Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Απεργιακή κινητοποίηση στη Φλώρινα ενάντια στην πώληση της ΔΕΗ

Σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΦ που πραγματοποιήθηκε στις 26/06/2014 αποφασίσθηκε ομόφωνα η πραγματοποίηση 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, ενάντια στην κατάθεση του νομοσχεδίου απο την κυβέρνηση για τη μικρή ΔΕΗ.
Η ενέργεια είναι δημόσιο αγαθό και όχι εμπόρευμα και θα πρέπει να διαχέεται σε όλη την κοινωνία, σε όλους τους πολίτες από άκρο σε άκρο στη χώρα. Η απόφαση της κυβέρνησης να διαμελίσει τη δημόσια επιχείρηση υποθάλπει το εθνικό και το δημόσιο συμφέρον αλλά και τον πλούτο της χώρας μας.
Η υποχρεωτική συμμετοχή του 30% των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων στη μικρή ΔΕΗ αναδεικνύει την αντισυνταγματικότητα του συγκεκριμένου νομοσχεδίου που αποφασίζει χωρίς τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας και τους αναγκάζει να είναι καταναλωτές της μικρή ΔΕΗ.
Η στοχοποίηση της Φλώρινας και η πώληση των μονάδων που η αξία τους μαζί με την αξία των ορυχείων αποτιμάται για διάρκεια 30 ετών πάνω από 300δις €, είναι πλούτος της περιοχής μας και δεν εκχωρείτε σε κανέναν ιδιώτη επενδυτή όποια συμφέροντα και αν εξυπηρετεί.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην απεργιακή κινητοποίηση με την κατάθεση του νομοσχεδίου στο θερινό τμήμα της βουλής την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014.
Η τοπική κοινωνία, η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, οι κάτοικοι του νομού όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να αποτρέψουμε το σχέδιο της κυβέρνησης και την καταστροφή του τόπου μας αλλά και την καταστρατήγηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στην περιοχή μας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΙΡΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗΣ

4 σχόλια:

  1. Στο τέλος οι ωφελιμένοι (όπως εδώ και πολλά χρόνια ) θα είναι οι παλαιοί συνδικαλιστές και εργαζόμενοι στην ΔΕΗ , ΓΙΑΤΊ ;

    Η διαπλοκή πολιτικών και συδικαλιστών που στην Ελλάδα είναι έννοιες ταυτόσημες , θα φέρουν νομο που θα ψηφίσουν την επικέιμενη ούτως η άλλως συνταξιοδότηση των παλαιών εργαζομένων στην ΔΕΗ με όρους ΟΤΕ , ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ, δηλαδή θα πάρουν ενα γενναίο BONUS , εφάπαξ ανω των 150.000 € και μία σύνταξη μερικών χιλίάδων € μηννιαίως !
    Από την άλλη πλευρά οι πολιτικοί θα ξεπουλήσουν την ΔΕΗ στα γνωστά Αθηναίκά λόμπυ που λυμαίνονται τον πλούτο της Ελλάδος απο την δεκαετία του 1980 και μετά .
    Γι αυτό φροντίζουν να περάσουν τις αυξήσεις στο ρεύμα από τώρα, να βγάλουν στην σύνταξη τους παλιούς εργαζομένους της ΔΕΗ που έχουν μισθούς βουλευτών , ώστε ο νέος ιδιοκτήτης να κάνει προσλήψεις με βασικό μισθό 580€ μικτά.!! και να απολαμβάνει τα δισ € κέρδη ετησίως εις υγεία των κοροϊδων ( Ελληνικός λαός) .
    Γι αυτό μην παρασυρθήτε από τα κροκοδείλια δάκρυα συνδικαλιστών ,ΠΑΛΑΙΩΝ εργαζομένων και πολιτικών !!!

    Έχει κανείς κάποα αντίρηση ;

    Υ.Σ. γράφω ανώνυμα για ευνόητους λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΟΝΟ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΤΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ. Ο ΜΠΙΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗΣ. Η ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 4.000€ ΑΝΩ. ΜΗΠΩΣ ΕΙΔΑΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΡΓΑΤΗ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ Ε.Κ.Φ.; ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗ; ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΙΚΟΔΟΜΟ; ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΠΛΟΥΤΟΥΣ ΔΕΗΤΖΗΔΕΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ. ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΛΑ Ο Σ.Ε.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμπρός λοιπόν για την προάσπιση των .. φτωχών εργαζομένων.

    ΒΟΗΘΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ :

    Βασικός μισθός: 5.290,21 ευρώ
    Επίδομα Ευθύνης: 1.378,43 ευρώ
    Οικογενειακό επίδομα: 748,41 ευρώ
    Λοιπά επιδόματα: 2.104,12 ευρώ

    ΣΥΝΟΛΟ: 9.521,17 ΕΥΡΩ .

    Με την εφαρμογή του μνημονίου κράτηση -2.916,18 για να πέσουν οι καθαρές αποδοχές στα 5.000 ευρώ καθαρά.

    Φουκαρά Έλληνα..

    Φουκαρά Φλωρινιώτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΕΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ,ΝΑ ΜΕΙΩΘΗ ΤΟ ΡΕΥΜΑ 50% ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ, ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ 580€
    ΤΩΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ.,.

    ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΜΙΑ ΙΣΟΡΟΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙ Α !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.