Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στη νέα ρύθμιση για τα δάνεια του πρώην ΟΕΚ

Σε ισχύ τίθεται η νέα ρύθμιση για τα δάνεια του πρώην ΟΕΚ, με βάση το άρθρο 55 του Ν. 4053/2014. Σύμφωνα με τη σχετική διάταξη δίνεται η δυνατότητα για έξι μήνες σε 97.000 οικογένειες δανειοληπτών της συγκεκριμένης κατηγορίας, να προσέλθουν σε λίγες μέρες στις τράπεζες από τις οποίες έχουν λάβει το δάνειο και να υποβάλουν αίτηση για τη ρύθμισή του.
Βασικός όρος για την υπαγωγή τους στη νέα ρύθμιση είναι να μην «έχουν υπερβεί κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης τη συμβατική προθεσμία διακοπής» (για ληξιπρόθεσμη οφειλή μεγαλύτερη του ισόποσου των έξι μηνιαίων τοκοχρεολυτικών δόσεων). Με την ενεργοποίηση της σχετικής διάταξης του νέου νόμου, ικανοποιείται ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα των δικαιούχων να έχουν το δικαίωμα προσαρμογής των δόσεων τους για τα συγκεκριμένα δάνεια, ανάλογα με τις τρέχουσες εισοδηματικές τους ικανότητες, χωρίς να χάσουν την επιδότηση του επιτοκίου. Κατά μέσο όρο, οι μηνιαίες δόσεις για όσους υπαχθούν στη ρύθμιση θα μειωθούν από περίπου 38% έως και 90%.
Παρακάτω παρουσιάζουμε ορισμένα ενδεικτικά παραδείγματα τα οποία θα διευκολύνουν τους ενδιαφερομένους.

Ενδεικτικός πίνακας παραδειγμάτων νέας ρύθμισης δανείων πρ. ΟΕΚ
(Σε περίπτωση Δεκαετούς Επιμήκυνσης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.