Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Ο δήμαρχος Φλώρινας στο Συνέδριο των Απανταχού Φλωρινιωτών

Στην έναρξη του Παγκοσμίου Συνεδρίου Απανταχού Φλωρινιωτών, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013.
Κατά το χαιρετισμό του είπε:

Κυρίες και κύριοι σύνεδροι,
Συμπατριώτες μου,
Θέλω να σας εκφράσω τη βαθιά μου ικανοποίηση και χαρά για την παρουσία σας σ’ αυτό το συνέδριο, στο συνέδριο της ελπίδας, της προσδοκίας και του μέλλοντος.
Με την ευκαιρία του συνεδρίου θέλω να απευθύνω προς όλους τους απόδημους συμπατριώτες μου χαιρετισμό τιμής και εκτίμησης, αλλά και μήνυμα αλληλεγγύης.
Για μας οι απόδημοι αποτελούν ενεργό και δυναμικό κομμάτι της περιοχής μας και η προσφορά τους μπορεί να είναι σημαντική σ’ αυτήν.
Ο Ελληνισμός στο σύνολό του σχεδόν, βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο μιας δίνης απειλών και ευκαιριών.
Η περίοδος αυτή αποδεικνύεται πράγματι καθοριστική για τη νεότερη ιστορία μας. Αφενός οι ραγδαίες αλλαγές στο διεθνές περιβάλλον και αφ’ ετέρου η πολύπλευρη οικονομική κρίση στη μητρόπολη του Ελληνισμού, την Ελλάδα, προσδιορίζουν την πορεία μας προς το μέλλον.
Η αξιοποίηση όλων των δυνάμεων που διαθέτει ο νομός μας, εντός και εκτός συνόρων, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, και η συνδρομή του καθένα μας, μέσα και έξω από την Ελλάδα, είναι περισσότερο αναγκαία από οποιαδήποτε άλλη φορά.
Ιδιαίτερα η δημιουργική υπέρβαση των κομματικών αντιθέσεων που συχνά διαιρούν τους πολίτες, είναι πρωτεύον αίτημα των καιρών.
Η κοινωνική συνοχή πρέπει να είναι η ορίζουσα αρχή κάθε πολιτικής απόφασης. Και η ευθύνη όλων μας γι’ αυτό είναι μεγάλη.
Οι αποφάσεις, τα συμπεράσματα, οι ιδέες και οι προτάσεις του συνεδρίου αυτού, του οποίου κινητήρια δύναμη είστε εσείς, οι άνθρωποι της διασποράς, από τη μητέρα γη τη Φλώρινα, θα αποτελέσουν χρήσιμο οδηγό για τα επόμενα βήματά μας ως Αυτοδιοίκηση.
Για μας ο Απόδημος Ελληνισμός αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα αναπόσπαστο κομμάτι του εθνικού κορμού, των Φλωρινιωτών.
Θέλουμε να δημιουργήσουμε ισχυρούς δεσμούς μεταξύ μας, να συσπειρωθούμε, να συζητήσουμε τα προβλήματά μας, τις πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρουμε, να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας.
Θέλουμε να γεφυρώσουμε τις αποκλίσεις μεταξύ μας, μέσα από το διάλογο, την ανταλλαγή εμπειριών, απόψεων και ιδεών.
Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου και στους συνέδρους αδελφούς μας, εύχομαι να’χουν ευχάριστη διαμονή στη Φλώρινα, για την οποία προσπαθούμε όλοι.
Σας ευχαριστώ πολύ και καλή επιτυχία στο συνέδριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.