Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Η «Δικτατορία» της πλειοψηφίας!

Του Γιάννη Χριστάκη

Πολλές φορές, οι αντίθετες απόψεις, προτάσεις ή και παρατηρήσεις της κάθε μειοψηφίας στα εκλεγμένα διοικητικά συμβούλια ¨πνίγονται¨, απορρίπτονται, ΔΕΝ λαμβάνονται καθόλου υπόψη από τις ¨φτιαχτές¨ πλειοψηφίες.
Οι πολλοί έχουν πάντα δίκιο!! Οι λίγοι ΠΟΤΕ.
Γι’ αυτό και πολλές φορές στα συμβούλια πέφτουν μπουνιές και καρεκλιές.
Τα δύο εκλεγμένα μέλη που μετέχουν στο Δ. Σ. του Ε.Β.Ε. Φλώρινας κ. Δέδες και Φουντουκίδης, ένιωσαν την ανάγκη να δημοσιοποιήσουν γραπτώς τις ¨πνιγμένες¨ (κατά τη δική τους άποψη) θέσεις και παρατηρήσεις. Είναι δικαίωμά τους και έχουν υποχρέωση να το κάνουν.
Αν όμως τα γραφόμενά τους είναι ¨σαθρά¨ ή ¨ακατάσχετη λασπολογία¨ ή ¨προσβλητικά¨ ή αν ¨σπίλωσαν τον Πρόεδρο και αμαύρωσαν το θεσμό του Ε.Β.Ε.¨, θα το κρίνει η κοινωνία και ΟΧΙ ο πρόεδρος με την πλειοψηφία του Ε.Β.Ε.
Εξάλλου για τα ΜΑΥΡΑ χάλια της χώρας μας ΔΕΝ ευθύνονται οι μειοψηφίες, αλλά οι ¨χουντικές¨ μέθοδοι και πρακτικές των κάθε ¨δημοκρατικά¨ εκλεγμένων πλειοψηφιών. Αυτές έκαναν την Ελλάδα μας ΑΠΕΡΑΝΤΟ ¨τσίρκο¨ και ¨κλεφτοσχολείο¨.
Ο πρόεδρος και ο κάθε πρόεδρος, ΑΝ ΔΕΝ ανέχεται την όποια κριτική του κοινού, καλά θα κάνει να μην ασχολείται με τα κοινά.
Τους παρακάτω στίχους του Ιάκωβου Καμπανέλη τους αφιερώνω με εκτίμηση στον πρόεδρο του Ε.Β.Ε. Σάββα Σαπαλίδη και στους συμβούλους του.

…Γράφουν σημάδια, μηνύματα στο βασιλιά
Σα δε φωνάξεις έβγα να το γράψεις
Να μη σ’ ακούσουν τα σκυλιά βγάλε φωνή χωρίς μιλιά
Σημάδια και μηνύματα στο βασιλιά

Κι όπου φοβάται φωνή ν’ ακούσει απ’ το λαό
Σ’ έρημο τόπο ζει και βασιλεύει
Κάστρο φυλάει ερημικό, έχει το φόβο φυλαχτό
Όπου φωνή φοβάται ν’ ακούσει απ’ το λαό…

7 σχόλια:

  1. Ο γυρολόγος των κομμάτων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΥΡΙΕ ΧΡΙΣΤΑΚΗ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΚΛΕΓΗΚΑΤΕ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Β.Ε. ? ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΕΞΗΓΗΤΑΙ Η ΜΕΤΑ ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΑΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν βλέπω να απαντάτε στα γραφόμενα του και του αποδίδετε σκοπιμότητα στα γραφόμενα του.

      Για την ταμπακιέρα τίποτα δεν λέτε. Ανήκετε άραγε και σείς άραγε στη "φτιαχτή πλειοψηφία" που αποκτά αξία λόγω αξιώματος και όχι λόγω ικανοτήτων.

      Διαγραφή
  3. Μην τους βάζεις κύριε Χριστάκη να διαβάζουν και ποιήματα σκληρή δοκιμασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ....ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χτυπαει στην ριζα.. και καποιοι πονανε πολυ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η αναφορά ενός ηλιθίου για τα λόγια ενός ευφυούς ανθρώπου δεν μπορεί να είναι ακριβής, επειδή υποσυνείδητα μεταφράζει αυτό που ακούει σε κάτι που μπορεί να καταλάβει. o :gklitsas:

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.