Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας για το σχέδιο «Αθηνά»

Το Συμβούλιο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του συνεδρίασε την 07/02/13 και ασχολήθηκε με τις ρυθμίσεις που επιχειρούνται στην λειτουργία των ΑΕΙ με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ που πρόσφατα τέθηκε σε διαβούλευση αποφάσισε τα εξής:
1. Θεωρεί ότι η διαβούλευση είναι προσχηματική. Αν η Κυβέρνηση επιθυμούσε προτάσεις θα έπρεπε, σύμφωνα με το νόμο που πρόσφατα ψήφισε, να περιμένει τις προτάσεις των Ιδρυμάτων μέσω των νεοσύστατων Συμβουλίων Διοίκησης τα οποία ίδρυσε γι’ αυτόν τον σκοπό.
2. Οι επιχειρούμενες ρυθμίσεις θα αποδιοργανώσουν περαιτέρω την λειτουργία του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, ιδιαίτερα σε συνδυασμό με τις μεγάλες περικοπές του νέου Προϋπολογισμού σε καίριους τομείς όπως είναι οι αμοιβές για έκτακτο Εκπαιδευτικό Προσωπικό. Αυτό πλήττει ιδιαίτερα νέα Τμήματα στα οποία δεν δόθηκε από τις Κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων η δυνατότητα και οι αναγκαίες πιστώσεις δια την πρόσληψη κανονικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού.
3. Είναι απαράδεκτο, για μία υποβαθμισμένη και σε κρίση περιοχή όπως αυτή της Δυτικής Μακεδονίας, να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία η μη ύπαρξη Εκπαιδευτικού Προσωπικού για την συγχώνευση, κατάργηση ή μεταφορά Τμημάτων τα οποία κατά τα άλλα είναι βιώσιμα και μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη της περιοχής.
4. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υπάρξουν μεταβατικές διατάξεις που θα κατοχυρώνουν το δικαίωμα των υπαρχόντων φοιτητών να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους με το καθεστώς που ίσχυε πριν από τις επιχειρούμενες ρυθμίσεις. Να κατοχυρώνουν, επίσης, τα επαγγελματικά δικαιώματα αυτών και των ήδη αποφοιτησάντων.
Το Συμβούλιο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Θα εξειδικεύσει περαιτέρω τις προτάσεις του για το Σχέδιο ΑΘΗΝΑ και θα τις θέσει στους φορείς της περιφέρειας. Εκτιμά ότι για την αποδοχή τους από την Κυβέρνηση είναι απαραίτητη η πολιτική στήριξη όλων των φορέων και των οργανισμών της περιοχής. Όχι απλά για να περισώσει υπό την παρούσα συγκυρία τη δομή του Ιδρύματος, αλλά και για να επιτύχει την αναβάθμιση αυτού. Θέτει στη διάθεσή τους τις εξειδικευμένες ακαδημαϊκές γνώσεις και εμπειρίες του Ιδρύματος και για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

6 σχόλια:

  1. «Είναι προφανές ότι η Φλώρινα, όπως και οι Σέρρες, δεν έχουν τα απαραίτητα ιδιόκτητα κτήρια και την υλικοτεχνική υποδομή για να υποδεχτεί τους χιλιάδες νέους φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης»
    Aυτό είναι απόσπασμα Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το σχέδιο ΑΘΗΝΑ.
    Την ερώτηση υπογράφει και ο "δικός" μας Βουλευτής Φλώρινας ο κ. ΓΕΡΜΑΝΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.
    Είναι Βουλευτής Φλώρινας ή Βουλευτής Θεσσαλονίκης?
    Πως θα ζητήσει για τη Φλώρινα όταν ο ίδιος την απαξιώνει?
    ΝΤΡΟΠΗ.

    Υ.Γ. Η ερώτηση βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Βουλής της Βουλής(http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/7960916.pdf)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΘΑΝΑΣΑΚΗ,ΜΕ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή ρε Θανάση Γερμανίδη, αν αύριο μεθαύριο σου πούνε έχετε δίκιο κύριε Θανάση. Η Φλώρινα δεν έχει τις υποδομές για να υποδεχτεί 2 τμήματα ΤΕΙ της Θεσσαλονίκης. Συγνώμη κάναμε λάθος και επανορθώνουμε, τα τμήματα θα μείνουν στη Θεσσαλονίκη και εσείς δε θα πάρετε. Πάρτε δηλαδή τα φρύδια μας.
    Εσείς τι θα κάνετε κύριε Θανάση?Θα πείτε και ευχαριστώ γιατί σας δικαίωσαν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το χειρότερο θα είναι εάν πάρουν και τα ήδη υπάρχοντα σε άλλη πόλη... Τότε να μας δω.

      Διαγραφή
  4. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. δήλωσε την κατηγορηματική του αντίθεση στην υποβάθμιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την εκχώρηση αρμοδιοτήτων του Δημόσιου Πανεπιστημίου σε μελλούμενα ιδιωτικά κολέγια - Α.Ε.Ι. και συμφέροντα με το ονομαζόμενο σχέδιο «Αθηνά». Το σύνολο των βουλευτών της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ., συνολικά 46 βουλευτές, κατέθεσαν επίκαιρη επερώτηση αναλύοντας διεξοδικά τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
    Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ., όπως και οι 3 βουλευτές της περιοχής, ζήτησαν και επιμένουν μαζί με τους φορείς τη Διοικητική Αυτοτέλεια του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Ζητάμε τη διατήρηση των τμημάτων Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., την ενίσχυσή τους σε υποδομές και επιστημονικό προσωπικό.
    Ειδικά για την Π.Ε. Φλώρινας δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην κατάργηση του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών όπως και τη μεταφορά του Τμήματος Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων στη γειτονική Καστοριά.
    Στις αναδιατάξεις και προσαρμογές που θα γίνουν είτε με το σχέδιο «Αθηνά» (εάν ψηφιστεί) είτε με οποιαδήποτε άλλη διοικητική ρύθμιση της Πολιτείας, φυσικά και είμαστε υπέρ της ενίσχυσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και ακόμη περισσότερο με την ποσοτική και ποιοτική αναβάθμιση που θα παρέχουν τα τμήματα των Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της πόλης μας.

    Ο Βουλευτής Φλώρινας Ο Γραμματέας της Ν.Ε. Φλώρινας
    ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Ε.Κ.Μ. ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Ε.Κ.Μ.

    Θανάσης Γερμανίδης Τάσος Τσαούσογλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλα ρε ανωνυμε..ο συλλογισμος σου με αφηνει αφωνο..
    το μπουζουκι ειναι οργανο
    ο αστυνομικος ειναι οργανο
    α αστυνομικος ειναι μπουζουκι??
    ας μην τρεξει προθυμη η φλωρινα να αρπαξει τμηματα,γιατι δε σκεφτεται προσκαιρα και με αφελεια..καταψηφιζει επι της αρχης.σε αυτο το γαιτανακι θα μπουμε?η να παρω κατι και να σωπασω??
    πολυ κοντοφθαλμη αναγνωση της ερωτησης ανωνυμε..μακαρι να ειχαμε πολλους θανασηδες στην περιοχη και ας διαφωνουμε πολιτικα μαζι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.