Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Επίθεση αδέσποτων σκύλων σε νεαρή κοπέλα στο Αμύνταιο

Το πάντα επίκαιρο θέμα των αδέσποτων ζώων απασχολεί και πάλι την κοινωνία της πόλης του Αμυνταίου καθώς, χθες το μεσημέρι, στην περιοχή των Εργατικών κατοικιών ομάδα σκυλιών επιτέθηκε σε νεαρή κοπέλα, χωρίς ευτυχώς να της προξενήσουν σωματικές βλάβες.
Τα σκυλιά απομακρύνθηκαν από περίοικους και διερχόμενο οδηγό, γεγονός όμως που επαναφέρει στη μνήμη αρκετών αναγνωστών μας τις τραυματικές εμπειρίες τους από ανάλογα περιστατικά με πρωταγωνιστές τα αδέσποτα σκυλιά που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στη περιοχή.
Καλείται και πάλι η πολιτεία να σκύψει με την δέουσα προσοχή στο μείζον αυτό θέμα το οποίο παραμένει μια «ανοιχτή πληγή» για την ευρύτερη περιοχή, γεγονός που προκαλεί σχεδόν καθημερινά, την έντονη αγανάκτηση των πολιτών.

Πηγή: eperiskopio.blogspot.gr

17 σχόλια:

  1. Και στην πόλη της Φλώρινας δε θα αργήσει να γίνει το ίδιο.
    Αν και ο δήμαρχος είναι ενήμερος μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί του λίγο μετά τις εκλογές . Με διαβεβαίωσε ότι:
    «Τα αδέσποτα εμβολιάζονται από την υπηρεσία του Δήμου και ελευθερώνονται στο ίδιο μέρος από εκεί που μαζεύτηκαν, αλλά εμβολιασμένα»
    Σε ερώτησή μου αν δαγκώσουν τα παιδιά μας η απάντηση ήταν: «Αυτό προβλέπει η νομοθεσία» .
    Γιώργος Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.. ΕΣΥ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ Η ΝΑ ΤΑ ΦΥΛΑΚΙΣΟΥΜΕ ;; Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΦΟΒΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ.

      Διαγραφή
    2. Και η δικια σου η βλακια ακομα ποιο επικυνδινη...Αν εχεις παιδια και τη παθεις τοτε θελω να σε δω

      Διαγραφή
    3. Συγγνώμη εσύ τι θα ήθελες να γίνει με τα αδέσποτα...θάνατος σε όλα για να μην φάνε τα παιδιά σας???Ελεος,έχει δίκιο ο 11.34,η νοοτροπία σου και η φοβία σου ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ!!!

      Διαγραφή
    4. 9:59 ΠΉΓΑΙΝΕ ΝΑ ΣΕ ΔΕΙ ΚΑΝΈΝΑΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΕΧΕΙΣ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΟΧΙ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ.

      Διαγραφή
    5. Για τους φίλους μας που αγαπούν τα ζώα.

      http://greecepets.blogspot.gr/2011/11/blog-post_11.html

      Διαγραφή
    6. Είσαι επιοικώς ηλίθιος αν νομίζεις ό,τι το να αφήνεις ένα σκυλάκι αδέσποτο να το ταλαιπωρούν αριστερά και δεξιά, νηστικό, να κυνηγάει όποιον άνθρωπο απλά στραβοκοιτάξει, είναι έκφραση αγάπης.

      Αν πραγματικά τα αγαπούσες θα καταλάβαινες πως ο πρώτος που υποφέρει από το φαινόμενο των αδέσποτων είναι το ίδιο το αδέσποτο.

      Διαγραφή
  2. Τα αδέσποτα θέλουν μάζεμα σε ειδικό χώρο. Φυσικά εκεί θα πρέπει να τα προσέχουν, να τα ταίζουν κλπ. Βέβαια είμαστε τόσο άχρηστος σαν λαός που όσοι έχουν σκυλιά γατες κλπ, όταν θα τα βαριούνται θα τα πηγαίνουν εκεί με την δικαιολογία οτι δεν μπορούμε να τα ταίζουμε πλέον. ΜΑΚΑΡΙ η αστυνομία να μοιράζει πρόστημα σε όσους αφήνουν τα σκυλιά τους να κάνουν τις ακαθαρσίες τους χωρίς να τις μαζεύουν, σε όσους αφήνουν τα σκυλιά τους χωρίς λουρί, ειδικά αυτούς με τα πιτ μπουλ και τα ροτ βαιλερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε όποιον έχουν επιτεθεί τα αδέσποτα να κάνει μήνυση κατά του Δήμου που είναι υπεύθυνος και στους ασυνείδητους "ζωόφιλους" που τα ταίζουν σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αγέλες. Το τάισμα στον δρόμο διαιωνίζει το πρόβλημα με τα αδέσποτα, δεν τα βοηθά. Μόνο η λειτουργία σωστών κυνοκομείων θα δώσει τη λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΙΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ..............ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΕΘΑΙΝΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.ΟΤΑΝ ΠΑΡΕΙΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΚΥΛΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΑΡΕΘΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΜΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ .............ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΖΩΟΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΝ .ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΤΑΝΕ ΤΙΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΞΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΖΩΑ

      Διαγραφή
    2. Τα κεφαλαία γράμματα δεν κάνουν την λογική υπόσταση του κειμένου σου ορθότερη.

