Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

«Έφυγε» ο ουρολόγος Πάνος Χατζημαλιάκας

Έφυγε σήμερα από κοντά μας, σε ηλικία 6ι ετών, ο ουρολόγος του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας και διευθυντής Ε.Σ.Υ., Πάνος Χατζημαλιάκας.
Ο χαμός του, είναι μία ακόμα μεγάλη απώλεια για το νοσοκομείο.

8 σχόλια:

  1. Πάνο καλο ταξίδι! Είσουν στολίδι για το νοσοκομείο και για την κοινωνία της Φλώρινας! Οι φίλοι σου πάντα θα σε θυμόμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέχρι την τελευταία μέρα που μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ, ήταν εδώ παρών στο νοσοκομείο μας, σχεδόν κάθε μέρα, προσπαθούσε να προσφέρει τις ιατρικές του υπηρεσίες, όσο του επέτρεπαν οι δυνάμεις του λόγω της ασθένειάς του, στον συνάνθρωπο Φλωρινιώτη. Δεν ήθελα επ' ουδενί να βγει στη σύνταξη. Έλεγε χαρακτηριστικά: ¨Θα είμαι εδώ, όρθιος, όσο αντέχω". Προσπαθούσε να προσφέρει σ' αυτόν τον έρμο τον τόπο που τόσο αγαπούσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο αείμνηστος συνάδελφός μας διακρινόταν για το απλό και ανεπιτήδευτο του ύφους του και της συμπεριφοράς του, για την ειλικρίνεια και τον αυθορμητισμό του και για τη μεγάλη του αγάπη προς τη Φλώρινα και τους Φλωρινιώτες, για τους οποίους αόκνως εργάστηκε, προσφέροντας τις ιατρικές του υπηρεσίες, υπηρετώντας επί σειράν ετών στην Ουρολογική Κλινική του Νοσοκομείου μας, πλαισιούμενος από εκλεκτούς συναδέλφους.
    Τα τελευταία χρόνια δοκιμάστηκε αρκετά με την περιπέτεια της υγείας του, χωρίς όμως να καμφθεί το ηθικό του. Όπως τόνισε πιο πάνω και ο PANDO, εξακολούθησε με τον ίδιο ζήλο την προσφορά των πολύτιμων υπηρεσιών του στους αγαπητούς του Φλωρινιώτες, αποσπώντας τη συμπάθεια και την εκτίμηση όλων.
    Αναφορικά με την αγάπη του για τη Φλώρινα και τους ανθρώπους της αξίζει να αναφερθεί ότι κατείχε εντυπωσιακά μεγάλο όγκο γνώσεων αναφορικά με την Ιστορία της περιοχής εις τρόπον ώστε να σαγηνεύει το συνομιλητή του όταν ξεδίπλωνε τις εν λόγω γνώσεις στο πλαίσιο διαφόρων σχετικών συζητήσεων. Στις εν λόγω συζητήσεις εύκολα μπορούσε να διακρίνει κανείς την αγάπη του προς τον τόπο του και την Ιστορία του.
    Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του!
    Λ.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ενωμοτία των Λεόντων του 1ου Συστήματος Χιονοπροσκόπων Φλώρινας έχασε τον Ενωμοτάρχη της... Η Ιατρική έχασε τον Ασκληπιάδη της... Η Φλώρινα έχασε τον αθεράπευτο εραστή της...Οι ασθενείς τον άνθρωπό τους...
    Οι παρέες της ταβέρνας έχασαν της "ψυχή" τους...
    Εγώ έχασα τον ενωμοτάρχη μου, τον συμφοιτητή μου, τον συνειδικευόμενό μου, τον συνάδελφό μου, τον αδιάλειπτο Φίλο μου από το 1964...
    Όταν, πριν λίγο καιρό τον πίεσα για την φροντίδα της υγείας του μου είπε: "Τάκη , εγώ από την Φλώρινα δεν μπορώ να λείψω. Θα πάω όρθιος, παλεύοντας στο Νοσοκομείο..."
    Το 'πες και το ΄κανες "Μπαρμπούνα"...
    Έφυγες σαν Λιοντάρι , όπως ξεκινήσαμε την ζωή μας! Πιστός, στην Έπαλξη!
    Άνθρωπος και Γιατρός...
    Καλό ταξίδι ενωμοτάρχα μου, φίλε, ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ εν Ιπποκράτη...
    Χαιρετίσματα στον Αρχηγό (Λαζαράκη Γούναρη). Τώρα μπορείτε να ξαναφτιάξετε την Ενωμοτία Λεόντων στον Παράδεισο...
    Άξιος!
    Δημήτρης Γάκης
    Senior Consultant Transplant Surgeon
    King Fahad Specialist Hospital
    Σαουδική Αραβία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάνος ο άνθρωπος,εξυπηρέτησε πάντα πρόθυμα όσους τόν χρειάστηκαν.Καλό ταξιδι φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΣΕ ΣΚΕΠΑΖΕΙ. Β. Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τις τελευταίες ώρες της ζωής του, στο νοσ. ΑΧΕΠΑ, θυμήθηκε όλους τους παλιούς του φίλους, μεταξύ αυτών και τον Δημήτρη Γάκη, έλεγε στην γυναίκα του: "Πάρε τον Γάκη τηλ. να τον ενημερώσεις". Δημήτρη χάσαμε τον καλύτερο μας αδελφό-φίλο. Θα τον θυμόμαστε γιά πάντα.
    Παντελής Κλιγκάτσης-Καρδιολόγος-Διευθυντής Γ.Ν.φλώρινας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.