Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Σύλληψη τριών ατόμων για κλοπή οκτώ θρησκευτικών εικόνων από Ιερό Ναό στο Τρίγωνο

Τις βραδινές ώρες του Σαββάτου στην Διασταύρωση Μανιακών Καστοριάς, αστυνομικοί της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής, συνέλαβαν έναν 44χρονο ημεδαπό και δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας (42 και 48 χρονών) για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. που οδηγούσε ο 44χρονος και στο οποίο επέβαινε ο 42χρονος βρέθηκαν εντός αυτού οκτώ (8) θρησκευτικές εικόνες, των οποίων την κατοχή δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν.

Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης εντοπίστηκε άλλο ένα Ι.Χ.Ε. που οδηγούσε ο 48χρονος και το οποίο θα λειτουργούσε ως προπομπός, προκειμένου οι προαναφερόμενοι να αποφύγουν πιθανό επικείμενο αστυνομικό έλεγχο.

Από την συνεχιζόμενη έρευνα προέκυψε ότι, οι τρεις (3) συλληφθέντες είχαν εισέλθει τις απογευματινές ώρες της 09-05-2015 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Τρίγωνο Φλώρινας και αφαίρεσαν από κοινού τις οκτώ (8) εικόνες θρησκευτικής λατρείας.

Κατασχέθηκαν:
• οκτώ (8) εικόνες,
• δύο (2) Ι.Χ.Ε.,
• τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα και
• το χρηματικό ποσό των πεντακοσίων είκοσι ευρώ (520€).

Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καστοριάς.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.