Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Βεύη (video)

Ξεκίνησαν χθες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Βευιώτικα 2013», που διοργανώνονται από τον Λαογραφικό, Μορφωτικό, Πολιτιστικό και Γυμναστικό Σύλλογος Βεύης, στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου.
Χθες εμφανίστηκαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ακρίτες» Κέλλης, το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Εργαζομένων Δ.Ε.Η, ο Φ.Σ.Φ «Ο Αριστοτέλης» (κρητικό τμήμα) και τα χορευτικά του Συλλόγου Βεύης.



Σήμερα, δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων, θα εμφανιστούν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άγρα και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τοιχιού Καστοριάς.

23 σχόλια:

  1. ΝΤΡΟΠΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ. ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΑΤΕ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΗