Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (video)

Συγκέντρωση έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Φλώρινας, όπου ήταν προγραμματισμένο σεμινάριο με θέμα τη διαδικασία αυτοαξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου, πραγματοποίησαν χθες εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Οι εκπαιδευτικοί με τη μαζική τους συμμετοχή αντέδρασαν και ακύρωσαν το σεμινάριο.
Ανάλογη κινητοποίηση έχει προγραμματιστεί και για αύριο Τετάρτη στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου.


10 σχόλια:

  1. Γιατι αντιδρουν οι εκπαιδευτικοι.Δεν πρεπει να αξιολογειται το εργο τους?Θα πρεπει να μας πουν μερικοι πως εχουν αποκτησει "πτυχιο"απο γειτονικες χωρες και εαν ειναι σε θεση να φερουν τον τιττλο του εκπαιδευτικου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΨΕΜΑΤΑ! ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΓΙΝΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαζική συμμετοχή !! Κοροϊδία ! Βλέπουμε στη foto τη συμμετοχή !
    Εξηγείστε στους γονείς τη διαδικασία αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας. Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου! ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο λόγος ύπαρξης των σχολείων δεν είναι για να έχουν δουλειά οι συνδικαλιστές, ούτε οι εκπαιδευτικοί. Ο λόγος ύπαρξής τους είναι να βοηθήσουν τους μαθητές να παράγουν τον πιο σημαντικό πλούτο μιας χώρας: τις ιδέες. Μέσα από τις ιδέες τους θα προέλθει η καινοτομία και η ανάπτυξη.
    Όσο οι εκπαιδευτικοί πιστεύουν ότι τα σχολεία υπάρχουν για να εξυπηρετούν τους διδάσκοντες και όχι τους διδασκόμενους, δεν μπορεί να ελπίζει κανείς σε καμία βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης.

    Για τον 9.53 το να σπουδάσεις στα ελληνικά πανεπιστήμια που το 15ημερο μάθημα το βαφτίζουν εξάμηνο και με εισιτήριο το πόσο καλός παπαγάλος ήσουν δεν μου λέει απολύτως τίποτα.
    Η αναφορά στην εκπαίδευση της γειτονιάς είναι ατυχής γιατί η Σλοβενία στην παγκόσμια κατάταξη επιδόσεων των μαθητών (PISA) είναι μπροστά μας με 501 βαθμούς έναντι 453

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΣΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ Π Ω Σ ΣΠΟΥΔΑΣΑΝ ΣΤΑ ΜΠΙΤΟΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΠΟΣΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΔΙΕΘΕΤΑΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΗΝ ΥΠΟΨΙΑ ΟΥΤΕ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΚΑΤΕΒΑΛΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΑΠΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΜΕ ΠΡΟΝΟΜΙΑ Η ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΠΩΣ ΣΠΟΥΔΑΣΑΝ ΣΤΑ ΒΙΤΟΛΑ ΜΗ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για να δείτε ότι μερικοί δεν ντρέπονται καθόλου σας αναφέρω την περίπτωση του δάσκαλου Σ.Τ. που διαμαρτυρήθηκε μέσω fb για τις συνελεύσεις του κλάδου που δε θα γίνονται πλέον σε εργάσιμες ώρες αλλά το απόγευμα.
    Έγραψε λοιπόν ο απίθανος αυτός τύπος νομίζοντας κιόλας ο καυμένος ότι είναι καυστικός πως ¨αφού λύθηκαν όλα τα προβλήματα της παιδείας, ασχολούμαστε με τις συνελεύσεις¨
    Δηλαδή ρε δασκαλάκο για να πάψετε να λουφάρετε με τις συνελεύσεις εν ώρα εργασίας πρέπει πρώτα να λυθούν συνολικά τα προβλήματα της παιδείας.
    Εύγε και πάλι εύγε φωτεινέ φάρε της μαθητιώσας νεολαίας μας.
    Τι να περιμένουμε όμως από ένα ακόμα λουλούδι του μπαχτσέ των Βρανίων. Αντί να κρύβεται, προκαλεί κι από πάνω. Καλά κάνει. Δε φταίει αυτός. Φταίνει οι άχρηστοι κυβερνώντες μας που δεν τον έπιασαν από το αυτί, να τον καθίσουν στο σκαμνί της αξιολόγησης και να πάει εκεί που πραγματικά του αξίζει.
    Όμως αυτό δε θα γίνει ποτέ. Οι δάσκαλοι από τη Γιουγκοσλαβία θα συνεχίσουν να νομίζουν ότι είναι κάποιοι. Θα προκαλούν, θα ζητάνε και τα ρέστα και η Ελλάδα θα παραμένει βαθιά στο βούρκο της αναξιοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να κρινουμε τους αλλους ειναι το μονο ευκολο στην Ελλαδα

      Διαγραφή
  7. Θα μπορούσα ακόμη και να συμφωνήσω με το φίλο που σθεναρά υπερασπίζεται την ελληνική παιδεία! Ακόμη και να υποβάλω τα σέβη μου για την περίπτωση των "δασδαλάκων"! Όμως με αποτρέπουν οι σεβαστές περιπτώσεις των ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙ-άκων και των ΓΙΑΤΡΟΥΔ-άκων που σε πληθώρα υπάρχουν στη χώρα! Αυτοί οι αξιότιμοι συμπολίτες μας που παίζουν με την υγεία των Ελληνόπουλων και αρκετά συχνά-πυκνά η προσπάθειά τους δε στέφεται με επιτυχία! Μόνο που οι οικονομικές συνθήκες των οικογενειών των δευτέρων τους επέτρεπε να σπουδάσουν στην ευρύτερη γειτονιά της χώρα μας. Βλέπε: Ιταλία! Μήπως οι χρυσές λίρες με τις οποίες αγόραζαν τα πτυχία τους, τους εξασφάλιζαν κι ανώτερο επίπεδο σπουδών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ν.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν μπορεί η μόρφωση σε δημοκρατικές χώρες να έχει σύνορα. Αυτό συμβαίνει μόνο σε αυταρχικές χώρες (Κορέα), όπου η γνώση ελέγχεται από το κράτος. Πιστεύω ότι όποιος θέλει να σπουδάσει, να μπορεί ελεύθερα να το πράξει από το Χάρβαρτ έως το πανεπιστήμιο του Μπουρούντι αν φυσικά υπάρχει. Τα πανεπιστήμια θα πρέπει να είναι ανοιχτά σε όλους και εκεί μέσα οφείλεται να γίνεται σοβαρή και πραγματική δουλειά και προπάντων έρευνα. Σε καμία όμως περίπτωση ο κάτοχος του πτυχίου του μεταπτυχιακού και του διδακτορικού δεν θα έχει την απαίτηση να πιάσει θέση στο δημόσιο, αν αυτό δεν χρειάζεται υπαλλήλους για τη θέση αυτή. Ανά τριετία να γίνεται και μια αξιολόγηση για τους υπάρχοντες υπαλλήλους, έτσι ώστε να γνωρίζουν τις αδυναμίες τους και να προσπαθούν να βελτιωθούν, οι δε κακοί που βλάπτουν τους πολίτες να απολύονται, για το καλό της υπηρεσίας και το καλό όλων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.