Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Καμπανάκι κινδύνου από το Σύλλογο Νεφροπαθών Φλώρινας

Για άλλη μια φορά η ΜΤΝ Φλώρινας έρχεται αντιμέτωπη με ένα σοβαρό πρόβλημα. Οι αιμοκαθαρόμενοι ασθενείς αυξάνονται συνεχώς, αυτή τη στιγμή στην μονάδα υπάρχουν 39 ασθενείς που κάνουν αιμοκάθαρση αντί για 32 που προβλέπει η νομοθεσία με αποτέλεσμα να μην υπάρχει εφεδρικό μηχάνημα ελεύθερο στην κάθε βάρδια αν συμβεί κάτι επείγον. Οι βάρδιες αυτή τη στιγμή είναι 3 από 4 ώρες που κρατά η αιμοκάθαρση τις μέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και μόνο 1 την Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο.
12 αιμοκαθαρόμενοι όμως, όλοι Φλωρινιώτες σαν εμάς, δεν μπορούν να κάνουν αιμοκάθαρση στην μονάδα μας γιατί δεν υπάρχει θέση γι’ αυτούς. Αυτοί πηγαίνουν στην Πτολεμαίδα και στην Κοζάνη και στην Καστοριά ακόμη για να κάνουν την αιμοκάθαρση που τους κρατάει στη ζωή,
Ανάμεσα τους είναι και ηλικιωμένοι άνθρωποι σε άσχημη κατάσταση. Αυτοί πρέπει να μετακινούνται μέρα παρά μέρα για να κάνουν 4 ώρες αιμοκάθαρση και βρίσκονται άλλες 2-3 ώρες στο δρόμο.
Αυτοί οι 12 δεν μετακινούνται με ασθενοφόρο και με συνοδεία γιατρού αλλά με ταξί ή με δικά τους αμάξια, οπότε αν στη διαδρομή αιμορραγήσουν η πάθουν υπόταση κινδυνεύει η ζωή τους.
Ας μην ξεχνάμε και το βαρύ χειμώνα της περιοχής μας που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τις μετακινήσεις .
Αυτοί οι ασθενείς μπορούν να εξυπηρετηθούν μόνο αν οι βάρδιες από 4 γίνουν 6 δηλαδή 3 κάθε μέρα από 4 ώρες για 6 μέρες τη βδομάδα (Δευτέρα ως και Σάββατο).
Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι υπάρχουν και 12 άνθρωποι που κάνουν περιτοναική, ένα είδος αιμοκάθαρσης που γίνεται στο σπίτι, που δεν κάνει για όλους όμως, που κι αυτοί όμως πηγαίνουν σε άλλες πόλεις για να κάνουν τις εξετάσεις τους και αν έχουν κάποιο πρόβλημα επείγων γιατί δεν υπάρχει περιτοναικό τμήμα στο νοσοκομείο μας.
Η αύξηση της νεφρικής ανεπάρκειας δυστυχώς είναι ραγδαία. Στο νομό μας υπολογίζεται ότι 5000 άνθρωποι περίπου είναι νεφροπαθείς και 1 στους 10 ανθρώπους σε κάποια στιγμή στην ζωή του μπορεί να κάνει νεφρική ανεπάρκεια. Αυτά τα στοιχεία είναι από την Παγκόσμια ημέρα νεφρού που γιορτάστηκε στις 13 Μαρτίου 2014 από καταξιωμένους Καθηγητές νεφρολόγους.
Στην ΜΤΝ αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο μία μόνιμη γιατρός (η γιατρός κρατούσε την μονάδα δύο χρόνια μόνη της με αποτέλεσμα να πάθει δύο φορές υπερκόπωση) και 2 νεφρολόγοι επικουρικοί (δηλαδή με σύμβαση για ένα χρόνο) και η 1 φεύγει σε λίγες μέρες και η άλλη σε λίγους μήνες κι έτσι δεν είναι δυνατόν με αυτές τις συνθήκες να ανοίξουν κι άλλες βάρδιες.
Έτσι δεν γίνεται να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς που μετακινούνται αφού δεν υπάρχουν οι γιατροί που χρειάζονται, δεν μπορεί η γιατρός να κάνει και περιτοναικό τμήμα. Αλλά ούτε και το υπάρχον προσωπικό από νοσηλεύτριες επαρκεί (χρειάζονται 9-10 για τις 6 βάρδιες και είναι μόνο 8).
