Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Εξιχνιάστηκε κλοπή σε βάρος 81χρονης στον Πελαργό

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου Φλώρινας, κλοπή που διαπράχθηκε στο Πελαργό Φλώρινας και σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος δυο ημεδαπών, μιας 42χρονης και ενός 25χρονου.
Ειδικότερα, μετά από ενδελεχή αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι ημεδαποί, την 02-10-2014 αφού κατάφεραν να εισέλθουν στην οικία 81χρονης ημεδαπής με την πρόφαση να της πουλήσουν λάδια, αφαίρεσαν με την μέθοδο της απασχόλησης, το πορτοφόλι της παθούσας που περιείχε το χρηματικό ποσό των επτακοσίων ευρώ (700€).
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Μερικές χρήσιμες συμβουλές για τα ηλικιωμένα άτομα:
• Μη πείθεστε εύκολα με άγνωστα άτομα που σας πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών σας, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λ.π., για λογαριασμό των συγγενικών σας προσώπων.
• Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.
• Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
• Έχετε πρόχειρα τα τηλέφωνα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, στενοί συγγενείς κ.α.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.