Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Τοποθέτηση βυθιζόμενων κάδων από το δήμο Φλώρινας (video)

Ξεκίνησε το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013 η τοποθέτηση των οικολογικών συστημάτων βυθιζόμενων κάδων διαβαθμισμένης συμπίεσης στην πόλη της Φλώρινας. Πρόκειται για ένα έργο μέσω ΕΣΠΑ, το οποίο κατατέθηκε από το Δήμο Φλώρινας και είναι από τα λίγα εγκεκριμένα αυτού του είδους σε όλη την Ελλάδα.
Η «Προμήθεια οικολογικών συστημάτων βυθιζόμενων κάδων διαβαθμισμένης συμπίεσης», είναι έργο συνολικού προϋπολογισμού 430.500,00€ και αφορά σε εφτά συστήματα τα οποία θα συμπιέζουν τα απορρίμματα και θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης, εκεί που υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την ύπαρξη των κάδων και τη μη επάρκεια αυτών. Οι κάδοι αυτοί μπορούν να συλλέξουν πάρα πολλά κιλά απορριμμάτων, καθώς η αντιστοιχία ενός κοινού κάδου με έναν διαβαθμισμένης συμπίεσης είναι περίπου 7 προς 1.
Κατά την τοποθέτηση των κάδων ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος είπε:
«Ξεκινήσαμε σήμερα την τοποθέτηση των βυθιζόμενων καδών στη Φλώρινα. Θα λέγαμε ότι είναι μια πρωτοποριακή ενέργεια που υλοποιούμε ως Δήμος Φλώρινας για τη Δυτική Μακεδονία. Πρόκειται για ένα καινούριο σύστημα αποκομιδής των απορριμμάτων, οι οποίοι είναι βυθιζόμενοι, συμπιέζουν τα απορρίμματα και έχουν πολύ μεγάλη χωρητικότητα, η οποία σε σχέση με τους κοινούς είναι 1/7.
Με τον τρόπο αυτό ελπίζουμε ότι θα εξυπηρετήσουμε καλυτέρα τους συνδημότες μας και θα έχουμε πιο καθαρή την πόλη μας».

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας κ. Κωνσταντινίδης Πάρης, είπε:
«Όπως είπε και ο κ. Δήμαρχος πρόκειται για ένα πρωτοποριακό ελληνικό σύστημα συμπίεσης απορριμμάτων, που ως σκοπό έχει να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών και να προστατέψει το περιβάλλον. Ο Δήμος Φλώρινας πρωτοπορεί με την εγκατάσταση 7 τέτοιων συστημάτων και θα ήθελα να πω ότι είναι πανελλήνια πρωτιά, γιατί είναι τα περισσότερα κομμάτια σε όλη την Ελλάδα».


10 σχόλια:

  1. Άσκοπη σπατάλη χρημάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο! Γιατί όλα τα άλλα τα λύσαμε και μόνο αυτό ήταν τα πρόβλημα. Βάλαμε πετρέλαιο στα σχολεία, φτιάξαμε τους δρόμους και μας είχαν μείνει μόνο τα σκουπίδια να σκεφτούμε. Ιδέα της Ζέτας να υποθέσω. Και πάλι μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λίγο ογκώδεις, αλλά ελπίζω πως θα λειτουργήσουν θετικά... Μόνο μη βρεθεί κανένα γατάκι μέσα γιατί θα γίνει flat!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχει πρόβλημα με το περιβάλλον!!! Ξυπνήστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε μερικα χρονια θα πραγματοποιουνται διεθνη συνεδρια πνευμονολογιας στη Φλωρινα και θα γινονται μελετες για την αντοχη του ανθρωπικου οργανισμου σε συνθηκες ακραιας ατμοσφαιρικης ρυπανσης..Οι Φλωρινιωτες θα πληρονονται ως πειραματοζωα και ετσι θα μειωθει δραστικα η ανεργια..Ουδεν κακο,αμιγες καλου...

