Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Παλικαρίσιο διπλό του Αμύντα στην Άρτα

Σπουδαίας σημασίας νίκη πήρε η γυναικεία ομάδα χάντμπολ του Αμύντα, η οποία επικράτησε με 25-31 της Αναγέννησης Άρτας, στην πόλη της Ηπείρου. Έτσι η ομάδα του Νίκου Γιώσκου πλησίασε περισσότερο την πρώτη τετράδα και μείωσε στους δύο βαθμούς τη διαφορά της με την ομάδα της Άρτας.
Σ' ένα ανοιχτό παιχνίδι, όπου κύρια στοιχεία ήταν το πάθος και η δύναμη, ο Αμύντας με μεγάλη πρωταγωνίστρια την Τσιομπάνου (14γκ.) και άξιες συμπαραστράτιες τις Στρατάκη (6γκ.), Βαφειάδου (5γκ.) και Σμαρδέλη (5γκ.), οδήγησε το παιχνίδι στα μέτρα του, πετυχαίνοντας την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο εφετινό πρωτάθλημα.
Μετά το 15λεπτο της αναμέτρησης τα κορίτσια του Αμύντα ανέβασαν στροφές και με όπλο τους την αποτελεσματικότητα στην επίθεση, κατάφεραν να προηγηθούν στο ημίχρονο με σκορ 13-15.
Στις αρχές του δεύτερου μέρους, η ομάδα του Παναγιώτη Ντάρα, με επιθετική τριπλέτα τις Δημητρίου (8γκ.) Μπαλάφα (7γκ.) και Σκουτέλα (6γκ.) προσπάθησε να μπει δυναμικά στην διεκδίκηση του αγώνα, όμως η ομάδα του Αμύντα ενεργοποίησε τα ανακλαστικά της και αφού αναχαίτισε την όποια απειλή δημιούργησαν οι γηπεδούχες, στην συνέχεια πέρασε στην αντεπίθεση, αυξάνοντας το προβάδισμα της στα 7τέρματα, 23-30 στο 55λεπτο.
Το τελικό 25-31, σκόρπισε χαμόγελα ικανοποίησης στο τεχνικό τιμ και στις παίκτριες των φιλοξενουμένων, καθώς η ομάδα δείχνει να βρίσκεται σε ανοδική πορεία, μετά τα τελευταία επιτυχή αποτελέσματα σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Η πίβοτ του Αμύντα, Ιωάννα Σμαρδέλη, σχολίασε: «Ηταν μια σημαντική βαθμολογική νίκη, επι ενός μεγάλου αντιπάλου, όπως είναι η Αναγέννηση Άρτας. Θεωρώ ότι σταθήκαμε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα και με καλά ποσοστά ευστοχίας, φτάσαμε άξια στην κατάκτηση του διποντου. Πλέον ατενίζουμε μεγαλύτερη αισιοδοξία την πορεία μας στο πρωτάθλημα, αφού έχουμε πολλές ελπίδες για είσοδο στην πρώτη τετράδα».

Διαιτητές: Πατιός- Τσιάνας

5λεπτα: 2-3, 5-4, 8-7, 9-11, 11-13, 13-15 (ημχ.), 16-17, 19-21, 22-24, 23-27, 23-30, 25-31.
 
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ (Π. Ντάρας): Καλασνίκοβα, Βέμη 1, Δήμου, Μπαλάφα 7, Δημητρίου 8, Κυριαζή, Βράτσεβα, Ματαρώνα 3, Σκουτέλλα 6, Κολιού, Ιωάννου, Αλέξη,.
Δίλεπτες Αποβολές:1 Πέναλτι: 3/6

ΑΜΥΝΤΑΣ (Ν. Γιώσκος – Α. Παπαβασιλείου): Μπάντη, Γεωργιάδου, Καλοϊδή 1, Τζαραλή, Ρακοπούλου, Σουμελίδου, Κοτσοπούλου, Παρασκευά, Τσιομπάνου 14, Σμαρδέλη 5, Ταϊρίδου, Χατζή, Βαφειάδου 5, Καλογήρου, Στρατάκη 6.
Δίλεπτες Αποβολές:1 Πέναλτι: 7/8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.