Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Ανάγκη παραγωγής ηρώων…

Χωρίς αμφιβολία, το πιο καυτό ζήτημα στην επικαιρότητα είναι η υπόθεση του Νίκου Ρωμανού. Συνθήματα υπέρ του έχουν κάνει την εμφάνισή τους τώρα και στην Φλώρινα. Το δίχως άλλο, είναι φανερό πώς άρχισε να ανάγεται στο μυαλό ορισμένων ανθρώπων ως ένας ήρωας.
Η αναρχία σήμερα εκπροσωπείται ως επί το πλείστον από νέους ανθρώπους που θέλουν να εκδικηθούν την κοινωνία. Επιζητούν μία επανάσταση, που θα ανατρέψει όλα τα κακώς κείμενα. Το λοιπόν, κάποιος πρέπει να ηγηθεί αυτής της επανάστασης. Κάποιος που να εμπνέει, που να αποτελεί σύμβολο. Που δεν θα φοβάται να μετατρέψει την πλατεία συντάγματος σε πλατεία Ταχρίρ. Ωστόσο αυτός ο «κάποιος» αγνοείται. Αφού αγνοείται πρέπει λοιπόν να βαπτιστεί. Άλλωστε υπάρχει η ανάγκη παραγωγής του.
Κάπου εκεί εμφανίζεται κι ο Ρωμανός. Καταρχήν ο Ρωμανός είναι ένας άντρας κι όχι ένα «μεγάλο παιδί», όπως τον παρουσιάζουν κάποιοι. Έχει κάνει μια επιλογή ζωής και μαγκιά του, την οποία μάλιστα συνεχίζει να την τιμά μέσα από την φυλακή. Ζητά να μορφωθεί και καλά κάνει. Εξάλλου στους φυλακισμένους στερείται μόνο το δικαίωμα της ελευθερίας. Όχι και της μόρωσης. Διεκδικεί το δικαίωμά του ρισκάροντας τη ζωή του, κάνοντας έναν καταπονητικό αγώνα ως προς όλες τις απόψεις. Έτσι λοιπόν ορισμένοι, βρήκαν την ευκαιρία να τον κάνουν σύμβολο. Να τον κάνουν ήρωα. Πάραυτα, αυτοί που τον κάνουν ήρωα, είναι κι αυτοί που τον καταστρέφουν.
Καταρχήν οι ήρωες δεν κάνουν επανάσταση μέσα από ένα δημόσιο νοσοκομείο. Οι ήρωες γίνονται στα βουνά. Η ιστορία άλλωστε έχει αναδείξει πολλούς τέτοιους. Επίσης εκπροσωπούν μία ιδέα και μάχονται για αυτήν. Δεν εκβιάζουν το κράτος. Οι ήρωες και οι επαναστάσεις δεν είναι παιχνίδι στο playstation, που αν χάσεις μια ζωή αργότερα σου γυρίζει πίσω. Υπάρχουν παιδιά που βρίσκονται στην φυλακή επειδή έκλεψαν για να ζήσουν. Ίσως να θέλουν κι αυτά να πάνε πανεπιστήμιο, σαν να μην κάνανε ποτέ κάτι κακό. Αλλά για αυτά δεν νοιάζεται κανείς. Κι ούτε τα προβάλλουν τα media. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο συγκεκριμένος πρέπει να έχει ιδιαίτερη αντιμετώπιση και να απασχολεί όλον τον κρατικό μηχανισμό.
Σε κάθε σοβαρό κράτος, υπάρχει νομοθεσία που προβλέπει το τι πρέπει να συμβεί σε τέτοιες περιπτώσεις. Κάθε σοβαρό κράτος μεριμνά για την ασφάλεια και της κοινωνίας, αλλά και του κάθε αντίστοιχου Ρωμανού. Εκπαίδευση μέσω τηλεδιάσκεψης προβλέπεται; Αυτό λοιπόν πρέπει και να εφαρμοσθεί. Μπορεί ο καθένας να διαφωνεί, αλλά όχι να εκβιάζει. Οι ήρωες δεν εκβιάζουν. Παλεύουν για τις ιδέες τους. Χωρίς να ληστεύουν τράπεζες με καλάσνικοφ. Και για να μην παρεξηγηθώ επαναλαμβάνω: Όλοι έχουν δικαίωμα στην μόρφωση, αλλά κανείς να εκβιάζει. Γιατί ο εκβιασμός δεν είναι ηρωισμός. Άλλο που κάποιοι ψάχνουν για ήρωες απεγνωσμένα, με αποτέλεσμα να βαπτίζουν έτσι τον καθένα που απλά πάει κόντρα στο σύστημα.