      Διαγραφή
  5. Συγχαρητήρια στη Δημοτική Αρχή. Το κέντρο της πόλης θα ανακουφιστεί από τους υπερφορτωμένους και απαράδεκτους αισθητικά κάδους. Η εξασφάλιση των χρημάτων μέσω ΕΣΠΑ ήταν μεγάλη επιτυχία και το έργο κρίνεται πολύ θετικά από την πλειοψηφία του κόσμου. Όσον αφορά τα παράπονα για πετρέλαιο στα σχολεία, για τους δρόμους κ.α. αυτό είναι ανεξάρτητο με τα χρήματα που εξασφαλίστηκαν από το ΕΣΠΑ και αφορούν μόνο το συγκεκριμένο έργο. Ας μην είμαστε τόσο μίζεροι..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να ευχηθώ το πρόγραμμα να προχωρήσει και να επεκταθεί στο σύνολο του κέντρου της πόλης, με εμφαση στο ιστορικό, δηλ. την περιοχή του ποταμού. Ατυχώς όμως :
    1. Οι εργασίες προχώρησαν αρκετά στο τμήμα Αριστοτέλης - πλατεία Δικαστηρίων και μάλλον δεν υπήρξε πρόβλεψη για την περιοχή.
    2. Η περιοχή μετά την πλατεία Δικαστηρίων και μέχρι την πλατεία Ηρώων, είναι αρκετά πυκνοκατοικημένη και έχει αυξημένη κίνηση καλοκαίρι και χειμώνα, μένει πάντα απ΄έξω σε όλες τις δράσεις. Κρίμα γιατί είναι από τα πιο όμορφα κομμάτια της πόλης μας.
    Ναι, το σπίτι μου είναι κοντά στην πλατεία Ηρώων κι αισθάνομαι αδικημένος. Αδίκως ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. KAI STON PEZODROMO KAI NEO PARKO NA BALOYN EXEI PARA POLA SKOYPIDIA KI EKEI APO TIS KAEFTERIES KAI SPITIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ε ΡΕ ΦΙΛΕ ΝΙΚΕL ΓΙΑ GRAFFITI!!!!!!!!
    ΣΒΗΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ Η ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΜΙΝΙΑ ΓΙΑ ΞΥΛΟΚΑΡΒΟΥΝΟ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όχι, δε θέλω να μιζεριάσω. ΟΧΙ! Αρνούμαι. Αλλά δε μπορώ. Θα μιζεριάσω. Οι κάδοι αυτοί σε συνδυασμό με τα έργα στο κομμάτι του ποταμιού πίσω απο το Δημαρχείο και το έργο κάλυψης εκείνου του αγωγού που περνάει μέσα απο το ποτάμι (ο οποίος παρεπιπτόντως έχει καλυφθεί με τσιμέντο σίγουρα 3 φορές. Τρεις φορές αυτά τα λαμπρά μυαλά σπατάλησαν δικά μας λεφτά για να καλύψουν βλακωδώς τον αγωγό με τεράστια ποσότητα τσιμέντου, να το σπάσουν, να το ξανακαλύψουν, να το σπάσουν να το ξανακαλύψουν και χθες να το ξανακαμανακαλύψουν , προφανώς με σκοπό μελλοντικά να το ξανασπάσουν αλλά αυτή τη φορά μπήκαν και σίδερα στο τσιμέντο ώστε στο επόμενο σπάσιμο να απαιτηθούν περισσότερα χρήματα για το σπάσιμό του και ούτω καθεξής) στο τέλος της Ιωάννη Άρτη, θα επιλύσουν ένα τεράστιο πρόβλημα που κουράζει τον Φλωρινιώτη και υποβαθμίζει σαφώς την ποιότητα ζωής του. Το πρόβλημα της