Έχουμε ενημερώσει πολλές φορές τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για τα προβλήματα μας και έχουμε ζητήσει να μεριμνήσει για να έρθει 2ος μόνιμος γιατρός και ένας επικουρικός, ώστε οι γιατροί να είναι 3 στην μονάδα (αφού ο 1 θα κάνει την περιτοναική κι οι άλλοι 2 θα καλύπτουν την μονάδα που θα δουλεύει από τις 8 το πρωί ως τις 10 το βράδυ τουλάχιστον 6 μέρες τη βδομάδα και η νομοθεσία λέει συνεχώς να υπάρχει γιατρός όσο δουλεύει η μονάδα).
Δυστυχώς όσες προσπάθειες κι αν κάναμε δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα. Έτσι εμείς οι νεφροπαθείς αισθανόμαστε σαν να ήμαστε αόρατοι αφού κανένας δε μας ακούει και κανένας δεν βλέπει την κατάσταση που επικρατεί.
Ας μας εξηγήσει η διοίκηση του νοσοκομείου, αυτή και η προηγούμενη, και όσοι άλλοι έχουν σχέση με αυτό από το νοσοκομείο, για ποιό λόγο ενώ οι θέσεις των νεφρολόγων ήταν 3 έγιναν μόνο 1, δηλαδή καταργήθηκαν οι άλλες 2 και για ποιό λόγο καταργήθηκε η αυτοτέλεια της κλινικής και ανήκουμε σαν μονάδα στην παθολογική κλινική, αφού οι παθολόγοι δεν εφημερεύουν στην μονάδα ώστε να εξυπηρετηθούν οι νεφροπαθείς; Άλλωστε είναι γνωστά και τα προβλήματα της παθολογικής κλινικής ειδικά τώρα.
Η διοίκηση του νοσοκομείου αλλά και όλοι οι άλλοι που έχουν σχέση με τη λειτουργία της μονάδας, μέσα στο νοσοκομείο ή έξω από αυτό, πρέπει να καταλάβουν ότι εμείς οι νεφροπαθείς αποφέρουμε κέρδη στο νοσοκομείο από τα ταμεία και έτσι μπορούμε, αν μας βοηθήσουν να βοηθήσουμε κι εμείς με τη σειρά μας να παραμείνει το νοσοκομείο ανοιχτό. Τα κέρδη από τη μονάδα είναι τεράστια για το νοσοκομείο αλλά και πόσες χιλιάδες ευρώ ξοδεύει κάθε μήνα το κράτος γι αυτούς που μετακινούνται το έχουν σκεφτεί αυτοί που διοικούν;
Η μονάδα μπορεί να βοηθήσει να παραμείνει το νοσοκομείο εδώ δυνατό και ζωντανό. Με τα χρήματα που φέρνει. Μήπως γι αυτό το λόγο δεν δίνουν στη μονάδα και στους ασθενείς τη σημασία που πρέπει; Για να κλείσει το νοσοκομείο;

ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ
1) Την προκήρυξη θέσης 2ου μόνιμου νεφρολόγου (να αλλάξουν τον οργανισμό του νοσοκομείου αν είναι ανάγκη)
2) Να προκηρυχτεί η θέση 3ου επικουρικού γιατρού για τη μονάδα που να κρατήσει η θητεία του 3 χρόνια, για να μην έχουμε κάθε χρόνο την αγωνία ότι θα μείνουμε χωρίς γιατρό.
3) Να έρθει 1 εκπαιδευμένη νοσηλεύτρια και άλλες 2 για να εκπαιδευθούν, για να δουλεύουν οι βάρδιες με ασφάλεια και όχι να κινδυνεύουμε
Αν γίνουν τα παραπάνω θα μπορέσουν να παραμείνουν στη Φλώρινα οι Φλωρινιώτες που μετακινούνται και να εξυπηρετηθούν και οι περιτοναικοί ασθενείς, πράγμα πολύ σημαντικό και για τους ασθενείς αλλά και για το νομό μας (όσο πιο δυνατό είναι κάθε τμήμα του νοσοκομείου μας τόσο πιο πιθανό είναι να μην κλείσει και να μην γίνει Κέντρο Υγείας).
