Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Ο εορτασμός της επετείου απελευθέρωσης του Αμυνταίου (video)

Με τη δέουσα λαμπρότητα το Αμύνταιο τίμησε σήμερα, Πέμπτη 6 Νοεμβρίου, την 102η επέτειο της απελευθέρωσης του από τον Οθωμανικό ζυγό.
Το πρωί τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, χοροστατούντος του σεβ. Μητροπολίτη Φλώρινας, Πρέσπας και Εορδαίας κ. Θεόκλητου και στη συνέχεια ακολούθησε η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων της Τ.Κ. Ροδώνα, με την παρουσία της βουλευτού Ραχήλ Μακρή, του Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας Θόδωρου Καρυπίδη, των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και εκπροσώπων φορέων.
Ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον δικηγόρο Ευάγγελο Ιωαννίδη και κατάθεση στεφάνων και η ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου από την μπάντα του Δήμου.
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν στο Αμύνταιο με την μεγάλη παρέλαση από μαθητές της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αμυνταίου, εκπροσώπους συλλόγων, καθώς και στρατιωτικού αγήματος, παρουσία της Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας, Περιφέρειας, Βίκυς Ευταξά.
Μετά την παρέλαση ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Κώστας Θεοδωρίδης και το Δημοτικό Συμβούλιο, παρέθεσαν δεξίωση στους επισήμους και στο κοινό, στην Λέσχη Αξιωματικών Αμυνταίου.



Πηγή: eperiskopio.blogspot.gr

1 σχόλιο:

  1. Περασμένα μεγαλεία διηγώντας τα να κλαις...τρίζουν τα κόκκαλα των αληθινών Ελλήνων καθώς ο λαός μας απλά δεν υπάρχει...Εκείνοι είχαν κότσια να μην το πω αλλιώς ενω εμείς υποτακτικοί και γλύφτες....Αναπολούμε χαμένα μεγαλεία και χάνουμε το ηθικό δίδαγμα των προγενέστερων...Φτάνει σκύβετε το κεφάλι...Ξεφτιλισμένος λαός καταντήσαμε δυστυχώς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.