Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού

«Η παρουσία των εθελοντών καθιστά το Κίνημα ισχυρό, τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον»

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού, στις 5 Δεκεμβρίου 2014, εκπρόσωποι από σχεδόν 200 Εθνικούς Συλλόγους Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου συγκεντρώθηκαν στη Μπανγκόκ (Ταϊλάνδη), συμμετέχοντας στο Παγκόσμιο Φόρουμ Εθελοντισμού.
Το Φόρουμ συνδιοργανώθηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC) και τον Εθνικό Σύλλογο της Ταϊλάνδης και είχε ως αντικείμενο την αντιμετώπιση των προκλήσεων που σχετίζονται με τον εθελοντισμό και τη διεύρυνση των υφισταμένων προσεγγίσεων για την ενεργότερη και ουσιαστικότερη εμπλοκή των εθελοντών, στο παρόν αλλά και στο μέλλον.
Ο Matthias Schmale, Γενικός Υπογραμματέας της IFRC, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες υπογραμμίζοντας πως «αυτή είναι η στιγμή για να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητά τους, να αναζητήσουν τις κατάλληλες οδούς για την ανάληψη δράσης, να προσδιορίσουν τρόπους με τους οποίους θα ισχυροποιηθεί το εθελοντικό κίνημα. Ο εθελοντισμός άλλωστε τίθεται στο επίκεντρο της οργανωτικής μας ταυτότητας».
Με αυτή την αφορμή του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού, το Κίνημα ζητά από όσους το επιθυμούν να στείλουν προσωπικές τους ιστορίες και μηνύματα στην επίσημη ιστοσελίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας (http://ifrc.tumblr.com/).
Η IFRC καλεί για αυξημένη αναγνώριση της εθελοντικής προσφοράς, για καλύτερη υποστήριξη και προστασία των εθελοντών με στόχο την αντιμετώπιση των πολλαπλών κινδύνων που αντιμετωπίζουν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους εντός της Κοινότητας.
Αυτή τη χρονιά, η προσοχή όλων μας είναι εστιασμένη στο έργο που παρέχουν οι εθελοντές σε πολύπλοκα και ιδιαιτέρως ασταθή ανθρωπιστικά περιβάλλοντα: σε υγειονομικές καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, εξαιτίας λ.χ. του μολυσματικού ιού Ebola, σε εμπόλεμες ζώνες, σε σωφρονιστικά καταστήματα, σε παραγκουπόλεις, γενικότερα σε περιβάλλοντα που παρουσιάζουν σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια και την ακεραιότητα των εθελοντών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.