Κάνουμε έκκληση σε όλες τις αρμόδιες αρχές να μας πάρουν επιτέλους στα σοβαρά, να καταλάβουν πόσο σοβαρή ασθένεια είναι η νεφρική ανεπάρκεια, να καταλάβουν πόσο σημαντικό για την ζωή μας είναι να λειτουργεί σωστά η μονάδα και να καταλάβουν ότι όλο και κάποιος συγγενής από όλους όσους διαβάζουν το κείμενο θα χρειαστεί κάποια στιγμή να επισκεφτεί το νεφρολόγο με κάποιον συγγενή του .
Κι ότι αν βοηθηθεί η μονάδα βοηθιέται το νοσοκομείο στην πραγματικότητα .

Η Πρόεδρος των νεφροπαθών Φλώρινας
Φωστηροπούλου Μ.
Ο Γραμματέας του Συλλόγου
Μπόσκος Λ.

21 σχόλια:

  1. Πρώτα κλείνει το νεφρολογικό για μήνες, μετά κλείνει ξανά το γυναικολογικό,μετά κινδυνεύει το παιδιατρικό,τώρα το παθολογικό.Κι η χειρουργική με ένα γιατρό μόνιμο είναι.Αυτά είναι τα αποτελέσματα από το μνημόνιο.Όμως είναι και άλλα.Ο διοικητής και αυτός και οι προηγούμενοι ήταν Φλωρινιώτες.Δεν τους νιάζει να κάνουν τα πάντα να έχει το νοσοκομείο γιατρούς;Χωρίς γιατρούς ποιός θα φροντίζει τους ασθενείς;Νοσοκομείο χωρίς γιατρούς δεν υπάρχει.Και δεν είναι μόνο η Φλώρινα μας.Τα νησιά έχουν πολύ μεγάλο πρόβλημα.Για να μην πάνε οι γιατροί σημαίνει ότι δεν τους πληρώνουν καλά και οι συνθήκες θα είναι χάλια.Έχω ανηψιά γιατρό και τα ξέρω από μέσα.Τους καυμένους τους αιμοκαθαρόμενους και τους νεφροπαθείς όλους πρέπει να τους βοηθήσουν.Με ένα γιατρό πως δουλεύουν οι κλινικές ;Ούτε σουπερ μαρκετ δεν κρατας με εναν υπαλληλο, οχι κλινική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρομάζω όταν βλέπω τόση αναλγησία για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι. Στάθη αυτά είναι τα μέτρα που έλεγες θα σώσουν την Ελλάδα;;;Εσύ και οι όμοιοι σου , τα κοράκια της συγκυβέρνησης πως μπορείτε και κοιμάστε τα βράδια;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΑΘΗΣ, ΜΙΑ ΑΣΗΜΑΝΤΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ. ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ;;

      Διαγραφή
  3. Είναι η μνημονιακή λογική:όσο λιγότεροι εργαζόμενοι τόσο το καλύτερο.Όσο λιγότερα χρήματα τόσο το καλύτερο.Κι αν όλα γίνονται πρόχειρα κι οι ασθενείς πεθαίνουν κι οι δείκτες λοιμώξεων στα ύψη νιάζει κανέναν;Αν αλίμονο μας αν ξεσπάσει κανένας Έμπολα εδώ γύρω ποιός θα μας θεραπεύει;Ο φούφουτος;Ή αυτοί από τα γραφεία αραχτοί από την καρέκλα;αρε κατακαυμενη Φλώρινα.Κανένας δεν σε σκέφτηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τοτε και εμεις ας παψουμε να πληρωνουμε ασφαλιστικες εισφορες.Εχουμε χασει παιδια.συγγενεις.φιλους και γνωστους εξαιτιας τους φτανει πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να πάψουμε να τους ψηφίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι ντροπή να πρέπει να βγαίνουμε να παρακαλάμε τους αρμόδιους που πληρώνονται για να μας βοηθάνε από τα μέσα να κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν έτσι κι αλλιώς.Επειδή εμάς μας χτύπησε η αρώστια πολλοί κάποιοι πληρώνονται από μας.Αυτό δε το σκέφτονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άθλιοι , στα τραπέζια των καφετεριών όλοι ουρλιάζετε, ότι γίναμε χώρα υπαλλήλων! Όταν δεν προσλαμβάνετε ο γιος σου πάλι ουρλιάζεις γιατί δεν προσλαμβάνετε, όταν απολύονται κάποιοι που δεν χρειάζονται, που κακώς διορίστηκαν , φυσικά με γλύψιμο, πάλι ουρλιάζεις! Τώρα θέλεις γιατρούς και νοσηλευτές! Τώρα κάποιοι άλλοι ( που δεν είναι ασθενείς ) ουρλιάζουν να μη γίνουν προσλήψεις! Γιατί πηγαίνει η πλειοψηφία των Φλωρινιωτών ασθενών στη Πτολεμαΐδα ή Θεσσαλονίκη; Κλείστε το νοσοκομείο να πεθάνουμε όλοι, να τελειώνουμε! Μάλλον αυτό μας αξίζει! Δυστυχώς!