Λιθοξοΐδης Στυλιανός

36 σχόλια:

  1. Σωστός!!!! Μας έχουν πρήξει με τον κάθε ένα εγκληματία. Απ' τη μια φωνάζουμε για την ασφάλειά μας, για τις κατεστραμμένες περιουσίες μας, για τα λεηλατημένα μαγαζιά μας από κάποιους και καλά μάγκες και από την άλλη όλο αυτό βρωμοσυνάφι το ηρωποιούμε...
    πρέπει επιτέλους να μπει μια τάξη κι όλα αυτά τα δήθεν παλληκάρια να καθίσουν στα αυγά τους και αν θέλουν να βοηθήσουν την κοινωνία ας ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τίποτα σοβαρό ΚΑΙ αποτελεσματικό ΟΝΤΩΣ!!!!!!!!!!! Ένα λάθος δε διορθώνεται με ένα μεγαλύτερο. α...υπόψην Τα ζώα τα κάνουν όλα λίμπα όταν τα παίρνουν... οι άνθρωποι ανοίγουν το στόμα τους κάνουν προτάσεις και τις διεκδικούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κοιμησου και παραγγειλα στιν κρητη τα προικια σου
      Στα γιαννενα τα ρουχα σου
      και τα χρυσαφικα σου.
      ΑΝΤΕ @@@

      Διαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, αλλά στην Ελλάδα έχουμε και ένα ακόμη πρόβλημα, το οποίο είναι διαχρονικό. Κυβερνήσεις άτολμες που αδυνατούν (ή είναι σκόπιμα αδρανείς) να πουν ΟΧΙ στους κάθε χρώματος "μπαχαλάκηδες", που όποτε θέλουν καίνε την Αθήνα και καταστρέφουν περιουσίες ήσυχων μεροκαματιάρηδων. Όλες οι κυβερνήσεις τελούν σε κατάσταση ομηρίας από τέτοιες περιθωριακές ομάδες. Από την άλλη, πάντοτε υπάρχουν κάποιοι επιτήδειοι στο περιθώριο της πολιτικής και της κοινωνίας, οι οποίοι σπεύδουν να εκμεταλλευτούν τέτοιες καταστάσεις, γιατί με αυτόν τον τρόπο ενισχύουν ακόμη περισσότερο τον περιθωριακό τους ρόλο. Όταν το Κράτος θέλει να λειτουργήσει, λειτουργεί. Δυστυχώς, σπάνια θέλει αλλά και τότε λειτουργεί προς όφελος λίγων ημετέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μυρουδιά δεν έχεις πάρει, τέτοιο αποχαυνωμένο τσίρκο που είσαι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω πως δεν είσαι πάνω από 15 χρονών είτε δεν έχεις καταλάβει τι λέει ο άνθρωπος στο κείμενό του

      Διαγραφή
  4. Δικαιώματα είχαν και οι ταμίες που είδαν την μπούκα του καλασνικοφ απο την συμμορία Ρωμανου να σημαδεύει το σώμα τους. Δικαιώματα είχε και άνθρωπος που κάνανε απαγωγή από τη συμμορία Ρωμανου. Δεν έχει μόνο ο Ρωμανός δικαιώματα.
    Δηλ. αν αύριο ένας παιδόφιλος αρχίσει απεργία πείνας γιατί θέλει να βγει έξω θα τον βγάλουν με ειδική διάταξη που θα φέρουν στη βουλή.
    Ρωτώ αν ο Ρωμανός την κάνει όπως ο Ξηρός τι θα γίνει? Θα μπεί φυλακή ο δικηγόρος του, Ζωή, και τόσοι άλλοι που βγαίναν στα παράθυρα, απειλούσαν, βρίζαν, κτλ.Είδα και τον πατέρα του να επικαλείται την ελεημοσύνη της κυβέρνησης. Που ήταν αυτός ο πατέρας όταν το παληκάρι του είχε αρχίσει τις κακές συναναστροφές να του μιλήσει, να τον νουθετήσε, να του αστράψει βρε αδερφέ 2 χαστούκια για να ρετάρεθ το μυαλό.
    Είδα όμως και μία κυβέρνησει έρμαιο του κάθε κατσαπλιά, του κάθε λήσταρχου του κλαθε εκβιαστή και φοβάμαι πλέον. Είναι επικύνδυνη κυβέρνηση. Εύχομαι να μην είμαι μάντης κακών ειδήσεων. Κάποια στιγμή θα κοπεί το βραχιολάκι θα μείνει εξω από το πανεπιστήμιο ή το απίτι για να δίνει το στίγμα και ο μάγκας θα την κάνει.

