Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Συνάντηση Βοσκόπουλου - Αρβανιτόπουλου

Με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ και τους Δημάρχους της χώρας, οι Δήμοι των οποίων αντιμετωπίζουν προβλήματα μετά την ανακοίνωση του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» του Υπουργείου Παιδείας, συναντήθηκε την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013 ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.
Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της ΚΕΔΕ στην Αθήνα και στην οποία τέθηκαν από τους παρευρισκομένους τα προβλήματα που προκύπτουν, ενώ αποφασίστηκε και το πλαίσιο των διεκδικήσεων μέχρι την ολοκλήρωση της περιόδου διαβούλευσης του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ».
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ μαζί με όλους τους παρευρισκόμενους Δημάρχους συναντήθηκαν με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, στον οποίο έθεσαν τους προβληματισμούς τους και τις αποφάσεις της συνεδρίασης της ΚΕΔΕ.
Παίρνοντας το λόγο ο Δήμαρχος Φλώρινας ανέφερε στον κ. Υπουργό ότι το μόνο μη αυτοδιοίκητο Πανεπιστήμιο είναι αυτό της Δυτικής Μακεδονίας, κάτι το οποίο πρέπει να εξεταστεί ξανά από την επιτροπή διαβούλευσης του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» και να δείξει μια ιδιαίτερη ευαισθησία για την περιοχή, αφού τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας έχουν και μέλη ΔΕΠ, αλλά και το Πανεπιστήμιο είναι πολύ παλαιότερο σε σχέση με άλλα ιδρύματα της χώρας τα οποία διατήρησαν την έδρα τους και έμειναν αυτοδιοίκητα.
Ακολούθως, ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στο Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών, όπου εξέφρασε την απορία του στον κ. Υπουργό για τη μεταφορά του στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, από τη στιγμή που το Τμήμα έχει και πολλούς εγγεγραμμένους φοιτητές, αλλά και αρκετά μέλη ΔΕΠ, ενώ η γεωγραφική θέση της Φλώρινας, η οποία συνορεύει με δύο χώρες των Βαλκανίων, ανταποκρίνεται στους σκοπούς του Τμήματος.
Τέλος, ο κ. Βοσκόπουλος ζήτησε από τον κ. Αρβανιτόπουλο την παραμονή του Τμήματος Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων στην πόλη της Φλώρινας, καθώς είναι αδιανόητο, ενώ το Υπουργείο να δηλώνει ότι θέλει να λειτουργούν δύο και τρία Τμήματα σε κάθε πόλη για τη δημιουργία Σχολών, στη Φλώρινα ουσιαστικά να προβαίνει στην κατάργηση της ήδη υπάρχουσας Σχολής με τη μεταφορά του παραπάνω Τμήματος. Επιπρόσθετα, η μεταφορά του Τμήματος Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου στην πόλη της Καστοριάς, με τελείως διαφορετικό γνωστικό αντικείμενο από αυτό με το οποίο έχει σήμερα, δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στους αρκετούς φοιτώντες του, οι οποίοι με τη σημερινή κατάσταση έχουν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα.
Απαντώντας ο κ. Υπουργός είπε στον κ. Δήμαρχο ότι έχει απόλυτο δίκαιο στα λεγόμενά του και ότι το σχέδιο είναι ήδη σε διαβούλευση και ότι δεν είναι ακόμη κάτι οριστικό σχετικά με τα δύο Τμήματα και τη μεταφορά τους.

2 σχόλια:

  1. Μανούλα για το θεαθήναι ο Δημαρχάρας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φέτος ΕΠΕΑΠ, του χρόνου ζωικής και φυτικής παραγωγής, θα την ερημώσουν την Φλώρινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.