Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

«Ο Γιώργος ήταν πονηρός…»

Θυσία στον βωμό του ελληνικού πολιτικού παρασκηνίου φαίνεται πως κατέληξε μετά από μακρά διαδρομή και εμπλοκή στα κοινά και ο αρχηγός τους ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος σύμφωνα με έγκριτες Αθηναϊκές γλώσσες, είναι πλέον πολύ πιθανό να έχει την τύχη του πρώην φίλου του, Άκη Τζοχατζόπουλου.
Όμως, εκτός του γεγονότος ότι εντοπίστηκαν περίπου 6 εκατ.ευρώ κατατεθειμένα σε τράπεζες του εξωτερικού, οι οποίες εμπλέκονται σε μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα και εκτός του ότι ο κ. Γιώργος αναμένεται να διωχθεί ποινικά για τρια κακουργήματα, (συμπαρασύροντας μάλιστα στη δικογραφία και την σύζυγό του ως ιδιοκτήτρια της μιας offshore), το σοβαρό αυτό θέμα φαίνεται ότι αναβάλει και την διεύρυνση της δεξιάς, την οποία επιθυμούσαν πολλά στελέχη της Ν.Δ. με την επιστροφή του "ασώτου" στο κόμμα τους.
Ο "αγαπημένος κ. Γιώργος" λοιπόν, των απλών ανθρώπων της διπλανής πόρτας, των χαμηλοσυνταξιούχων, των φτωχών μεσοαστών και των παραδοσιακών ορθοδόξων πατριωτών, που έβλεπαν στο πρόσωπό του έναν "γνήσιο" και "καθαρό" "έλληνα πατριώτη", δεν άντεξε στον πειρασμό να βλέπει φίλους και συναδέλφους του πολιτικούς ανταγωνιστές και μη, να αποκτούν περιουσίες εν μια νυκτί, με την ευκολία μιας απλής τηλεφωνικής συνομιλίας και με λεφτά "χαιρέτα".
Όλα τείνουν να δείχνουν πως το Αθηνοκεντρικό πολιτικό σύστημα των "κατεργαρέων" (στο οποίο όλοι γνωρίζονται καλά μεταξύ τους) και το οποίο υπηρέτησε "πανάξια" ο αρχηγός του ΛΑΟΣ επί 20ετία, αποφάσισε πως πλέον ο κ. Γιώργος δεν τους ήταν απαραίτητος, ή πιθανότατα κρίθηκε πολύ προκλητικός για διεφθαρμένος.
Τελευταία ακουγόταν έντονα, πως ήταν σε συζητήσεις με το κυβερνών κόμμα για την επανεισδοχή του σ΄αυτό, ζητώντας όμως ογκοδέστερα ανταλλάγματα από τα αναμενόμενα. Μάλιστα ειπώθηκε πως ζήτησε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καταθέτοντας το απλό επιχείρημα πως θα κατευθύνει το 2,7% των ψηφοφόρων του (οι δημοσκοπήσεις του έδιναν 1,8%) άμεσα στη Ν.Δ. χωρίς αρχικά να απορριφθεί παντελώς το αίτημά του.
Οι συζητήσεις αυτές, ωστόσο, δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ από το Μέγαρο Μαξίμου ή τη Συγγρού, κάτι στο οποίο επιμένουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που αντιδρούσαν δημοσίως, όπως η Φωτεινή Πιπιλή που είχε δηλώσει: «Δεν θέλουμε σούργελα στη Ν.Δ.»
Ποιος όμως, είχε την συγκεκριμένη χρονική περίοδο όφελος να ξεμπροστιάσει τον Καρατζαφέρη, ο οποίος ως άνθρωπος που γνωρίζει πρόσωπα και πράματα θα γίνει ο υπ΄ αριθμόν ένα κίνδυνος για όλο το πολιτικό σύστημα που εμπλέκεται στα εξοπλιστικά, όταν κληθεί να απολογηθεί; Προς το παρόν ουδείς γνωρίζει, χωρίς να αποκλείονται περεταίρω αποκαλύψεις.
Στο παρελθόν ο Γ.Καρατζαφέρης σε κατ΄ιδίαν συναντήσεις που είχε με τους Βενιζέλο και Μεϊμαράκη, τους είχε ενοχλήσει διαμαρτυρόμενος για την καθυστέρηση του εξοπλιστικού προγράμματος που αφορούσε στα υποβρύχια, για προφανείς λόγους προσωπικών του συμφερόντων.
Ο κ. Μεϊμαράκης είχε αντιδράσει έντονα στην πίεση που του ασκήθηκε τότε, αυτό όμως δεν αποτέλεσε εκείνη τη χρονική στιγμή την υπερ-ενόχληση που θα γινόταν η σοβαρή αιτία, ή το έναυσμα για έρευνα με σκοπό το "σκούπισμα" Καρατζαφέρη.
Πόσο μάλλον από "φίλους" που ίσως εκείνη την εποχή δεν γνώριζαν(?), και πόσο μάλλον τώρα, που είχαν και συμφέρον από την επιστροφή του στη Ν.Δ.
Όλα δείχνουν πως είχε έρθει το πλήρωμα του χρόνου, η ώρα των αποκαλύψεων για τον κ. Καρατζαφέρη, μετά φυσικής ακουλουθίας και φθοράς την οποία ο ίδιος προκαλούσε συχνά-πυκνά, με επιπόλαιες απροσεξίες και βιαστικές κινήσεις, με αποτέλεσμα να "σπρωχτούν" κάποια έγγραφα ντοκουμέντα και στοιχεία, στα χέρια του Εισαγγελέα.
Πάντως, εντύπωση προκαλούν οι πρόσφατες υποδείξεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.. ως ενδείξεις ανάμειξης του κ. Καρατζαφέρη, για την σφοδρή αντίθεση που είχε εκδηλώσει παλιότερα στη βουλή για την ποινικοποίηση της συμμετοχής πολιτικών σε εξωχώριες εταιρείες. Διότι, ενώ ο ίδιος ήταν μεταξύ εκείνων (που δύο χρόνια πριν) είχαν καταφερθεί με άγριο τρόπο κατά του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη, (ο οποίος είχε παραδεχτεί ότι διέθετε υπεράκτια οffshore εταιρεία), στη συγκεκριμένη περίπτωση ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε αντιδράσει στην απαγόρευση και στην ποινικοποίηση της μη δήλωσης των εξωχωρίων και άλλαξε ρότα, λέγοντας από το βήμα της Βουλής τα εξής εκπληκτικά:
«Πρέπει λοιπόν να προστατεύσουμε λίγο τον πολιτικό. Διότι από αύριο το πρωί.. μπορεί ο καθένας να αρχίσει να λέει για τον τάδε: “έχει τρεις offshore ο κ. Νεράντζης, έχει άλλες τρεις ο κ. Κοραντής” κτλπ.

Σωτήρης Τσούλης

4 σχόλια:

  1. Ζήτησε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας;;; Άρα ήθελε να συνεχίσει τη ρεμούλα ο "κ. Γιώργος".. ε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τον πονηρό κύριο Γιάννη δεν έχεις να πεις τίποτα ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.