Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Δέσμευση Αρβανιτόπουλου για τη μη μεταφορά των τμημάτων φυτικής και ζωικής παραγωγής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στη Φλώρινα!

Για τη μη μεταφορά, σε άλλες πόλεις, των τμημάτων φυτικής και ζωικής παραγωγής και ηλεκτρονικών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης δεσμεύτηκε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Αρβανιτόπουλος, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε χθες με βουλευτές του νομού Θεσσαλονίκης, παρουσία του υφυπουργού Παιδείας και βουλευτή Θεσσαλονίκης, Γιάννη Ιωαννίδη. Ωστόσο υπό συζήτηση παραμένει ακόμη το θέμα της μεταφοράς του τμήματος λογιστικής στην πόλη των Σερρών.
Τα παραπάνω ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής μιλώντας στη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια εξακολουθεί να υποστηρίζει το αίτημα του ΤΕΙ να παραμείνει στην πόλη και το τμήμα λογιστών.
Σύμφωνα με τον κ. Τσαμασλή σε σύσκεψη προ ημερών στην Περιφέρεια για το σχέδιο «Αθηνά» με τη συμμετοχή του Δ.Σ. του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, βουλευτών και εκπροσώπων φορέων, κωδικοποιήθηκαν τα προς προώθηση στο υπουργείο αιτήματα με κεντρικό επιχείρημα ότι εφόσον οι σχολές της Θεσσαλονίκης πληρούν τα κριτήρια του υπουργείου για τις συγχωνεύσεις των τμημάτων δεν θα πρέπει να μεταφερθούν πάνω από 10.000 φοιτητές σε άλλες πόλεις. Υπέρ της θέσης αυτής συνηγορούν, άλλωστε, όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης, και οι διαφορετικές προϋποθέσεις για την εισαγωγή σπουδαστών στις σχολές αυτές, καθώς, όπως είπε, τμήματα του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στα οποία οι εισακτέοι μπαίνουν με γενικό βαθμό 16 στις πανελλαδικές εξετάσεις, θα έπρεπε να μεταφερθούν σε τμήματα για τα οποία ο γενικός βαθμός εισαγωγής που απαιτείται είναι της τάξης του 8.

Πηγή: kozan.gr

9 σχόλια:

  1. τρεξτε τωρα για την Κοζανη φιλοι του κ@@@.....θα χασουμε κι αυτα που ειχαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το καλο τμημα πληροφορικης που τα παιδια μπαινουν με 18- 17 στις πανελληνιες τι σκοπο εχουν, να το υποβιβασουν πηγαινοντας το στις Σερρες,αλοιμονο στα παιδια που σπουδαζουν,με αλλη προοπτικη ξεκινησαν και αλλο τωρα τους βγαινει,ειναι δυνατον το ΤΕΙ απο την Θεσ/νικη να σκορπιζεται στους πεντε ανεμους γιατι καποιοι θελουν τα παιδια της Ελλαδας μας αμορφωτα,υποδουλα και δειλα.ΟΧΙ,ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΛΟΝ ,ΤΟΣΟ ΣΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ,ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΔΙΑΛΕΞΑΝ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΤΡΟΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί ρε φίλε οι Σέρρες είναι υποβιβασμός;;Κι αν είναι οι Σέρρες τότε η Φλώρινα τι είναι;;Να κλείσει ολο το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και τα τμήματα του να Μεταφερθουν στην Επαρχία, αν μιλάμε για αποκέντρωση. Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΕ ΕΠΑΡΧΙΩΤΗ ΔΕ ΦΥΤΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

      Διαγραφή
    2. Ανη ποιότητα των επιχειρημάτων σου είναι ανάλογη του επιπέδου σπουδών των "ποιοτικών τμημάτων" που υπερασπίζεσαι, τότε καλύτερα να σας κλείσουν ΤΕΛΕΙΩΣ. Δεν καταλαβαίνεις άραγε ότι οι βάσεις εισαγωγής έχουν να κάνουν με τον τόπο και μόνο με τον τόπο; Τόσο δύσκολο είναι; Μήπως θέλεις αριθμητήριο για να βγάλεις αποτέλεσμα;

      Διαγραφή
  3. ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΟΜΩΣ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΔΗΣ ΠΟΥ ΣΕ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΩΣ Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΔΕ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΕΙ ΤΑ 2 ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΟΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ.
    ΜΠΡΑΒΟ ΘΑΝΑΣΗ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ. ΑΞΙΟΣ.
    ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΓΚΑΦΑ Ή ΜΑΛΛΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ.
    ΠΟΙΟΣ ΕΧΑΣΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΥΘΙΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΒΡΕΙΣ ΕΣΥ.
    ΑΙΣΧΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δες όμως και πώς τον προστατεύει το αριστερό κατεστημένο. Αν το είχε κάνει δεξιός, μέχρι και πορεία έξω από το γραφείο του θα έκαναν. Τώρα όμως, μούγγα οι αριστεράτζες, που κρίνουν όλους τους άλλους με το αλάθητο του πάπα, και έχουν λόγο για τα πάντα.

      Όσο κι αν παριστάνουν τους ανεκτικούς στην "διαφορετικότητα", παραμένουν πάντα το ίδιο δογματικοί, το ίδιο αλεργικοί σε κάθε κριτική.

      Διαγραφή
  4. Το κριτήριο του βαθμού εισαγωγής δεν ανταποκρίνεται στην ποιότητα των Τμημάτων αλλά στην πόλη που βρίσκονται. Αν το μετσόβιο έρθει στη Φλώρινα η βάση εισαγωγής αυτόματα θα κατρακυλίσει στο 10. Η βαση εισαγωγής των περιφερειακών τμημάτων μπορεί να ανέβει μονο αν κλεισουν τα κεντρικά σε ΑΘΗΝΑ Κ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εδώ υπάρχει λάθος προσέγγιση από την αρχή.
    Προφανώς ένας φοιτητής από την Θεσσαλονίκη ή τα περίχωρα ή ο γονιός του που έστειλε το παιδί του στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης επειδή δεν έχει λεφτά να το στείλει αλλού, θα αγανακτήσει αν στο μέσο των σπουδών του στείλουν το παιδί του στη Φλώρινα ή όπουδήποτε.
    Η διεκδίκηση πρέπει να επικεντρωθεί στο να αναβαθμιστεί το ΤΕΙ Φλώρινας, να μειωθούν οι εισακτέοι στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και να αυξηθούν στη Φλώρινα ΣΤΑΔΙΑΚΑ.
    Έτσι που τοι κυνηγάτε απλά δεν θα αλλάξει τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.