Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Σύσκεψη του ΣΕΕΕΝ και του ΠΑΜΕ για την πώληση της «μικρής ΔΕΗ»

Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, με εντολή της ΕΕ, προχωράει άμεσα, - μέσα από τα θερινά τμήματα της Βουλής, - τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για τη «Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας» γνωστή ως «μικρή ΔΕΗ». Την Πέμπτη 27 Ιουνίου περνάει από επιτροπή και αμέσως μετά σε θερινό τμήμα της Βουλής. Προχωράει πιο αποφασιστικά στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας κατ’ απαίτηση των μονοπωλιακών ομίλων στον κλάδο, που στόχο έχει την υπεράσπιση της κερδοφορίας τους.
Είναι συνέχεια της εμπορευματοποίησης της ηλεκτρικής ενέργειας που ξεκίνησε στις αρχές τη δεκαετίας του ’90 με τη συνθήκη του Μάαστριχτ και επιταχύνθηκε λόγω κρίσης με την πώληση του ΑΔΜΗΕ, τώρα της «μικρής ΔΕΗ» και θα συνεχιστεί με την πώληση του 17% των μετοχών της μητρικής ΔΕΗ που είναι στο ΤΑΙΠΕΔ.
Τα αποτελέσματα της παραπέρα ιδιωτικοποίησης θα είναι καταστροφικά για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής αλλά και γενικότερα. Χάσιμο χιλιάδων θέσεων εργασίας, επιπλέον μειώσεις μισθών, επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, αύξηση των ατυχημάτων λόγω εντατικοποίησης της εργασίας, μεγαλύτερη καταστροφή του περιβάλλοντος, καθυστερήσεις στις μετεγκαταστάσεις, πρόβλημα με την τηλεθέρμανση, αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής Ενέργειας για τα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά.
Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις οι εργαζόμενοι στην ενέργεια, το σύνολο της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, πρέπει να στήσουν ένα ισχυρό τείχος βάζοντας φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική.
Απέναντι μας έχουμε ένα καλοστημένο σχέδιο που καλλιεργεί τον κοινωνικό αυτοματισμό, την αντίληψη της αναποτελεσματικότητας των αγώνων που στόχο έχει να περάσουν με τις λιγότερες αντιδράσεις οι σχεδιασμοί τους, τους μονοπωλιακούς ομίλους στον κλάδο, τις κυβερνήσεις που υπερασπίζονται τα κέρδη τους, τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό που συνέβαλε τα μέγιστα για την προώθηση αυτής της πολιτικής, όλους όσους στηρίζουν τον ευρωμονόδρομο άσχετα αν ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα αποτελέσματα του.
Στα πλαίσια αυτά το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια Δυτικής Μακεδονίας (ΣΕΕΕΝ) καλεί σωματεία, φορείς, το σύνολο της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων σε συσκέψεις για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς. Να παλέψουμε για έναν Ενιαίο Κρατικό Φορέα Ενέργειας, στον οποίο θα εντάσσεται και η ΔΕΗ Α.Ε. και στόχο θα έχει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι τους κέρδους.

ΦΛΩΡΙΝΑ
Τετάρτη 25 ΙΟΥΝΙΟΥ,
8:00΄ μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.