    Έβλεπα τον πατέρα του τόσες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και επειδή φάγαμε πολύ παραμύθι αυτές τις μέρες να ξέρουμε ότι ο Ρωμανός δεν πηγε να καταθέσει σαν μάρτυρας κατηγορίας στην δίκη του Κορκονέα για τον φόνο του καλύτερού του φίλου του Γρηγορόπουλου που ξεψύχησε σύμφωνα με δηλώσεις στα χέρια του.
    Καλό το παρμ΄θθι αλλά δυστυχώς είχε και δράκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε Λιθοξοιδη με μπερδεψατε λίγο... Μετά τον πιασάρικο τίτλο της ανάρτησής σας, εξύμνίσατε την αναρχία και τους αναρχικούς για να καταλήξετε να μας πείτε ο τι ο Ρωμανός δεν είναι ήρωας και οτι οι ήρωες είναι στα βουνά. Επίσης αναφέρατε αρκετές φορές οτι ο Ρωμανός εκβίασε το, κατά τα γραφόμενά σας, ανύπαρκτο ελληνικό κράτος.
    Θα διεκδικήσετε προφανώς το αξίωμα του βουλευτή, που σημαίνει οτι τάσσεστε υπερ της νομιμότητας και της δομής ενός κράτους, που για την συνέχιση της ύπαρξης του απαραίτητη προυπόθεση είναι η εφαρμογή των νόμων και της τάξης. Δηλαδή ο όρος αναρχίας πρέπει να παραδοθεί στα αζήτητα.
    Οι ήρωες δεν είναι στα βουνά, εκτός αν αναφέρεστε σ΄αυτούς που πολέμησαν στο παρελθόν για την Χριστιανική Πίστη και την Τιμή της Πατρίδας μας. Δεν μπορώ να διανοηθώ οτι είναι ήρωες αυτοί που χρησιμοποιούσαν ως κρυσφύγετα τα βουνά μετά από χτυπήματα κατα της Ελλάδας ή αυτοί που έσυραν μέσα στα βουνά χιλιάδες παιδάκια.
    Οσο για τον εκβιασμό του Ρωμανού?? Με τί μας εκβίασε?? με τη ζωή του??? Πως μπορεί κάποιος να διαπραγμευτεί με ΄΄τιποτα΄΄?? Αν είχε μεγαλώσει με άλλες αρχές θα ήξερε πως οτι και να κάνει δεν μπορεί ουτε ο ιδιος να ορίσει πότε θα πεθάνει...Και σιγά την απώλεια... εκτός αν περιμένουμε να ολοκληρώσει το έργο του και αφήσε το αποτύπωμα του στην ιστορία.
    Καλή επιτυχία στα πρώτα σας βήματα για τις επερχόμενες εκλογές με του ΑΝΕΛ?? αν δεν κάνω λάθος. Αν σωστά νομίζω, (ως προς το κόμμα) καταλαβαίνω το σημείο σύγκλισης σας με το πρώτο κόμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα! Καταρχήν δεν είμαι ο Κων/νος Λιθοξοΐδης των ΑΝΕΛ. Είμαι φοιτητής 21 χρονών στο ΠΤΔΕ. Κατά δεύτερον, δεν έχω σκοπό να ταυτιστώ με κανένα κόμμα και ούτε εκπροσωπώ κανένα απ' αυτά! Γράφω απλά την γνώμη μου σαν Φλωρινιώτης πολίτης! Σε ευχαριστώ!