      Διαγραφή
  4. Να τα πάρουν μέσα στα σπίτια τους οι «ζωόφιλοι» και όχι να τα ταΐζουν μπροστά στα ξένα.
    Το κακό έχει παραγίνει. Στο εξωτερικό που ζούσα πλήρωνες πρόστιμο αν δε μάζευες και δε πετούσες σε ειδικούς κάδους τα περιττώματά τους .

    http://users.otenet.gr/~vetermes/dogvet.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παιδιά στην Βέροια έχει γεμίσει σκυλιά παντού αδέσποτα ράτσας κοκερ πιτμπουλ κτλ...σκυλια που τα αγόρασαν τα καλά χρόνια 500-1000€...συμφωνώ με τα πρόστιμα....συμφωνω ότι φταίνε και η αρχες...ειμαστε ευρωπαίοι γεωγραφικά όχι πολιτισμικά...ακομα και στα μπιτολα που τους βρίζουμε μέρα νύχτα εειναι ευρωπαίοι σε αυτο το θέμα....τελικα τα ζώα είμαστε εμείς όχι τα αδέσποτα αν και σε μια δεκαετία και εμείς αδέσποτα θα είμαστε και είδη αρχισε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η εγκατάλειψη ζώου είναι αδίκημα. Το ίδιο και η επανεγκατάλειψη του ή "επανατοποθέτηση" όπως την βάπτισαν στο Δημο Αθηναιων.

    Εχει δεχθει επίθεση στην Ακαδημια Πλατωνος Φινλαδνος τουρίστας, γνωστός μου, και έτρεχε στα νοσοκομεια, όπως και εγώ στον Ωρωπό. Στον Πόρο την ώρα που τρωγαμε σε ταβερνα το σουβλακι μας μαζι με άγγλους τουριστες, μπροστα στα μάτια μας απολαύσαμε το θέαμα αγέλη αδέσποτων να ξεσκίζει γάτα. Καλή μας όρεξη,

    Τώρα, οι υπάνθρωποι που βριζουν και από πάνω τα θυματα των επιθεσεων από αγέλες ή αδέσποτα, ειναι άλλο ενα ακόμα παρακμιακό φαινόμενο της εποχής που ανήκει στη σφαίρα της ψυχοπαθολογίας. Η ψυχοπαθογενης ζωολατρεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΛΕΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ. Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ. ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟΣ ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ. ΔΡΑΚΟ ΞΕΧΑΣΕΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΟΥ. ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΜΠΟΥΛΗ.

      Διαγραφή
  7. Όταν βαριέσαι να διαβάσεις την νομοθεσία κάθεσαι και αραδιάζεις εικασίες..Ο νόμος είναι αυτός:

    http://www.odigostoupoliti.eu/zoa-sintrofias-katikidia-adespota-zoa-sintrofias/

    Επικαιροποιημένος το '14 :

    http://www.odigostoupoliti.eu/nomos-42352014-zoa-sintrofias-ke-adespota/

    Βέβαια και η νομοθεσία λέει για λειτουργία ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ κυνοκομείου συγκεκριμένων προδιαγραφών αλλά αυτό ξέχασε να το αναφέρει ο Δήμαρχος...

    Επιλεκτική χρήση της νομοθεσίας...όπου μας συμφέρει την επικαλούμαστε, όπου όχι, την ξεχνάμε....

    Θέλετε δεν θέλετε ευθύνες έχουν πολλοί...όχι μόνο ο δήμος, όχι μόνο οι φιλόζωοι...
    ο καθένας έχει και μερίδιο ευθυνών, άλλος μεγαλύτερο άλλος μικρότερο...

    Καταγγείλετε αυτούς που δεν μαζεύουν τα κόπρανα των σκυλιών τους, αυτούς που επίτηδες αφήνουν ανοιχτή την πόρτα για να φεύγει ο σκύλος τους να πηγαίνει "βόλτα", αυτούς που αφήνουν χωρίς λουρί το σκυλί τους, αυτούς που δεν βάζουν τσιπάκι για να αποφύγουν τις ευθύνες της ιδιοκτησίας...
    Μην παίρνετε σκυλί αν δεν μπορείτε να το διαχεριστείτε...
    Απαιτείστε ΑΜΕΣΑ να φταιχτεί κυνοκομείο ΣΩΣΤΟ...

    Το τάισμα είναι δίκοπο μαχαίρι...σέρνουν πιο γρήγορα γεννάνε πιο γρήγορα...

    Η λύση είναι περισυλλογή, στείρωση, εμβολιασμός και επανατοποθέτηση...όμως με τις σωστές συνθήκες...

