Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Εκδήλωση για την ενδοσχολική βία στο 2ο γυμνάσιο Φλώρινας (video)

Εκδήλωση με θέμα την ενδοσχολική βία διοργάνωσαν χθες ο διευθυντής Αναστάσιος Μπατμάς και ο σύλλογος των καθηγητών του 2ου γυμνασίου Φλώρινας.
Εισηγητές ήταν οι:
• Ζιώγα Βικτώρια, Ψυχολόγος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Φλώρινας
• Στεφανίδης Δημήτριος, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας.

3 σχόλια:

  1. για την ηλεκτονική, και σωματική βία, τον ηλεκτρονισμό εκφοβισμό - εκβιασμό που υπέστη μαθητής του σχολείου σας, από αυμμεθητές του, εκτός των ορίων του αυλόγυρου(πεζόδρομο), είναι ενημερη η εκπαιδευτική κοινότητα?? και τι θα κάνει γι΄αυτό?? Αν δεν είναι ενήμερη μπορεί να πάρει στοιχεία από την αστυνομία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εάν υπάρχει τέτοιο θέμα που δεν νομίζω να υπάρχει, το θύμα να το αναφέρει στην αρμόδια αρχή του σχολείου με σκοπό να αντιμετωπιστεί αυτό το θέμα άμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πρόβλημα της ενδοσχολικής βίας, είτε αυτή είναι λεκτική, είτε σωματική, πηγάζει από εσωτερικά κενά & ανασφάλειες και αποτελεί στην ουσία ένα λανθασμένο τρόπο επιβεβαίωσης. Πολλές φορές οφείλεται στην έλλειψη ισορροπίας στο οικογενειακό περιβάλλον. Επομένως, χρειάζεται η συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων μερών (μαθητών, δασκάλων & γονιών) για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοσχολικής βίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.