Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Διαμαρτυρία της ΕΛΜΕ Φλώρινας

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας προχώρησαν χθες οι καθηγητές της Φλώρινας, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για τη διαθεσιμότητα.
Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο κτήριο της Π.Ε. Φλώρινας, όπου και συναντήθηκαν και συζήτησαν με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή, παρά την αρχική ένταση που υπήρξε όταν επιχείρησαν να διακόψουν τη συνέντευξη τύπου αναφορικά με την υπογραφή συμβάσεων έργων.



Ψήφισμα της ΕΛΜΕ
Τις προσεχείς ημέρες η Κυβέρνηση καταθέτει προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο-λαιμητόμο για χιλιάδες εργαζόμενους μεταξύ των οποίων και για χιλιάδες εκπαιδευτικούς. Με το επίμαχο νομοσχέδιο καταργούνται 52 ειδικότητες εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καρατομώντας την Επαγγελματική-Τεχνική Εκπαίδευση, καταργώντας 3 ολόκληρους τομείς της και αφήνοντας έκθετους χιλιάδες μαθητές που φοιτούν σε αυτούς.
Μέχρι πρόσφατα, Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, υποστήριζαν ότι οι αποφάσεις του λαμβάνονται για το συμφέρον των μαθητών. Με συνθήματα τύπου «Πρώτα ο Μαθητής» συγχώνευσαν και κατήργησαν σχολεία. Με δικαιολογίες τύπου «για τη ψυχική υγεία των μαθητών» επέταξαν τους καθηγητές. Ποτέ τους δεν απολογήθηκαν ούτε για το αν τα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων έπλητταν ή όχι τη ψυχική υγεία των μαθητών, ούτε για το αν η αναγκαστική αλλαγή του σχολικού τους περιβάλλοντος και η ταλαιπωρία τους με το να διανύουν τεράστιες αποστάσεις μέχρι το σχολείο υποδοχής τους, ήταν και αυτή προς όφελος της ψυχικής υγείας των μαθητών και των οικογενειών τους.
Ευτυχώς δεν μπορούν να κρύψουν άλλο την κοινωνική τους αναλγησία. Στην πράξη αποδεικνύουν ότι οι μαθητές ήταν το άλλοθί τους απέναντι στην κοινωνική κατακραυγή. Τι θα πουν τώρα στους μαθητές και τους γονείς τους, που διακόπτουν βιαίως τη φοίτησή τους στις συγκεκριμένες ειδικότητες;
Τελικά, ο μοναδικός στόχος ήταν και παραμένει η πιστή εφαρμογή του Μνημονίου και η προσήλωση στις επιταγές των δανειστών και δήμιων του κοινωνικού ιστού της χώρας μας. Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από τη θέση σε διαθεσιμότητα χιλιάδων συναδέλφων. Δεν σκέφτηκαν τις οικογένειές τους, τα παιδιά τους, τους αρρώστους τους, τις υποχρεώσεις τους. Δεν λογάριασαν τα πτυχία και τις γνώσεις τους αποσιωπώντας ότι οι περισσότεροι από αυτούς έχουν και δεύτερο πτυχίο (συνήθως παιδαγωγικής) ως προαπαιτούμενο για το διορισμό τους, ότι έχουν εξεταστεί σε διαγωνισμούς και έχουν επιτύχει στην πράξη τη διαπαιδαγώγηση και επαγγελματική κατάρτιση χιλιάδων νέων της χώρας μας.
Γι’ αυτούς τους λόγους και πολλούς περισσότερους που επίσης θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε, ζητούμε από το Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας :
1. Να μεταφέρει το αίτημά μας να ΜΗΝ τεθεί κανείς εκπαιδευτικός σε διαθεσιμότητα προς την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης της Δυτικής Μακεδονίας και προς το Υπουργείο.
2. Να μη δεχθεί να υπογράψει τη διαθεσιμότητα κανενός συναδέλφου.
3. Να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των μαθητών που φοιτούν στους υπό κατάργηση τομείς της Επαγγελματικής-Τεχνικής Εκπαίδευσης και τους αναμενόμενους αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος.
Δεν περισσεύει κανένας εκπαιδευτικός.
Δεν περισσεύει κανένας εργαζόμενος.
Σεβασμός στους μαθητές και τις οικογένειές τους.
Σεβασμός στη Δημόσια Παιδεία.
Αυτοί που σήμερα είναι και αύριο δεν θα είναι, δεν έχουν δικαίωμα να καταστρέψουν ούτε τις ζωές μας ούτε τη Παιδεία.
Δ.Σ. Ε.Λ.Μ.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ
Η Ε.Λ.Μ.Ε. Φλώρινας συμπαρίσταται σε όλους τους δοκιμαζόμενους εργαζόμενους και μεταξύ αυτών και στους σχολικούς φύλακες. Το νομοσχέδιο λαιμητόμος που θέτει σε διαθεσιμότητα 12500 χιλιάδες εργαζόμενους αδιαφορώντας κυνικότατα για την επιβίωσή των οικογενειών τους, στέλνει στη διαθεσιμότητα και χιλιάδες σχολικούς φύλακες, των οποίων οι υπηρεσίες για τη διαφύλαξη των σχολικών μονάδων και της ασφάλειας των μαθητών θεωρούνται απαραίτητες. Η παρουσία τους στα σχολεία όλα τα προηγούμενα χρόνια εξασφάλισε την προστασία των παιδιών μας.
Δεν περισσεύει κανένας εργαζόμενος.
Διαλύουν την εκπαίδευση.
Διαλύουν την υγεία.
Διαλύουν τα εργασιακά δικαιώματα.
Διαλύουν τον κοινωνικό ιστό.

