Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Διάσωση τραυματισμένου ζαρκαδιού

Βρέθηκε από διερχόμενους οδηγούς στην επαρχιακή οδό Αμυνταίου Φλώρινας στο ύψος του Κλειδίου

Τις πρωινές ώρες της 11-05-15 διερχόμενοι οδηγοί στην επαρχιακή οδό Αμυνταίου Φλώρινας στο ύψος του Κλειδιού εντόπισαν τραυματισμένο ζαρκάδι που μόλις είχε χτυπηθεί από άλλο διερχόμενο όχημα. Αμέσως το περισυνέλεξαν και το μετέφεραν στον χώρο του Κυνηγετικού συλλόγου Αμυνταίου.
Εκεί έσπευσαν ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νταμπίζας Στέλιος και ο θηροφύλακας της ΚΟΜΑΘ κ. Ζιούρης Παντελής. Αμέσως ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, κλήθηκε κτηνίατρος, δασική αρχή και ο Αρκτούρος και αφού διαπιστώθηκε ότι το άτυχο ζώο Δεν έχει κάτι σοβαρό εκτός από κάποιες εκδορές, παραδόθηκε στους υπεύθυνους του Αρκτούρου προκειμένου να μεταφερθεί σε κατάλληλο χώρο για βραχυχρόνια νοσηλεία και παρακολούθηση πριν ελευθερωθεί και πάλι στο φυσικό του περιβάλλον. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συμπολίτες Μας οδηγούς που περισυνέλεξαν το Τραυματισμένο ζώο οι οποίοι με την ενέργεια τους αυτή ανέδειξαν για ακόμη μια φορά πως η ευαισθητοποίηση και η συνεργασία πολιτών και υπηρεσιών προσφέρει ζωή!

Κυνηγετικός σύλλογος Αμυνταίου

2 σχόλια:

  1. Πράξη ανθρωπιάς. Δεν είναι όλα γκρίζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτέλους ένα καλό νέο! Αγαπάτε την άγρια φύση φίλοι μου.Σεβαστείτε την πανίδα και την χλωρίδα αυτού του τόπου! Εύγε στους ανθρώπους που το έσωσαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.