Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Σεσημασμένος ο ένας εκ των δραστών της συμπλοκής στο Βροντερό

Σεσημασμένος για κλοπές αλλά και για διακίνηση παράνομων μεταναστών στην Αθήνα ήταν ο ένας από τους δύο δράστες που συμμετείχαν στο αιματηρό επεισόδιο στην περιοχή Βροντερού Φλώρινας, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας 43χρονος υπαρχιφύλακας του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, ο δράστης, αλβανικής καταγωγής, είχε απελαθεί, όμως φαίνεται ότι είχε μπει παράνομα στη χώρα. Στη διάρκεια της συμπλοκής σκοτώθηκαν από σφαίρες αστυνομικών και οι δύο Αλβανοί, ηλικίας 30 και 34 ετών. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στα όπλα και στους γεμιστήρες που βρέθηκαν στην κατοχή των δύο αλλοδαπών και εξετάζουν το ενδεχόμενο να μη σχετίζονται με λαθραία αλιεία, όπως εκτιμήθηκε αρχικώς, αλλά με διακίνηση ναρκωτικών ή παράνομων μεταναστών.
Επιπλέον εξετάζεται η περίπτωση οι δύο αλλοδαποί να ήταν οι δράστες ληστειών σε σπίτια που είχαν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες σε χωριά της Φλώρινας.
Στο περιστατικό ενεπλάκησαν συνολικά τρεις αστυνομικοί από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών που πήγαν να ελέγξουν άτομα μέσα σε αυτοσχέδια καλύβα, στο πλαίσιο ελέγχων για παράνομη αλιεία. Οι κακοποιοί όταν κλήθηκαν να ελεγχθούν αντέδρασαν και πυροβόλησαν με καλάσνικοφ κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά.

Πηγή: news.in.gr

10 σχόλια:

  1. Η Φλωρινα με τοσο ανεργεια δεν μας χρειαζωνται Αλβανοι.Μαζεψε τους εδω και τωρα και τους Αλβανους και αυτους που τους δινουν δουλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου,
      σε παρακαλώ πολύ, φαντάζεσαι τι θα μπορούσε να προκαλέσει αυτή σου η δήλωση! Ποιός σου είπε εσένα , ότι όλοι οι Αλβανοί είναι κακοί, φονιάδες και δολοφόνοι! Για το Θεό, τι λες! Μήπως όλοι οι Έλληνες ( και όλοι οι λαοί της γης ) είναι όλοι καλοί η΄ κακοί! Μη γράφετε τέτοια πράματα, είναι κρίμα και άδικο! Όλοι μας πονάμε για το παλικάρι μας, αλλά ας μη φτάσουμε στο άλλο άκρο! Γνωρίζω οικογένειες Αλβανών πολύ αξιόλογες που ζούνε με τα παιδάκια τους και τα βγάζουν κι αυτοί δύσκολα πέρα! Δεν είναι κρίμα να μιλάμε ισοπεδωτικά!
      Φίλε μου, η ισοπέδωση, όλοι είναι ίδιοι, είναι επικίνδυνο σύνθημα!
      ΥΓ. Παιδιά της ομάδας ελέγχου, σας παρακαλώ πολύ ελέγξτε τέτοια κείμενα!! Θα σας τηλεφωνήσω!!!

      Διαγραφή
    2. παρολα τα ορθογραφικα μου λαθη ημουν ξεκαθαρος νομιζω ,κανεις δεν ειπε οτι ολοι οι αλβανοι ειναι κλευτεςκαι δολοφονοι ειπα οτι απλα δεν μας χρειαζοντε

