Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Η Περιφέρεια στο πλευρό των κατοίκων της Αχλάδας

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της περιφερειακής ενότητας Φλώρινας στο πρόβλημα που προέκυψε για τους κατοίκους της Τ.Κ. Αχλάδας, μετά το κλείσιμο αγροτικού δρόμου από την εταιρεία που δραστηριοποιείται στα ορυχεία της περιοχής. Την Τ.Κ. Αχλάδας επισκέφτηκε η αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών, κ. Ελισσάβετ Παναγιωτίδου, με υπαλλήλους του τμήματος περιβάλλοντος, όπου διαπιστώθηκε το μέγεθος του προβλήματος.
Αναφερόμενη στο θέμα, η κ. Παναγιωτίδου δήλωσε τα εξής: «Μετά την καταγγελία που δημοσιεύτηκε στα Μ.Μ.Ε., κάναμε επίσκεψη με την Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Π.Ε. Φλώρινας στα λιγνιτωρυχεία Αχλάδας. Εκ πρώτης όψεως διαπιστώσαμε ότι υπήρξε παράβαση του νόμου, με την έννοια του ότι έπρεπε να έχει εξασφαλιστεί πρώτα από την εταιρεία ασφαλής προσωρινή δίοδος για τους αγρότες, προκειμένου να πηγαίνουν στα χωράφια τους. Αυτό δεν είχε γίνει, η εταιρεία έκλεισε δηλαδή τον δρόμο χωρίς να εξασφαλίσει τη δίοδο αυτή. Ο δρόμος από τον οποίο είδαμε να περνάνε οι άνθρωποι δεν πληροί τις προϋποθέσεις ασφαλείας που απαιτούνται. Όπως είναι λογικό υπάρχει αντίδραση από τους κατοίκους. Δεσμευόμαστε ότι θα κινηθούμε άμεσα για την επίλυση του προβλήματος.».
Μετά την παρέμβαση, η εταιρεία απελευθέρωσε τον δρόμο, τον οποίο είχε μπαζώσει με χώματα, και δεσμεύτηκε ότι θα ανοίξει παράκαμψη για την ασφαλή μετακίνηση των χωρικών από και προς τα χωράφια τους.
Ακολούθησε επίσκεψη στην περιοχή από την Υπηρεσία Περιβάλλοντος μαζί με τις τεχνικές υπηρεσίες της Π.Ε. Φλώρινας, προκειμένου να δοθεί λύση που θα διευκολύνει τους κατοίκους.
Μετά τις παρεμβάσεις που έγιναν, η αντιπεριφερειάρχης είπε τα εξής: «Η εταιρεία έχει ανοίξει ήδη τον δρόμο, τον οποίο είχε μπαζώσει με χώματα. Στην ουσία γίνεται μια παράκαμψη προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι αγρότες. Βέβαια αυτό θα πρέπει να γίνει με ασφάλεια καθώς ο δρόμος από τον οποίο θα περνάνε τώρα οι αγρότες διασταυρώνεται με τον δρόμο εκείνο από τον οποίο περνάνε φορτηγά. Θα κοινοποιήσουμε έγγραφο στην εταιρεία ώστε να σταματήσει η κίνηση των φορτηγών και να περνάνε από εκεί μόνο οι αγρότες. Στη συνέχεια θα δούμε τι μπορεί να γίνει και από την πλευρά της εταιρείας σχετικά με τον δρόμο αυτόν που θα κλείσει για τα φορτηγά, ο οποίος πρέπει να επανέλθει στην κανονική του κλίση, είτε να χαλάσει τελείως, είτε να χαραχτεί νέος δρόμος από τον οποίο θα γίνεται μόνο η διέλευση των φορτηγών που πηγαίνουν στο ορυχείο. Μετά τις εξελίξεις αυτές, θα απευθύνουμε κάλεσμα στην επιθεώρηση μεταλλείων η οποία θα έρθει να κάνει έλεγχο στο κομμάτι των αρμοδιοτήτων της. Παράλληλα κινείται και η διοικητική διαδικασία για την επιβολή προστίμου καθώς η εταιρεία προέβη στο κλείσιμο του δρόμου χωρίς να έχει αδειοδοτήσει τον δρόμο από τον οποίο στέλνει τους αγρότες τώρα.».

5 σχόλια:

  1. Η περιφέρεια καλά κάνει κ ειναι με το χωρίο η χωριανή ειναι μαζί τούς, η άμα τούς πουν ότι θα κλήση το έργο θα φωνάζουν να το αφήσουν έτσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αιντε μη στεναχοριεστε ολα θα γινουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ!! ΆΡΧΙΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΆΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΧΛΑΔΑΣ ΝΑ ΞΕΣΗΚΏΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ Ν΄ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΆΠΙΟ ΣΉΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΟΡΥΧΕΊΟΥ. ΠΑΨΤΕ ΝΑ ΣΚΥΒΕΤΕ ΤΟ ΚΕΦΆΛΙ ΣΤΗ ΔΟΛΟΠΛΟΚΊΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΊΣΤΕ ΌΤΙ ΣΑΝ ΑΝΉΚΕΙ!!ΌΛΟΙ ΜΑΖΊΣΑΣ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΄ΣΤΕ ΣΊΓΟΥΡΟΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. to somatio den ua parh uesi san den ntreponte

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.