λέγεται..


      Διαγραφή
  5. Το άρθρο αναφερετε για το θέμα της Βεγορίτιδας, και ο 10:48 π.μ. αυτο ευνοει," απλα περιμεναμε πιο πολλα"., τίποτα άλλο.
    Το οτι δεν σας διορισε ολους στο δημοσιο... ελεος
    40 Χρονια τι ψηφιζε η Φλωρινα, εδω πεσαμε τοσο χαμηλα και βγάλαμε Μπιρο, Ο Σελτσας σας φταίει.
    Απλα ο Νομος Φλωρινας ειναι ανυπαρκτος, που μερικες φορες αναρωτιεται ο κοσμος, εάν ανήκουν ακομα στην Ελλαδα.................


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο νομος φλωρινας εάν καί εχει τοσες λιμνες, αν αληθευουν τα νουμερα, 80% τον κατοικων δεν ξερει κολυμπι, υπάρχει ένας βαθιά ριζωμένος φόβος οτι οι λίμνες ειναι γεματες ρουφηχτρες, χορτα που σε τραβανε μεσα και άλλες σαχλαμαρες του ειδους.
    Εκει βασιζεται και η απαθεια απεναντι στο οικολογικο εγκλημα ξεκινησε το δημαρχειο Αμυνταιου. απλα ο κοσμος φοβαται το νερο, ακόμη καί το 2015.
    Καλά κάνει ο Σέλτσας για το θέμα της Βεγορίτιδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για πρωτη φορα στην ιστορια της περιοχης, Δημαρχειο Αμυνταιου και λοιποί τοπικοι ηγετισκοι, αγνοώντας προκλητικα Κρατος, Νομους, Αντιπολίτευση και Kοινωνια, προσπαθουν να καταστρέψουν οτι πιο πολυτιμο εχει η περιοχη.
    Να αδειάζουμε τις λιμνες, Να κλεισουμε ολα τα ξενοδοχεια και μαγαζια, να πεθανουν τα ψαρια, να εξαφανιστουν οι ψαραδες, και να κατσουμε να πινουμε το καρκινογόνο φυτοφάρμακο τον τσιφλικαδων, μπας και πεθαινουμε νωριτερα.
    Ο Σελτσας ειναι ο μονος που αντιστεκεται στο παρακρατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.