Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Καθάρισε το δυτικομακεδονικό ντέρμπι ο Αμύντας

H ομάδα του Νίκου Γιώσκου, παρά τις απουσίες των Μπάντη, Καλοιδή, Κόρρα και την αναγκαστική αποχώρηση της Γκάτσιου -λόγω τραυματισμού- στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, έπραξε το αυτονόητο απέναντι στο νεανικό σύνολο του Εθνικού Κοζάνης, επικράτησε στο ΔΑΚ Αμυνταίου με 24-16 και μείωσε την απόσταση από την τετράδα των πλει-οφ, στους 4βαθμούς.
Ο Αμύντας προηγήθηκε 5-1 στο πρώτο 10λεπτο του αγώνα, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, η φιλοξενούμενη ομάδα βρήκε λύσεις στην επίθεση με τις Ζηνωνίδου (7γκ.) και Γκαμπούρα (5γκ.) και σε συνδυασμό με τις σωτήριες επεμβάσεις της Τσαματούρη, ισορρόπησε στο παιχνίδι (6-5 στο 20λεπτό). Χάρις στην επιθετική δεινότητα της φορμαρισμένης Τσιομπάνου, ο Αμύντας ολοκλήρωσε το ημίχρονο με ισχνό προβάδισμα 2 τερμάτων (11-9).
Στις αρχές της επανάληψης τα κορίτσια του Αμύντα με καλή αμυντική συμπεριφορά απέναντι στον Εθνικό, κέρδισαν μπάλες, έτρεξαν στην αντεπίθεση και με επι μέρους σκορ 5-1, αύξησα το προβάδισμα του στα 6τέρματα (16-10 στο 40λεπτό),εξέλιξη που απελευθέρωσε το παιχνίδι τους στο υπόλοιπο της αναμέτρησης.
Με τις παίκτριες του Γιώργου Παπαδόπουλου να απειλούν ελάχιστα την εστία της -καλής- Ταιρίδου, ο Αμύντας δεν είχε πρόβλημα να ανοίξει τον ρυθμό του παιχνιδιού και να σκοράρει από όλες τις θέσεις, φτάνοντας εύκολα στην τελική επικράτηση με 24-16.
Η παίκτρια του Αμύντα Ηλιάνα Ρακοπούλου σχολίασε: «Ευτυχώς οι πολλές ελλείψεις και το μέτριο αγωνιστικό προφίλ του ημιχρόνου δεν μας στοίχησαν στο σκορ, έτσι με καθαρό μυαλό και αποτελεσματική άμυνα στην επανάληψη, καταφέραμε να πετύχουμε την 3η σερί μας νίκη στο πρωτάθλημα. Ακολουθεί η δύσκολη και μεγάλης βαθμολογικής σημασίας -εκτός έδρας- αναμέτρηση με την Αναγέννηση Άρτας, όπου θα πάμε διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Διαιτητές: Μαυρίδης- Τομίδης

5λεπτα: 3-1, 5-1, 6-4, 6-5, 8-7, 11-9 (ημχ.), 13-10, 16-10, 21-12, 22-14, 24-15, 24-16

ΑΜΥΝΤΑΣ (Ν. Γιώσκος – Α. Παπαβασιλείου): Ταϊρίδου (τ/φ), Στρατάκη 3, Καλογήρου, Τσιομπάνου 10, Χαντζή 1, Γκάτσιου, Παρασκευά 2, Σμαρδέλη 2, Σουμελίδου, Κοτσωπούλου, Βαφειάδου 3, Γεωργιάδου, Ρακοπούλου 3,Νταμπίζα, Τζαραλή.
Δίλεπτες Αποβολές: 3 Πέναλτι: 3/3

ΕΘΝΙΚΟΣ (Γ. Παπαδόπουλος – Ν. Βλάχος): Τσαματούρη, Τερζούδη 1, Μανακίτσα, Ζηνωνίδου 7, Ντούρμισι 2, Ζάμκου, Καραγιαννίδου, Παπαδοπούλου, Καλαίτζόγλου 1, Σουλίου, Γκαμπούρα 5, Τζήμου, Ταρνανίδου, Στεφανίδου.,
Δίλεπτες Αποβολές: 3 Πέναλτι: 2/3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.