      Διαγραφή
  2. Ο Σαμαράς κάποτε έστησε ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Κέρκυρα να τους φέρει στο παράδεισο Ελλάδα. Εσύ τους διώχνεις; Μα αποφασίστε τέλος πάντων τι είναι το σωστό. Θα τους κοροϊδεύουμε τους ανθρώπους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν εγκληματήσει ένας Έλληνας θα πεις το ίδιο ; Να φύγουμε όλοι οι Έλληνες από αυτήν τη χώρα.
    Όσο για την ανεργία υπεύθυνη είναι κάθε φορά η εκάστοτε κυβέρνηση και όχι ο κάθε κακομοίρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 6;19 Μην συγκρινης τους Ελληνες με τους αλβανους ,καθε μερα ακουμε στις ειδησεις για αλβανους με χασισια ,αλβανους με οπλα,αλβανους δολοφονουςκ.α. Ποσες αποδειξεις θελεις δηλαδη για να καταλαβεις οτι δεν μπορεις να συγκρινης τους δυο λαους.Οσο αφορα την ανεργια εχουμε βαλει και εμεις το χερακι μας γιατι δουλειες που μπορουσαμε να κανουμε μονοι μας τις δηναμε στους αλβανους γιατι τις θεορουσαμε υποτημητικες,γιατι δουλειες που μπορουσαμε να δοσουμε σε Ελληνες τις δηναμε σε αλβανους για να γλητωσουμε 5-10 ευρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ολοι οι κακοποιοί ήρθαν στην Ελλάδα για να συνεχίσουν το "έργο" τους! Όσο για τους Έλληνες, σε όποια χώρα κ αν βρίσκονται δεν ακούστηκε ποτέ ότι σκότωσαν, βίασαν ή έκλεψαν ζωτικά όργανα. Αν πριν χρόνια δεν τους είχαμε ανοίξει την χώρα, τα σπίτια μας, τις δουλειές κ τα μαγαζιά μας, δεν θα έρχονταν εδώ ο καθένας να γίνεται αφεντικό κ να πουλάει μούρη! Πηγαίνετε εσείς όλοι, οι υπερασπιστές των Αλβανών, σε ένα δημοτικό σχολείο κ δείτε μόνοι σας το επίπεδο των παιδιών τους. Όπως εσείς έχετε το δικαίωμα να τους υπερασπίζεστε με τόση θέρμη, έχουμε κ εμείς, η άλλη πλευρά, να δηλώνουμε πως δεν τους θέλουμε άλλο στην χώρα μας. Πολλά έχουν συμβεί. Ας μην αφήσουμε να συμβούν κ άλλα! Δεν μπορούμε να κλείνουμε άλλο μέσα τα παιδιά μας από φόβο! Ας τα αφήσουμε να μεγαλώσουν όπως εμείς! Ελεύθερα με τα ποδήλατά τους ως αργά. Σαν πραγματικά παιδάκια. Ήρθαν αυτοί κ τίποτα δεν είναι πια φυσιολογικό. Δεν μπορούμε να συμβιώσουμε άλλο όλοι μαζί Έλληνες κ Αλβανοί σε αυτή την πόλη! Διώξτε τους από τις δουλειές σας κ πάρτε τα Ελληνόπουλα. Να αναγκαστούν να γυρίσουν πίσω. Έχω δικαίωμα να γράφω την άποψη μου κ όπως επικοινωνείς ο παραπάνω μαζί σας, θα επικοινωνήσω κ εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι 20 χρόνια δασκάλα σε δημοτικό σχολείο και οφείλω να σε πληροφορήσω ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες με αλβανική καταγωγή είναι συνήθως εξαιρετικής επίδοσης και αμέμπτου συμπεριφοράς. Όσο για το ρατσιστικό, γεμάτο εμπάθεια, παραλήρημα, δε θα ασχοληθώ...

