Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Το ψήφισμα των φορέων για τη «μικρή ΔΕΗ»

Σήμερα 21 Ιουνίου 2014 στην αίθουσα του εργατικού κέντρου Φλώρινας, υστέρα από πρωτοβουλία του συνδυασμού «ΑΝΑΤΡΟΠΗ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» και του νέου Περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη, της Ιεράς Μητρόπολης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας, του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας, του Δήμου Φλώρινας, του Δήμου Αμυνταίου, του Δήμου Πρεσπών, του ΕΒΕ, των εμπορικών συλλόγων, των ενεργειακών σωματείων της ΔΕΗ, των εργαζομένων και όλων των κατοίκων της περιοχής αποφασίσαμε ομόφωνα ότι διαφωνούμε:

Στο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης που θα συζητηθεί στο θερινό τμήμα της βουλής, για τη δημιουργία νέας επιχείρησης ηλεκτρισμού (μικρής ΔΕΗ).

Η στοχοποίηση και ο διαμελισμός της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού και της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας οδηγεί την κοινωνία σε κοινή δράση για την αποτροπή του επαίσχυντου αυτού νομοσχεδίου που υπηρετεί συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα.

Τις επόμενες ημέρες όλοι οι φορείς στρατευόμαστε μαζί στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν, στα πλαίσια των διαδικασιών της συμμετοχικής και άμεσης δημοκρατίας.

Καλούμε Βουλευτές, κόμματα, δήμους, φορείς, εργαζόμενους και κοινωνία στον αγώνα που ξεκίνησε.

Ζητούμε:
1. Την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για τη μικρή ΔΕΗ
2. Άμεση αποκατάσταση των εδαφών από την ΔΕΗ
3. Άμεση λειτουργία των ορυχείων της περιοχής και δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης
4. Λέμε ΟΧΙ στην παραχώρηση των υδάτων και του ορυκτού μας πλούτου στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα
5. Λέμε ΟΧΙ στο ξεπούλημα των μονάδων και των ορυχείων της Φλώρινας

Όλη η κοινωνία μια γροθιά

Όλοι μαζί για να ανατρέψουμε τα σχέδια τους

Τον πλούτο της Δυτικής Μακεδονίας δεν τον χαρίζουμε σε κανέναν

14 σχόλια:

  1. Σιγά μην σκίσετε τις καλτσοδέτες.
    Αλήθεια γιατί δεν προτείνετε δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ?
    Μήπως το φοβάστε κύριοι λαοικιστές?
    Δέν είναι το ποιο δημοκρατικό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καμαρώστε τους εκπροσώπους μας για τα επόμενα 5 χρόνια!
    Αυτοί δεν εκπροσωπούν εμάς αλλά μόνο τους καλοβολεμένους ΔΕΗτζήδες!
    Υπάρχουν βέβαια και λίγοι, πολύ λίγοι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ αλλά αυτοί είναι μειοψηφία! Οι περισσότεροι είναι απλά βολεμένοι και με πριγκιπικά προνόμια!
    Γιατί λοιπόν να μη πωληθεί η ΔΕΗ σε ιδιώτη που θα πληρώνει τουλάχιστον φόρους μπας και ελαφρυνθούμε κάπως και εμείς (κάπου διάβασα ότι τα φωτοβολταϊκά πληρώνουν φόρο 26%);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΒΓΑΖΕΙΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΣΟΥ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.

      Διαγραφή
  3. Μάλιστα, μάλιστα..

    Τώρα πια και ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ και Καρυπίδης επιθυμούν την "μεγάλη" ΔΕΗ.

    Αυτή που δανείζονταν δις ευρώ, ετησίως, από τον κρατικό κορβανά για να ανταποκριθεί μεταξύ άλλων και στις αλόγιστες παροχές των εργαζομένων.

    ΔΕΝ σε ψηφίσαμε για αυτόν τον λόγο κ. Καρυπίδη.