    Για τον ανόητο 12:16πμ. Ξέρεις βρε ανόητε πόσοι δεν έχουν πληρώσει καμία εισφορά κι όμως δυστυχώς παίρνουν και σύνταξη και υγ.περίθαλψη!!!!!!! Τώρα θα ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΟΤΑΜΙ για να δεις...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανοητος εισαι και φαινεσαι .Εγω πληρωνω εισφορες και εχασα το παιδι μου εξαιτιας τους.Μαθε πρωτα να μιλας και μην κρινεις εξ ιδιων τα αλλοτρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα τελευταία χρόνια ακούω (και μέσα από το νοσοκομείο) και διαβάζω αρκετά για το νοσοκομείο. Όλα αυτά - παρακάμπτοντας τις ακραίες και ανόητες φωνές (δυστυχώς υπάρχουν και αυτές) - μου έχουν προξενήσει κάποια ερωτήματα, αλλά και την ανάγκη για κάποια σχόλια: α) Δεν ξέρω πόσα χρήματα έπαιρναν οι διοικητές των νοσοκομείων προ μνημονίου, αλλά οι σημερινή τους αποζημίωση είναι για κλάματα. β) Γιατί η χρήση ασθενοφόρων συνδέεται με τα νοσοκομεία, αφού είναι γνωστό ότι εδώ και μερικούς μήνες, αυτά ανήκουν στο ΕΚΑΒ, που είναι διαφορετική υπηρεσία και υπάγεται σε άλλη διοίκηση και όχι στις διοικήσεις των νοσοκομείων. γ) Είναι επίσης γνωστό ότι οι διοικήσεις των νοσοκομείων προκηρύσσουν τις θέσεις των γιατρών αλλά είναι προσωπικό θέμα του κάθε γιατρού αν θα εκδηλώσει ενδιαφέρον για κάποιο νοσοκομείο και για ποιο. Για το νοσοκομείο της Φλώρινας γνωρίζω ότι πολλές φορές έχουν προκηρυχθεί θέσεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, αλλά δεν εκδηλώνεται ενδιαφέρον. Όταν συζήτησα αυτό το πρόβλημα με γιατρούς προσπαθώντας να καταλάνω το γιατί, μου είπαν ότι πολλοί γιατροί - κυρίως νέοι που ξεκινούν τη καριέρα τους με φιλοδοξίες - προτιμούν τα μεγάλα νοσοκομεία κοντά σε κορυφαίους γιατρούς της ειδικότητας που τους ενδιαφέρει, για να αποκομίσουν περισσότερες εμπειρίες αλλά και περισσότερες γνωριμίες. Επίσης, σχεδόν όλοι οι γιατροί που δεν κατάγονται από τη Φλώρινα, αποφεύγουν την περιοχή μας λόγω των καιρικών συνθηκών του χειμώνα, οι οποίες θα τους υποβάλλουν σε πολλή μεγάλη δαπάνη. δ) Υπήρχαν και υπάρχουν στη Φλώρινα διευθυντές κλινικών, οι οποίοι μονοπωλούν την κλινική τους ως εξής: Αφού εξαντλήσουν τις προβλεπόμενες εφημερίες, τις επόμενες ημέρες χρησιμοποιούν την κλινική τους για εξυπηρέτηση προσωπικών τους γνωστών ή ακόμη και τις χρησιμοποιούν σαν προσωπικό τους ιατρείο, με αμοιβή από τους ασθενείς. Αυτοί οι διευθυντές δεν θέλουν άλλο γιατρό "στα πόδια