      Λιθοξοΐδης Στυλιανός

      Διαγραφή
    2. Συγγνωμη που σε χρεωσα με ευθυνες αλλων

      Διαγραφή
  7. τι σχεση εχει το παραδειγμα του παιδοφιλου με τον ρωμανο.καμια σχεση το ενα με το αλλο.σε τετοια βαση δεν γινεται συζητηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να μην ευχηθώ τα επόμενα θύματα αυτού του «λεβέντη ήρωα» να είναι όλοι οι υποστηρικτές του.
    Θα τους κλείσουν αυτούς φυλακή;;;
    Σ. Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τέλος καλό, λοιπόν, όλα καλά. Ο Ρωμανός δικαιώθηκε και, σύμφωνα με δήλωσή του, "νίκησε η μαχητική αναρχία". Ο μόνος που έχασε ήταν η έννομη τάξη και το "μισητό" αστικό καθεστώς που αναγκάσθηκε να υποχωρήσει με την ψήφιση φωτογραφικής τροπολογίας. Ποιος από τώρα και στο εξής θα υπακούει στους νόμους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στέλιο επέστρεψε στο πομπώδες ύφος που σ' όλα τα άρθρα σου είχες! Σου ταιριάζει περισσότερο. Καταλαβαίνω ότι ίσως άλλαξες το στυλ σου για το θέμα αυτό, γιατί οι απαιτήσεις του είναι ιδιαίτερες. Με βρίσκεις σύμφωνη σε όλα! Περιμένω το επόμενο άρθρο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. " Που δεν θα φοβάται να μετατρέψει την πλατεία συντάγματος σε πλατεία Ταχρίρ."

    Ωραίος παραλληλισμός ...! Δεν θα μπορούσες να εκφράσεις το χάλι μας πιο παραστατικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει.
    Albert Camus

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. H περίΠΤΩΣΗ των απόψεων του Λιθοξοίδη θα πρέπει κάποιες σκέψεις του να μπούν στην προσοχή κάποιων Αρχών . Λιθοξοίδη τα έχεις μπερδέψει όλα . Στον αποκαλούμενο χώρο των αναρχικών στην Ελλάδα υπάρχουν οι εξής συνομοταξίες η ομάδες οι ιδεολόγοι οι πλιατσικολόγοι οι εντεταλμένοι κομμάτων οι ναρκωμανείς-περιθωρειακοί και οι πράκτορες Οι πρώτοι σπάνια σκοτώνουν κλέβουν ληστευουν πυρπολούν περιουσίες σκοτώνουν αστυνομικούς ή κυκλοφοράνε οπλισμένοι κλπ Οι υπόλοιποι κάνουν όλα αυτά και πολύ χειρότερα . Το πλέον επικίνδυνο είδος είναι οι πράκτορες ξένων μυστικών υπηρεσιών οργανώνουν και κατευθύνουν οι οποίοι εξοπλίζουν με αληθινά όπλα ή φουντώνουν τα μυαλιά κάποιων νεαρών παιδιών και σε διατεταγμένη αποστολή αποσταθεροποίησης δημιουργούν προ τετελεσμένες καταστάσεις που δεν μπορεί να σου πάει ο νούς από που κατευθύνοντε . Οι τελευταίοι συντονίζουν όλους τους προηγούμενους -σπάνια τους ιδεολόγους- και το κακό δεν αργεί να γίνει ακόμη και στους ίδιους τους τους αναρχικούς . Υπάρχει σήμερα και το είδος αναρχικοι της...μόδας. Πάντα ήταν της μόδας όχι μονο σήμερα η αναρχία σε αγουρα μυαλά της εφηβικής και μετεφηβικής ηληκίας ένα πιασάρικο είδος "επανάστασης" με την διαφορά όταν ΄τα παιδιά αυτά δούν τα σίδερα της φυλακής μπροστά τους βλέπουν την προοπτική της ψευτοαναρχίας που υπηρέτησαν . Όταν βλεπουν να σκοτώνοντε οι φίλοι τους βλεπουν την αλήθεια Όταν μεγαλώσουν τότε θέλουμε να δούμε τι άποψη έχουν δηλ Εάν χρησιμοποιήθηκαν ως εξωκοινοβουλευτικά αντικείμενα για κομματικους η πολιτικούς λόγους με θύματα τους ίδιους( περίπτωση 17Ν) ¨Όταν χάσουν την ζωή τους μέσ τα κάγκελα μιάς φυλακής ( περίπτωση Ν.Κουνταρδάς) τότε θα καταλάβουν ότι η ζωή τους πήγε στράφι για τις αναρχικές ιδέες σκοτώνοντας αστυνομικούς πυρπολόντας καταστήματα αυτοκίνητα ή ληστεύοντας και λεηλατόντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η ΥΛΗ είναι συστημικό εργαλείο και η επανάσταση για την ΥΛΗ δεν είναι τίποτα άλλο ακόμη και με την αναρχία παρα ένα εργαλείο του συστήματος Αναρχικέ ήρωα ξύπνα Το σύστημα εσένα επιλέγει να κάνεις την βρώμικη δουλειά... Δεν είναι ήρωας κάποιος που σκοτώνει ληστεύει και πυρπολεί ή απειλεί τον απλό κοσμο. Είναι ήρωας αυτός που θα θυσιαστεί σε έναν πόλεμο ενάντια σε όλους αυτούς που καταστρέφουν την Ελλάδα ( ¨ΗΡΩΕΣ ΗΤΑΝ ΤΟ 21 και το 40 και όχι οι σημερινοί που κάνουν τις μαλ..... τους και μετά εκλιπαρούνε να βγούνε από την φυλακή . Και ανάμεσα στους αληθινούς η εικονικούς εχθρούς είναι και οι σημερινοί αναρχικοι πλην των ιδεολόγων που όταν δούν άχρηστο πολιτικό ξέρουν πώς να τον αντιμετωπίσουν
    Τέλος υπάρχουν και οι μοδάτοι αναρχοπράκτορες εντος και εκτος των εξαρχείων που σε έχουν ήδη καρφώσει στην αντιτρομοκρατική κύριε Λιθοξοίδη ...