Δ.Σ. Ε.Λ.Μ.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ


5 σχόλια:

  1. Αργύρης Κολοκοντές : εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ (ΝΔ)
    Μούζα Βάσω : αιρετός από τη ΔΑΚΕ (ΝΔ)

    Τόσο καιρό καθησυχάζουν τον κλάδο ότι δεν θα υπάρξει καμία επίπτωση (το μνημόνο είναι ευλογία) και τώρα συναντήθηκαν με τους Ηλιάδη και Δακή που ανήκουν στο χώρο της ΝΔ. Άντε και εις ανώτερα : σε συνάντηση με τον κολλητό σας Βολευτή Στάθη (ο οποίος και θα συναινέσει στις απολύσεις για το καλό της πατρίδας ...εδώ γελάνε) για να δείξετε ότι αγωνίζεστε.

    Συνάδελφοι αν δεν λάβουμε μόνοι μας πρωτοβουλίες και δεν κατεβούμε στους δρόμους μαζικά δεν μας σώζει κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν ειναι δακε...μην τους παρεξηγειτε. Μια ομαδα ειναι με αυτονομη δραση στην οποια συμπεριλαμβανονται και οι κολλητοι των αλλων δηθεν ενωτικων, δημοκρατικων, αριστερων παραταξεων.

      Διαγραφή
  2. Αγαπητέ/ή συνάδελφε/ισσα, τουλάχιστον αυτοί ήταν εκει!
    Οι άλλοι που ήταν;;;

    και για να μην αρχίζουμε πόλεμο αυτή την στιγμή, οι μάχες συνεχίζονται και έχει ευκαιρίες για να φανούν όλοι οσοι επιθυμούν να αντιδράσουν σε αυτο τον παραλογισμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καπαρός Βαγγέλης16 Ιουλίου 2013 στις 9:16 μ.μ.

    Στις μάχες είναι όλοι απαραίτητοι. Εκείνη την ώρα δεν υπάρχει χώρος για όποιες, δίκαιες ή άδικες επιθέσεις. Οι κριτικές των πεπραγμένων γίνονται στα όργανα και στις συνελεύσεις. Σήμερα είναι ανάγκη να είμαστε όλοι εδώ. Κι ας διαφωνούμε, κι ας θεωρούμε ότι υπάρχουν λάθη. Ας μη διαγράφουμε τα πάντα στο όνομα μιας όποιας αντιπαράθεσης.
    Αυτή θα υπάρχει και θα υπάρχει γιατί ο κάθε ένας έχει διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων. Έχει άλλη πολιτική θέση, έχει άλλη πολιτική αντίληψη. Σήμερα όμως οι συνάδελφοι που κινδυνεύουν ζητούν τη βοήθεια όλων, ζητούν κάπου να ελπίσουν. Δεν μπορούμε στο όνομα μιας οποιασδήποτε αντίθεσης να τους εγκαταλείψουμε. Κι ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ αυτή τη στιγμή αγωνίζεται. Αυτό ας του το αναγνωρίσουμε.

    Ένας συνδικαλιστικός αντίπαλος των εκπροσώπων της ΔΑΚΕ.
    Καπαρός Βαγγέλης Αιρετός Ενωτικής Κίνησης ΠΥΣΔΕ Φλώρινας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.