τους". Έτσι, όταν έρθει κάποιος καινούργιος γιατρός του κάνουν τη ζωή δύσκολη και τον αναγκάζουν να φύγει. Κάποιοι απ' αυτούς παριστάνουν τους συνδιαλιστές, όχι για τον κλάδο τους αλλά στρατευμένοι σε κάποιο πολιτικό κόμμα και επειδή πλησιάζουν στη συνταξιοδότηση, τους ενδιαφέρει μόνο να δημιουργούν εντυπώσεις για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη. Αν προσθέσουμε όλα αυτά στα προβλήματα που προέκυψαν από τα μνημόνια, είναι πολύ εύκολο να καταλάβουμε που οδηγούμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τις προκηρύξεις των θέσεων των ιατρών τις κάνει το υπουργείο υγείας, ΟΧΙ η διοίκηση του νοσοκομείου! Η αμοιβή ενός διοικητή του νοσοκομείου είναι πολλαπλάσια του μισθού ενός γιατρού με βαθμό διευθυντή! Σήμερα... -τα τελευταία χρόνια- ο μισθός ενός διευθυντή του Ε.Σ.Υ. είναι μικρότερος απ' όσο ήταν ο μισθός του όταν ήταν, πριν μερικά χρόνια, επιμελητής Β΄ αυτός ο ίδιος γιατρός. Το 2011 είχαν "παγώσει" όλες οι προκηρύξεις-προσλήψεις μόνιμων ειδικευμένων γιατρών... Σχεδόν όλοι όσοι είχαν κάνει τότε αίτηση γιά διορισμό στο Ε.Σ.Υ. κάτι έχουν κάνει στο μεταξύ επαγγελματικά (άλλοι άνοιξαν γιατρεία, άλλοι βολεύτηκαν στον ιδιωτικό τομέα, άλλοι έφυγαν στο εξωτερικό... δεν πιστεύω να έμεινε και κανένας να περιμένει από το 2011 μέχρι τώρα να διοριστεί στο Ε.Σ.Υ... πως θα ζήσει; με δανικά; ή θα τον ταΐζει ακόμη ο μπαμπάς του;! Όλα αυτά βέβαια είναι πολιτικές αποφάσεις του υπουργείου υγείας και της κυβερνητικής πολιτικής... (Όσο αφορά το θέμα που λες ότι κάποιοι διευθυντές "χρησιμοποιούν την κλινική τους για εξυπηρέτηση προσωπικών τους γνωστών ή ακόμη και τις χρησιμοποιούν σαν προσωπικό τους ιατρείο, με αμοιβή από τους ασθενείς"... είναι μάλλον μπουρδολογία, αν είσαι τόσο σίγουρος γι' αυτό, οι διευθυντές αυτοί έχουν ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ, πες μας κι' εμάς να ξέρουμε ποιοί είναι, αλλιώς μην πετάς ανεύθυνες κοτσάνες).

      Διαγραφή
    2. Η Διοίκηση όμως ζητά επικουρικούς γιατρούς.Και "ξέχασε" να ζητήσει για πολλά τμήματα γιατρούς :2 για παθολογικό,1 παιδιατρικό,1νεφρολογικό,1 ορθοπαιδικό,1χειρουργό,1γυναικολόγο.Άμα δεν απαιτήσει ο κάθε διοικητής για το νοσοκομείο του αυτά που πρέπει αυτά είναι μετά τα αποτελέσματα.Υποστελέχωση τμημάτων οδηγεί σε υποβάθμιση του νοσοκομείου.Όποιος δε θέλει να κλείσει ή να υποβαθμιστεί το νοσοκομείο του κάνει αγώνα έτσι όπως είναι τα πράματα σήμερα.