      Διαγραφή
  6. Ο καθένας, πράγματι έχει δικαίωμα γνώμης αναμφισβήτητα. Η αλήθεια όμως είναι πως οι Αλβανοί που ζουν στη Φλώρινα δεν είναι ιδιαίτερα παραβατικοί ή εγκληματίες. Αυτό είναι γεγονός. Δεν προκαλούν, ούτε δίνουν δικαίωμα (συνήθως). Η άποψή μου φυσικά, πέραν του ανωτέρω που είναι γεγονός, είναι πως κάτι εκατομύρια αλλοδαποί κάθε Εθνικότητας σε αυτή την Ελλαδίτσα.... μάλλον μας έχουν πάει αρκετά πίσω, μιας και η Ελλάδα , όταν οι Ιταλοί πετούσαν λαθρομετανάστες στη θάλασσα, έγινε κέντρο υποδοχής πάσης φύσεως και χαρακτήρα αλλοδαπών. Ανεξέλεγκτα. Έγινε η Γη της ευκαιρίας για κάθε λογής εγκληματία απο τα Βαλκάνια και φυσικά τόπος δεύτερης ευκαιρίας-καλύτερης ζωής για άλλους άξιους κατα τα λοιπά αλλοδαπούς που έψαχναν... απλά μια καλύτερη ζωή. Ειδικότερα για τη Φλώρινα πάντως και την ανεργία, συγνώμη ΑΛΛΑ όταν ο Φλωρινιώτης άνετα παίρνει απο Αλβανία όσα άτομα γουστάρει, τα φέρνει στη Φλώρινα, του δουλεύουν σαν σκυλιά για όσους μήνες γουστάρει και μετά ως καλός πολίτης, χωρίς να τους πληρώσει καν, καλεί την αστυνομία να τους συλλάβει ως λαθρομετανάστες.....ε, συγνώμη αλλά δεν είναι ο Αλβανός λαθρομετανάστης! Είναι ο Φλωρινιώτης εγκληματίας. Καλά όσα λέμε για τους αλλοδαπούς αλλά μην ξεχνάμε πως ο Έλληνας και ειδικά κάτι αρχοντοαγρότες τους εκμεταλεύτηκαν στο μέγιστο. Κι ας μου πει ΕΝΑΣ οτι αυτό που γράφω πιο πάνω για τους "έξυπνους" που εκμεταλευτήκαν τον πόνο των Αλβανών είναι ψέμα. Ανεβείτε στις Πρέσπες και ρωτήστε ποιοι καλλιεργούν τα φασολάκια που πουλάμε στην υπόλοιπη Ελλάδα. Καλοί είμαστε κι εμείς ρε παιδιά. Ωραίοι. (όλα αυτά δε σημαίνουν οτι δέχομαι το περιστατικό του Κωστένη ως "καλά να πάθει". Δυστυχώς συνέβη και δε μου αρέσει καθόλου που χάθηκε ένας συνάνθρωπός μας απο δύο αλλοδαπούς εγκληματίες, όπως δε θα μου άρεσε αν χανόταν απο δύο Έλληνες εγκληματίες. Ο Θάνατος δεν έχει φυλή. Ούτε ο πόνος. Σεσημασμένος ξεσεσημασμένος ο αλβανός... ο Ηλίας δεν είναι πια εδώ και αυτό δεν αλλάζει. Προσοχή στα παιδιά που δουλεύουν εκει πάνω και προσοχή σε όλους τους αστυνομικούς. Πολλή προσοχή γιατί οι ζωές σας αξίζουν όσο κι αν κάποιοι θέλουν να σας παρουσιάζουν ως αναλώσιμους γιατί... έτσι νιώθουν καλύτερα και σκοτώνουν τις τύψεις τους και τις ευθύνες τους. Καλό ταξίδι Ηλία όπου κι αν πας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η αληθεια ειναι,πως τα καλασνικωφ,τα εισηγαγαν και τα χρησιμοποιουν οι Αλβανοι.Οταν ανοιξαν οι φυλακες τους,ολος ο υποκοσμος ηρθε στην Ελλαδα και εκπαιδευσαν τους δικους μας.Αυτο να μην το ξεχναμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.