Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Η Παγκόσμια ημέρα κατά της παχυσαρκίας στο 1ο ΕΠΑΛ Φλώρινας

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας κατά της παχυσαρκίας στο 1ο ΕΠΑ.Λ Φλώρινας υλοποιήθηκαν την Παρασκευή 24 Οκτώβρη 2014 δράσεις με την ενεργό συμβολή του τομέα Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος και τη συνεργασία καθηγητών και μαθητών από την παιδική τους ηλικία ως και την ενήλικη ζωή τους για την αποφυγή της παχυσαρκίας.
Έτσι:
• Πραγματοποιήθηκε έκθεση βιολογικών και μη προϊόντων που προέρχονται κυρίως από την τοπική παραγωγή αλλά και γενικότερα από όλη την Ελλάδα προβάλλοντας έτσι τη Μεσογειακή δίαιτα και διατροφή.
• Αναρτήθηκαν αφίσες σχετικές με την αλυσίδα των προϊόντων και στατιστικά στοιχεία που αφορούσαν τους υψηλούς δείκτες παχυσαρκίας που παρατηρούνται σε όλο το Δυτικό κόσμο και πιο συγκεκριμένα στη χώρα μας.
• Αναγνώσθηκαν κείμενα από μαθητές σχετικά με την υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών διατροφής, αλλά και ενός υγιεινού τρόπου ζωής για την αποφυγή της παχυσαρκίας και την προώθηση και τη διατήρηση της καλής υγείας σε όλη τους τη ζωή.
Οι μαθητές αφού γεύτηκαν πολλά από τα προϊόντα διασκέδασαν με τοπικούς χορούς και τραγούδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.