    Τί να τα κανεις όλα αυτά και τα σκυλιά να ψοφάνε επειδή μετά την στείρωση τα παρατάς σε ενα κολαστήριο με κρυο βροχή χιόνι μύγες και κάθε είδους ασθένεια??????????

    Πρέπει ο Δήμος να αναλάβει να ΤΗΤΗΣΕΙ τον νόμο...
    Και μετά να δείτε πως στρώνει το πρόβλημα σιγά σιγά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απόστολος Περιστέρης, αστυνόμος β’, κτηνίατρος και υποψήφιος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κατά τη διάρκεια ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε στη Γ.Α.Δ.Α., τον Φεβρουάριο του 2011 - και την οποία παρακολούθησε η δημοσιογράφος του www.zoosos.gr Ελένη Ηλιοπούλου - έθιξε μαζί με άλλους εξειδικευμένους επιστήμονες το ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα της «Κακοποίησης και θανάτωσης ζώων συντροφιάς», που αποτελεί μια μεγάλη πληγή στη σύγχρονη – κατά τα άλλα – κοινωνία των Νεοελλήνων.

    Σε αυτή την ημερίδα ο κ. Περιστέρης είχε τονίσει: «Οι βίαιες πράξεις σε βάρος των ζώων έχουν αναγνωριστεί ως ενδείξεις επικίνδυνης ψυχοπάθειας, που σπάνια περιορίζεται σ’ αυτά.

    Οι κοινωνιολόγοι, οι νομοθέτες και τα δικαστήρια διαθέτουν αρκετά στοιχεία, που συνδέουν τις πράξεις βίας προς τα ζώα με αντίστοιχες συμπεριφορές με ανθρώπινα θύματα.

    Σύμφωνα με το FBI – καθώς στις Η.Π.Α. υπάρχουν στατιστικά στοιχεία και γίνονται ανάλογες μελέτες – ιστορικό βίας προς τα ζώα έχουν οι περισσότεροι βιαστές και οι δολοφόνοι κατ’ εξακολούθηση.

    Οι μελέτες, οι οποίες γίνονται πάνω σε ανθρώπους, που έχουν διαπράξει φριχτά εγκλήματα σε βάρος συνανθρώπων τους, αποδεικνύουν πολύ συχνά, ότι υπάρχει ιστορικό κακοποίησης ζώων, πριν οι εγκληματίες καταλήξουν στα ανθρώπινα θύματα.

    Το αμερικανικό πρότυπο διαγνωστικό και θεραπευτικό εγχειρίδιο για ψυχιατρικές και συναισθηματικές διαταραχές αναφέρει τη βία προς τα ζώα ως ένα διαγνωστικό κριτήριο για διαταραχές συμπεριφοράς».

    Η κακοποίηση ζώων είναι το βήμα πριν την κακοποίηση ανθρώπων

    Ο κ. Περιστέρης υποστήριξε ότι, σύμφωνα με έρευνες στον τομέα της Ψυχολογίας και της Εγκληματολογίας, «υπάρχει στενή σχέση μεταξύ των κακοποιήσεων ζώων και της οικογενειακής βίας ή άλλων εγκλημάτων. Η κακοποίηση ζώων συχνά αποτελεί δείγμα μελλοντικής πιθανής βίας προς ανθρώπους».

    Ανέφερε δε ότι «σε μια μελέτη, το 71% των γυναικών, που κακοποιήθηκαν, ανέφεραν, ότι το ίδιο άτομο, που τις κακοποίησε, είχε κακοποιήσει κάποτε το κατοικίδιό τους ή απείλησε να κακοποιήσει ζώο! (Ascione, 1998).

    Σε άλλη μελέτη αναφέρεται, ότι το 88% όσων κακοποιούν παιδιά, είχε επίσης κακοποιήσει ζώα στο σπίτι του. Σε έρευνα του Johns Hopkins University από το 1994 ως το 2000, σε 11 πόλεις των Η.Π.Α., η κακοποίηση ζώων ήταν ένας από τους τέσσερις σημαντικότερους δείκτες που φανέρωναν πιθανούς μελλοντικούς κακοποιούς!

    Το 70% όσων είχαν κακοποιήσει ζώο βρέθηκε να έχει κάνει κι άλλα εγκλήματα, ενώ το 44% είχε πειράξει ανθρώπους (Arluke, A. & Luke, C. 1997). Το 61,5% από αυτούς που είχαν κακοποιήσει ζώο είχε επιτεθεί σε ανθρώπους (Clarke, J. P. 2002).

    Το 63,3% των κρατουμένων λόγω καταδίκης για βίαια εγκλήματα έχει παραδεχτεί πως έχει κακοποιήσει ζώα – εκτός από αυτούς που δεν το παραδέχονται (Schiff Louw Ascione, 1999)».


    Πηγή: Βρήκε τον σκύλο απαγχονισμένο στη Βροντού Πιερίας | www.zoosos.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.