    Και βέβαια μην ελπίζεις ότι ο λαός της Δυτικής Μακεδονίας θα ξεσηκωθεί για την υπεράσπιση των κεκτημένων μιας καλοβολεμένης μερίδας εργαζομένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι μας πείσατε ότι ψηφίσατε Καρυπίδη! Δεν χρειάζεται να επιμένετε, το έχουμε καταλάβει ότι θα χαρίσετε τα πάντα στους Μπόμπολκες και στους Μυτιλινιούς και σε όποιον φαταούλα από έξω έρθει να φάει το βιος του Ελληνικού λαού. Θα δώσετε και την ενέργεια και το νερό και τα νησιά και τα οικόπεδα και τις ακτές και τα χωράφια και τις μαρίνες και τα αεροδρόμια και τα νοσοκομεία και τα πανεπιστήμια και τον αέρα που αναπνέουμε και τον ήλιο που μας φωτίζει και εσείς θα αρπάξετε τις ωραίες σας μιζούλες και εμείς οι υπόλοιποι θα πεθαίνουμε σαν τις μύγες... αλλά ΔΕΝ! Φάγατε το πρώτο στραπάτσο στις Ευρωεκλογές και στις Περιφερειακές εκλογές και έρχονται κι άλλα πολλά! Με τις υγείες σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλη η κοινωνία μια γροθιά;;;;
    Τώρα πια είναι αργά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απορώ με τους ανθρώπους που βλέπουν να δικαιώνονται οι προσδοκίες σχετικά με τα προνόμια των υπαλλήλων και στελεχών της ΔΕΗ και δε βλέπουν ότι κάποια λαμόγια κλέβουν την περιουσία του ελληνικού λαού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι τουλάχιστον λογικό! Ο καθένας υπερασπίζετε τα δικά του συμφέροντα! Τι τον νοιάζει , αν ο γιατρός παίρνει το μήνα 1200 ευρώ, ενώ εσεις ΔΕΗ - άνθρωποι 3.000 ευρώ! Το κράτος δεν μπορεί να είναι και επιχειρηματίας! Δεν είναι αυτός ο ρόλος του! Το κράτος έχει ρόλο επιτελικό! Παράγει νόμους και τους εφαρμόζει! Από τον λαό για τον λαό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όποιος βλέπει πολύ ΣΚΑΙ αυτά παθαίνει. Αφού μάθατε από τον Πορτοσάλτε την σοφία "το κράτος δεν μπορεί να είναι και επιχειρηματίας" δεν μας λέτε πως στην μαμά σας την Γερμανία και η εταιρία ηλεκτρισμού είναι δημόσια, και το νερό είναι δημόσιο, και η εταιρία που αγόρασε τον ΟΤΕ είναι δημόσια, και τα τρένα είναι δημόσια, και τα πανεπιστήμια είναι δημόσια και ακόμα και τράπεζες έχει δημόσιες;;; Άρα το κράτος μπορεί να είναι και επιχειρηματίας; (για να μην ψάχνεστε ρωτήστε εδώ: portosalte@skai.gr)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το ρευμα σε ιδιωτη???? Το ρευμα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύριε 2.56 μμ, Πράγματι κάνετε λάθος! Στη μαμά μας <> οι εταιρίες ΟΣΕ ΟΤΕ ΔΕΗ αντίστοιχα, δεν είναι κρατικές, τις διαχειρίζονται ιδιωτικές εταιρίες, αλλά με τον απόλυτο έλεγχο του κράτους! Όταν οι ιδιώτες δεν τηρούν τα συμφωνηθέντα, τότε αυτόματα τα παίρνει πίσω το κράτος για να τα ξαναδώσει πάλι με διαγωνισμούς σε ιδιώτες! Μόνο που εκεί το κράτος.....λειτουργεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η γερμανια ιδιωτικοποιησε την αντιστοιχη δικια της δεη και εχει το ακριβοτερο ρευμα στην ευρωπη μαζι με την δανια που εκανε το ιδιο....ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΡΙΝΕΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΧΡΟΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ενώ στην Ελλάδα το ρεύμα είναι ...πάμφθηνο.
    Σε ποιους τα λέτε αυτά ρε;
    Οι μόνοι που πληρώνουν φθηνό ρεύμα είναι οι υπάλληλοι της ΔΕΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γουστάρω που έχουμε αυτή την κυβέρνηση. Είναι το μόνο μέσο που μπορεί και να μας ξυπνήσει κάποτε. Για την ώρα καλά μας κάνει. Θέλουν να ξεπουλήσουν τα πάντα, βάζουν δημοσιογράφους ξεφτίλες να τους χειροκροτούν, διαλύουν ζωές (ποιος ξεχνάει 6000 αυτοκτονίες τόσο εύκολα), χαρίζουν τα λεφτά μας στους τραπεζίτες, εξαθλιώσαν τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας και συ Έλληνα πολίτη το μόνο λάθος που βλέπεις είναι οι μισθοί των ΔΕΗτζήδων. Ο.Κ ευτυχισμένε Έλληνα τεμαχίσου ακόμα πιο πολύ, πλήρωσε νοίκιο στο σπίτι που με κόπο αγόρασες, δες το ρεύμα το νερό και τον αέρα να ξεπουλιούνται, δες και το παιδί σου άνεργο με πέντε πτυχία να αναζητά φυγή στο εξωτερικό και να μην μπορείς ούτε τα εγγόνια σου να δεις αλλά ευτυχία είναι να μην παίρνουν τόσα οι ΔΕΗτζήδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.