Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τη δυσλειτουργία του νοσοκομείου Φλώρινας

Το νοσοκομείο και οι λοιπές υποδομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης, λειτουργούν υπό την πίεση των συνεχιζόμενων τεστ αντοχής της μνημονιακής πολιτικής, δημιουργώντας ένα καθεστώς υγειονομικής φτώχειας στην Ελλάδα.
Δυστυχώς, οι μεθοδευμένες επιθέσεις που δέχεται το δημόσιο σύστημα υγείας από τις νεοφιλελεύθερες αντικοινωνικές πολιτικές, οδηγούν στο κλείσιμο κλινικών – νοσοκομείων και την ακολουθούμενη συρρίκνωση, με διάλυση των δομών Φροντίδας Υγείας.
Η Φλώρινα σύσσωμη στο πανφλωρινιώτικο συλλαλητήριο της 3 Σεπτεμβρίου, με τη παρουσία πλήθους κόσμου και την συμμετοχή όλων των φορέων, διατυμπάνισε με τα πιο μελανά χρώματα τις ανησυχίες της για το μέλλον της υγείας στο Νομό μας. Το ψήφισμα του συλλαλητηρίου στάλθηκε στον Υπουργό Υγείας και τον Πρωθυπουργό.
Στον απόηχο του συλλαλητηρίου, καμία ενέργεια δεν έγινε, ενώ συνεχίζεται η υποβάθμιση του νοσοκομείου μας, με κίνδυνο προσωρινού κλεισίματος της Παθολογικής Κλινικής και σοβαρής δυσλειτουργίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού.
Δυστυχώς με ημίμετρα το πρόβλημα δεν λύνεται, διότι με οριζόντιες και τυφλές περικοπές των δημόσιων δαπανών υγείας, με τραγικές ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και υλικά, μοιραία το νοσοκομείο και οι κλινικές θα λειτουργούν με ημερομηνία λήξης, κάθε φορά που θα συνταξιοδοτείται ή αρρωσταίνει κάποιος γιατρός.
Με το σχέδιο νόμου που προβλέπει τη δημιουργία της Εταιρείας Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων (ΕΣΑΝ),η οποία θα διαχειρίζεται τα οικονομικά των υπηρεσιών υγείας του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, η μνημονιακή κυβέρνηση βάζει άλλον ένα λίθο στην κατάλυση της δημόσιας υγείας και προκρίνει την ανακατανομή των πόρων μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού φορέα, σε βάρος του δημόσιου.
Για εμάς, στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., η υπεράσπιση των δημόσιων δομών υγείας είναι αυτονόητη. Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας, η οποία θα αποτελέσει την μεγαλύτερη υγειονομική μεταρρύθμιση.
Η επαρκής χρηματοδότηση και στελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό, θέτει τις βάσεις για την επίλυση των προβλημάτων στη δημόσια υγεία και αυτό αποτελεί δέσμευση μας.

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φλώρινας

2 σχόλια:

  1. Η σημερινή σας ανακοίνωση είναι πιο προσεγμένη, πιο προσγειωμένη! Είστε σε καλό δρόμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ας κανει και καμια ερωτηση στην Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ για το νοσοκομείο της Φλώρινας...Δεν θα είναιμδα και κανας μεγάλος κόπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.