      Διαγραφή
  10. 7¨:42 Πήγαινε να σε δει κανένας ψυχίατρος δεν πας καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 11.44 πμ Αν οι διοικητές δεν είχαν να πληρώσουν τη ΔΕΗ κλπ,όπως εμείς δεν θα σφάζονταν γι αυτές τις θέσεις.Οπότε όση και να είναι η αποζημίωση τους σίγουρα τους συμφέρει ακόμη για να τρέχουν σε αυτές τις θέσεις.Όλα αυτά που λες για τους γιατρούς ισχύουν αλλά εκεί είναι και η μαγκιά ενός ανθρώπου που νοιάζεται τον τόπο του : παλεύει να βρει τρόπους να φέρει γιατρούς όπως μπορεί.Δεν κάθεται να λέει τι να κάνουμε δε βαριέσαι δεν έχουμε γιατρούς ας τις κλείσουμε τις κλινικές.Υπάρχουν παιδιά αυτή τη στιγμή που θέλουν να έρθουν Φλώρινα ή είναι από δω και δεν βγαίνουν οι θέσεις για να έρθουν.Το θέμα είναι γιατί κι αυτοί που έρχονται φεύγουν;Τι ή ποιός τους διώχνει;Κούκος,Γεωργακούδας Νευρολόγος,Ζαφειροπούλου παιδίατρος,Δαμιανίδης παθολόγος,Λαβασίδης άνοιξε έξω,Λιατόπουλος,Γυναικολόγοι , Μπαρμπάκης ορθοπαιδικός,η γυναικολόγα η Βουλγάρα,ένας γενικός γιατρός από Παπαγιάννη πολύ καλό παιδί ,Σιαπέρας φοβερός παιδίατρος,ένας νέος καλός παθολόγος με το μούσι κι αυτός έφυγε Πτολεμαίδα.ΠΟΣΟΙ γιατροί έχουν φύγει;ΤΙ συμβαίνει εκεί μέσα;Τα ξέρουμε όλα ή μόνο ότι μας λένε;Οι άνθρωποι έχουν στο μυαλό τους ένα γιατρό από δω που θέλει να μείνει με τους νεφροπαθείς.Και δε βγάζουν θέση να τον κρατήσουν.Κατά τα άλλα πολύ καλή η άποψη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όσο για το κορυφαίοι γιατροί ψάξε και θα βρεις αρκετούς τέτοιους αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο της Φλώρινας.Πόσο θα μείνουν δε ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπράβο στους νεφροπαθείς που μες στο ζόρι τους έχουν δύναμη και ζητάνε.Μπράβο και στη γιατρό τους που μόνη της κρατά τους αρρώστους.Είναι ΗΡΩΙΔΑ.Και αθόρυβη.Δεν πολιτεύτηκε τότε που έγραψε το κείμενο με την περιφέρεια.Μπράβο της που παρέμεινε στις επάλξεις και πολεμα.Σπανίζουν αυτοί οι γιατροί πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο φίλε.Γιατί πολλή λάσπη έχουν πετάξει και σε αυτή τη γιατρό και σε τόσους άλλους γιατρούς.Και αυτοί οι άνθρωποι άρρωστοι οι περισσότεροι κρατάνε τις κλινικές τους.

      Διαγραφή
  14. 11.33 Ανέφερες ονόματα γιατρών που ήταν στο νοσοκομείο και έφυγαν. Είναι φανερό ότι το γνωρίζεις καλά το θέμα, οπότε δε σε αμφισβητώ. Αλλά αφού γνωρίζεις τους γιατρούς γιατί δεν κάνεις έναν κόπο να ρωτήσεις τους ίδιους να σου πουν τι ακριβώς συμβαίνει; Σίγουρα η δική τους μαρτυρία θα είναι πολύ πιο αξιόπιστη από τις εικασίες ολών ημών των σχολιαστών. Έτσι θα ικανοποιήσεις και τη δική μας περιέργεια. Ταυτόχρονα θα βάλεις τη συζήτηση σε πραγματικά σοβαρή βάση. Πιστεύω ότι αξίζει να κάνεις μια προσπάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι ένας από αυτούς τους γιατρούς που έφυγαν φίλε 10.46.Εντελώς απογοητευμένος.Γι αυτό τα ξέρω.Από πρώτο χέρι.Είναι πολλά.Ή μάλλον πολλοί.

      Διαγραφή
  15. Φίλτατε 10.58 Χαίρομαι που είσαι ένας απ' αυτούς γιατί ξέρεις τα πράγματα καλύτερα από πολλούς άλλους. Βέβαια, λυπάμαι ειλικρινά για το ότι έφυγες. Τι σε εμποδίζει να μας πεις κάποια πράγματα; Θεωρώ ότι ως πιθανοί μελλοντικοί "φιλοξενούμενοι" του νοσοκομείου πρέπει να γνωρίζουμε κάτι περισσότερο απ' όλα αυτά που διαρρέουν, γιατί δεν είναι όλα ακριβή. Μήπως πρέπει να το ξανασκεφτείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Υπάρχουν πολλά γραμμένα στα συρτάρια αυτού του νοσοκομείου φίλε ανώνυμε 10.18 πμ.Και πολλές καταγγελίες και στο νοσοκομείο και στον Εισαγγελέα.Μπορεί να διαρέουν ότι θέλουν για να σώσουν το τομάρι τους αλλά όποιος θέλει να μάθει το ψάχνει.Και ρωτά σε πολλές μεριές.Και μη λυπάσαι που έφυγα.Είμαι πολύ καλύτερα τώρα εκεί που είμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.