    Λιθοξοίδη και κάθε Λιθοξοίδη εάν εσένα σε πιάσουν σε μία "εξέγερση" εσύ ούτε ο Ρωμανός θα είσαι ούτε εκλεκτός γόνος της οικογένειας Νιάσουτζικ είσαι ούτε θα δεχτεί την μάνα σου ο κάθε ξοφλημένος Πρωθυπουργός η πολιτικός..εσένα όσες απεργείες νηστείς και να κάνεις κανείς δεν θα σε λυπηθεί όπως δεν λυπήθηκαν κανέναν άλλον .....

    Η περίπτωση του Ρωμανού εξυπηρέτησε άριστα το σύστημα το πολιτικό σύστημα στην παρούσα φάση Ηταν άλλο ένα τηλεπικοινωνιακό σόου ελέγχου και αποπροσανατολισμου . Τίποτε περισσότερο τίποτα λιγότερο.
    Τα Εξάρχεια ανέκαθεν είναι το αναρχικό άβατο του παρακράτους κ.Λιθοξοίδη που όταν έχουν ζόρια οι πολιτικοί και οι ξένες μυστικές υπηρεσίες χρησιμοποιούν τους αναρχικούς για την επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού τους. Το κάψιμο της Αθήνας και τα υπόλοιπα έκτροπα που διαπράτουν κατά καιρούς οι εξέχουσες αναρχικές εξωκοινοβουλευτικές συνιστώσες της πολύ προχώ σε εισαγωγικά αριστεράς

    Πώς έμπλεξε έτσι με τους αναρχικούς το μυαλό σου Λιθοξοίδη; Δεν μπορούσες να μιμηθείς τουλάχιστον συγγενικό σου πρόσωπο στους ΑΝΕΛ. ? Τουλάχιστον εκεί θα έχεις κάποιο μέλλον κάποια προοπτικη στην ζωή σου! Με τους αναρχικούς και τους "ήρωες" αυτων το μέλλον σου μάλλον αβεβαιο το υπολογίζω. Έίσαι και γνωστό άτομο στην Φλώρινα , έχω διαβάσει κι άλλα που γράφεις σωστός αλλα το να ηρωοποιείς τους αναρχικούς των εξαρχείων εσύ ένας γνήσιος νέος Φλωρινιώτης πώς να στο πω ; δεν κολλάει εκτός κι εάν "καπνίζεις η πίνεις πολύ"...Σεβαστή η άποψη που έγραψες αλλα όταν τελειώσεις με το καλό το πανεπιστήμιο σου με αυτές τις ιδέες ποιος νομίζεις θα σε πάρει στην δουλειά του ; Σκέψου μακρίτερα όταν περάσουν τα χρόνια όταν όλοι αυτοί βολευτούν και όχι αυτές τις <> ηρωικές αναρχιές της μόδας....Αποψη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομίζω ότι ηρωοποιώ τους αναρχικούς! Το κάθε άλλο θα έλεγα! Ξαναδιαβάστε το άρθρο, ίσως να μην δώσατε βαρύτητα σε κάποια σημεία! Ο προβληματισμός μου δεν έγκειται στον αν οι αναρχικοί είναι ήρωες ή όχι! Έγκειται στο αν ένας ληστής αξίζει να προβάλλεται εδώ και τόσο καιρό απ' την τηλεόραση, αποπροσανατολίζοντας την κοινωνία από άλλα θέματα! Καλοπροαίρετες οι σκέψεις σας, αλλά δεν νομίζω πως έχετε συλλάβει 100% το συλλογισμό μου!