στάθμευσης. Τεράστιο και σημαντικό. Αλλά τι λέω τώρα. Κάθομαι και μιζεριάζω.... βλακείες λέω. Πως αλλιώς θα φτάσει ο ψηφοφόρος στο γραφείο του Δημάρχου? Γράφει η Τροχαία (σημειωτέον , αυτή είναι η δουλειά τους), τρέχει ο μελλοντικός ψηφοφόρος στον Δήμαρχο να σβήσει την κλήση, υποχρεώνεται και..... να η ψήφος.... μιζέριασα τώρα γαμώτο..... μιλάμε για ένα πρόβλημα που όχι μόνο παραμένει αλλά έντεχνα επιτείνεται σκοπίμως με κολωνάκια και δημιουργία νέων, με μεγαλύτερο πλάτος πεζοδρομια, χωρίς να διαφαίνεται στον ορίζοντα ουδεμία σκέψη για επίλυση. Είναι πλέον εμφανές οτι γίνεται επίτηδες. Δημιουργεί έλλειψη ο κύριος Δήμαρχος. Παράγει ανάγκη. Η γνωστή τακτική "ανοίγω τρύπες τη νύχτα που δε με βλέπει κανένας και της κλείνω τη μέρα ώστε να με δουν οι ψηφοφόροι, να χαρούν να με ξαναψηφίσουν". Κατάλαβε κανείς την αντιστοιχία? Για όποιον δεν κατάλαβε είναι ακόμα νύχτα. ΤΟ πρόβλημα ακόμα αναπτύσσεται πονηρά και μεγαλώνει. Μόλις ξημερώσει (πριν απο κάποιες εκλογές) θα ακούσετε κύριοι ψηφοφόροι "θα φτιάξω δύο δημοτικά πάρκα για να λύσω το τεράστιο πρόβλημα στάθμευσης που αντιμετωπίζει η πόλη της φλώρινας!". Και θα πάρει ψήφους εννοείται απο ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε, αναπτύχθηκε και διατηρήθηκε με αποκλειστικό σκοπό τη χρήση του ως συνταγή ψηφοθηρίας. Τι λέω τώρα... μιζεριάζω..... οκ το παραδέχομαι. Είμαι μίζερος την ίδια στιγμή που η πόλη μου πάει να σωθεί απο ένα μάτσο σκουπιδοτενεκέδες οι οποίοι λόγω χωρητικότητας θα αδειάζουν πολύ λιγότερες φορές το μήνα αρα θα χρειάζεται λιγότερο προσωπικό για τα σκουπιδιάρικα αρα κάντε τους υπολογισμούς και βγάλτε τα αποτελέσματα μόνοι σας. Μου θυμίζει λίγο το θεματάκι των εκχιονιστικών που αντί να οδηγούνται απο μόνιμο προσωπικό με μηνιαία μισθοδοσία, οδηγούνται απο ιδιώτες έναντι 100 ευρώ την ώρα, δηλαδή για δέκα μέρες χιονόπτωσης τα ποσά που χρειάζονται είναι πραγματικά τεράστια έναντι αυτών που χρειάζονταν για μόνιμους οδηγούς.
    Μιζέριασα αρκετά για σήμερα και καλό είναι να αναφέρω πως έχουν γίνει και κάποια έργα προς τη σωστή κατεύθυνση. ΕΛάχιστα όμως. Και θα κλείσω με μια ερώτηση: Άραγε ο Δήμαρχος κυκλοφορεί με το αμάξι του καθόλου εντός πόλης ή έχει αρκεστεί στην ολόδική του θέση στάθμευσης έξω απο το Δημαρχείο? Καλό είναι να κυκλοφορήσει λιγάκι στην πόλη να δει τι συμβαίνει γιατί δύο είναι τα πιθανά 1) δεν έχει πάρει μυρωδιά τι σμβαίνει 2) δεν τον απασχολεί. υ.γ. το τρίτο πιθανό το έγραψα πιο πάνω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.