Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Οι περιφέρειες Πελοποννήσου και Δυτικής Μακεδονίας προσέφυγαν στο ΣτΕ για το ζήτημα του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης

Δικαστικός πόλεμος ξεκίνησε για την κατανομή του τέλους ανάπτυξης βιομηχανικών περιοχών παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από λιγνιτικούς σταθμούς- το γνωστό δηλαδή ΕΑΠ.
Ο δικαστικός πόλεμος ξεκίνησε μετά και την προσφυγή των δύο περιφερειών της Πελοποννήσου και της Δυτικής Μακεδονίας στο Συμβούλιο της Επικρατείας για υπεράσπιση του 50% του γνωστού λιγνιτόσημου, αφού θεωρούν ότι τους ανήκει και δεν πρέπει να το πάρουν οι δήμοι.
Η προσφυγή κατατέθηκε από γνωστή δικηγορική εταιρεία των Αθηνών κατά του δήμου Μεγαλόπολης και των άλλων ενεργειακών δήμων της χώρας, οι οποίοι όπως είναι γνωστό ζητούν την εξολοκλήρου διαχείριση του πόρου για τις περιοχές τους, αφού θεωρούν ότι αυτοί έχουν την περιβαλλοντική επιβάρυνση και θα πρέπει να έχουν λόγο για τα έργα που γίνονται στους δήμους τους.
Η εκδίκαση αναμένεται για το Δεκέμβριο του 2013 και σίγουρα θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού πρόκειται για «εμφύλιο» της τοπικής αυτοδιοίκησης και μία «μάχη» μεταξύ του α’ και του β’ βαθμού της αυτοδιοίκησης

Πηγή: www.arcadiaportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.