      Φιλικά,
      Λιθοξοΐδης Στ.

      Διαγραφή
    2. Ο αρθρογράφος άλλα λέει, δεν έχεις καταλάβει την ουσία του άρθρου 7.22

      Διαγραφή
  15. "Εκπαίδευση μέσω τηλεδιάσκεψης προβλέπεται; Αυτό λοιπόν πρέπει και να εφαρμοσθεί." OXI. Αυτό που προβλέπεται είναι οι εκπαιδευτικές άδειες. Κατά παράβαση του νόμου στον Ρωμανό δεν θέλησαν να την εφαρμόσουν και ψήφισαν νέα τροπολογία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παραδειγματικά νομίζω πως το λέει. Αλλά σωστη η παρατήρησή σου

      Διαγραφή
  16. Συμπληρώνω στον 7.27

    ''Σε κάθε σοβαρό κράτος, υπάρχει νομοθεσία που προβλέπει το τι πρέπει να συμβεί σε τέτοιες περιπτώσεις. Κάθε σοβαρό κράτος μεριμνά για την ασφάλεια και της κοινωνίας, αλλά και του κάθε αντίστοιχου Ρωμανού.''

    Την έδωσες μόνος σου την απάντηση. Που το είδες το σοβαρό κράτος. Το πρόβλημα λοιπόν είναι οι κυβερνώντες και όχι ο κάθε Ρωμανός, ο οποίος είναι το θύμα τους. Αν θυμάσαι επίσης, Ο Γρηγορόπουλος ξεψύχησε στην αγκαλιά του, την ημέρα της γιορτής του από τον Κορκονέα, τον αστυνομικό ο οποίος και έπεσε στα μαλακά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και γιατί δεν είναι σύμβολο; Επειδή είσαι στηριχτάκιας του κράτους; Και συμφωνούν οι άλλοι μαζί σου; Αργά ή γρήγορα ο κόσμος θα ξυπνήσει. Δεν γίνεται να υποστηρίζει το κράτος που τον τρώει. Ας γίνουμε Συρία, αρκεί να μην μας κυβερνάν οι όποιοι κυβερνάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. θέλω μία τροπολογία και για εμένα και αν δεν το κάνουν θα κάνω δύο ή τρεις ληστρικές επιθέσεις, τις οποίες φυσικά θα ονομάσω όπως θέλω ΄΄επανάσταση΄΄ ΄΄ αντίσταση΄΄ ΄΄αντίδραση΄΄ ή καλύτερα ΄΄τόλμημα΄΄. Αυτός τελικά δεν ήταν αναρχικός είναι το ίδιο το σύστημα αφού τροποποιεί τους νόμους σύμφωνα με τα συμφέροντά του . Καληνύχτα σας κυρίες και κύριοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Λιθοξοΐδη συγχαρητήρια! Μακάρι ο θείος σου στους ΑΝΕΛ να σου 'μοιαζε, μπας και δει ο τόπος αυτός άσπρη μέρα! Είσαι διαλλακτικός και παίρνεις όμορφα θέση, χωρίς να προκαλείς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Υπάρχουν και άλλα νέα παιδιά στις φυλακές , ακόμα και με λιγότερο σοβαρά παραπτώματα από τον Ρωμανό. Αλλά κανένας ΣΥΡΙΖΑ και καμμιά κυβέρνηση δεν ασχολήθηκε μαζί τους,άν δικαίωμα και αυτά να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Η εξτρεμιστική αριστερά δικαιώθηκε για άλλη μια φορά. Στα νοσοκομεία των φυλακών συμβιώνουν ,άνθρωποι, ποντίκια και αρρώστιες,. Στερούμε από κάποιους συνανθρώπους το δικαίωμα στην ζωή. Αλλά βλέπετε αυτοί δεν γεννήθηκαν στα βόρεια προάστεια και δεν έχουν λεφτά ούτε για δικηγόρο. Απέραντη υποκρισία σε ένα κράτος μαριονέτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 4¨48 προφανώς δεν κατάλαβες τι εννοούσα. Μπορεί ο κάθε εγκληματίας να ονομάζει την μαλ@@@@ που τον δέρνει "επανάσταση", 'αντίσταση" και να κάνει ένα κάρο ανομίες? Στην τράπεζα του Βελβενδού υπήρχε μέσα κόσμος. Μία στραβή να γίνονταν και να έπεφται το καλάσνικοφ κάτω και να εκπυρσωκροτούσε και είχαμε 1 θύμα (τον πατέρα μου ή τον δικό σου ή κάποιον απο τα αδέλφια μας) τι θα λέγαμε.
    Το παιδόφιλος το έγραψα για να δείξω πόσο ξεφτιλισμένη είναι η συγκυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμε 12.43 λυπάμαι τόσο για το ύφος όσο και για τη φρασεολογία σου. Δε θα σου απαντήσω όπως πραγματικά σου αξίζει, γιατί δεν μου το επιτρέπει η καλή μου ανατροφή. Αν ψάχνεις για τσίρκο ή εκπρόσωπό του, κοιτάξου στον καθρέπτη. Πάντως, κέρδισες τον οίκτο μου. Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΣΤΥΛΙΑΝΕ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ, ΟΙ ΝΕΟΛΑΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΑΜΟΘΡΕΥΤΑ.
    ΕΓΩ ΠΡΟΤΙΜΩ ΕΝΑΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΝΕΟΛΑΙΟ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ 43 ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΘΑΨΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΙΧΝΗ !
    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 12:54 Οι πραγματικοί επαναστάτες δεν κανουν πλιάτσικο στα μαγαζιά. Πιστεύω να είδες τι άδειασαν από τα μαγαζιά των εξαρχείων. Μέχρι και παπούτσια κλέψανε σπάζοντας τις τζαμαρίες του καταστήματος. Αυτό το μαγαζί αντιπροσώπευε την εξουσία του κράτους????. Αν λοιπόν προτιμάς έναν αναρχικό νεολαίο κλεφτρόνι ολκής, ιδεολόγο του πλιάτσικου τότε εχω να πω.... ότι όμοιος ομοιώ αει πελάζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αναρχικό νεολαίο κλεφτρόνι ολκής, Αστυνομος εισαι ?????????????????????? Γιατι μονο αυτοι τα λενε. Εσυ 560 χιλιομετρα μακρια πως????????

