Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Στολίστηκε το δέντρο των Χριστουγέννων της Π.Ε. Φλώρινας (video)

Το δέντρο των Χριστουγέννων στόλισαν μαθητές δημοτικών σχολείων της Φλώρινας στο ισόγειο του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας.
Ήταν μια εκδήλωση – πρωτοβουλία της Π.Ε. Φλώρινας με τον γενικό τίτλο «Η παράδοση μας ενώνει» που στόχο είχε να αναδείξει την ταυτότητα της Π.Ε. μέσα από τη λαϊκή παράδοση και τον πολιτισμό και παράλληλα να εκφραστούν ευχές για τις γιορτές των Χριστουγέννων και του νέου έτους μέσα από κοινές μνήμες, έθιμα και παραδόσεις.
Στον χαιρετισμό του, ο κ. Μπίρος, αφού ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλλαν στην άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης, ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους χαρούμενα και δημιουργικά Χριστούγεννα. Θερμές ήταν και οι ευχές της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία συνεχάρη τον Αντιπεριφερειάρχη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και το προσωπικό της Π.Ε. Φλώρινας για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.
Ακολούθησε ομιλία από την εκπαιδευτικό του 3ου Δημοτικού Σχολείου κ. Γιάννα Ζάχου-Μίσκα, η οποία παρουσίασε στοιχεία της τοπικής παράδοσης και του πολιτισμού μας, κάνοντας πολλές αναφορές και σε τοπικά προϊόντα. Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση χειροποίητης παραδοσιακής στολής της Σκοπιάς από γυναίκες του χωριού. Αξίζει να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη στολή βραβεύτηκε το 1937 στο Παναθηναϊκό Στάδιο, με την ευκαιρία του εορτασμού της 4ης Αυγούστου. Ακολούθησε το στόλισμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου από τα παιδιά, με τοπικά προϊόντα και φιγούρες με παραδοσιακές φορεσιές της περιοχής, υπό τους ήχους Χριστουγεννιάτικων τραγουδιών από τη χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας. Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν δώρα και προσφέρθηκαν κεράσματα στους παρευρισκόμενους οι οποίοι, στο σύνολό τους, εξέφρασαν την επιθυμία η συγκεκριμένη εκδήλωση να αποτελέσει αφετηρία για μια διαρκή συνεργασία της Π.Ε. Φλώρινας με τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς του Νομού Φλώρινας.
Παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, κ. Στέφανος Μπίρος, η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών, κ. Ελισσάβετ Παναγιωτίδου, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής, κ. Γιώργος Αντωνιάδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Κώστας Γέρου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Ε.Β.Ε. Φλώρινας, κ. Σάββας Σαπαλίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας και Σχολική Σύμβουλος, κ. Όλγα Μούσιου-Μυλωνά, καθώς και εκπαιδευτικοί και πλήθος παιδιών από δημοτικά σχολεία του Δήμου Φλώρινας.


2 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίες κορώνες φοράνε και πόσο τους πάνε ,άντε και από του χρόνου βασιλιάδες ,πάνε οι τίτλοι θεματική κτλ κτλ....η αυτού εξοχότης θα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. POSa EURO pireS DORIS KUTURATSA GIA TA XARTONAKIA STO KEFALI??? 5? 7? 10? XILIARIKAKIA? ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.