Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Λαμπρός εορτασμός της Παναγίας στη Μονή Κλαδορράχης

Παρουσία εκατοντάδων πιστών εορτάστηκε χθες, Σάββατο 15 Αυγούστου η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Κλαδορράχης Φλώρινας.
Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ο οποίος διετέλεσε Ηγούμενος της Μονής για δεκαπέντε χρόνια μέχρι την εκλογή του σε Μητροπολίτη.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην δύναμη που μας δίνει η Παναγία στις δύσκολες στιγμές και σημείωσε πως το μοναστήρι της Κλαδορράχης αποτελεί σημείο αναφοράς και προσευχής για κάθε Φλωρινιώτη.
Στη συνέχεια δώρισε μια ποιμαντορική ράβδο στο νέο Ηγούμενο της Μονής Αρχιμ. Ιωαννίκιο Αθανασιάδη, με την ευχή να ποιμάνει τα πρόβατα του Θεού που ο ίδιος έκανε για 15 χρόνια.
Στο τέλος ο Μητροπολίτης Ιουστίνος ευχαρίστησε τις αρχές του τόπου και τους πιστούς που τίμηαν με την παρουσία τους την Παναγία, ενώ ευλόγησε τα κόλλυβα.



Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

Νίκος Κωνσταντινίδης
Romfea.gr

1 σχόλιο:

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.