      Διαγραφή
  25. Αν και διαφωνώ μαζί σου εν μέρει, οφείλω να παραδεχτώ το ότι έχεις γερά άντερα για να εκφράσεις δημόσια την άποψη σου! Για αυτό και μόνο σε παραδέχομαι! Μακάρι η γενιά σου να έχει θάρρος και να μην είναι πρόβατα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μπραβο φίλε Στέλιο. Να και ένας νέος άνθρωπος που γαλουχήθηκε με δημοκρατικές αρχες και διαχωριζει τον ηρωισμό απο την αναρχία. Πραγματι οι αληθινοί ήρωες δεν αναδεικνυονται μεσα απο τον εκβιασμό αλλα μεσα απο τον πραγματικό αγώνα. Αν πραγματικα ο κυριος Ρωμανός έιναι άνδρας με όλη τη σημασία του όρου και οχι απλα ενα "μεγάλο" παιδι και πιστευει πως με την απεργία πείνας θα αναδειχθεί ήρωας ας το κανει.Δημοκρατία εχουμε.Ο καθείς είναι ελεύθερος να λέγει και να πράττει ό,τι θέλει όμως θα πρέπει να έχει την ανδρεια να δεχτεί τις συνεπειες. Εκατοντάδες οραματιστές και ιδεολόγοι ανα τους αιώνες έδωσαν τη ζωη τους στον αγωνα τους για τα ιδανικα. Η ιστορια θα δείξει αν ο κυριος Ρωμανός είναι ο φυλακισμένος- ήρωας ή απλά ένας φυλακισμένος- επαναστάτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Απ' τα καλύτερα άρθρα για το θέμα που έχω διαβάσει! Γιατί έχουμε γεμίσει τραγουδιστές, προέδρους κι επαναστάτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.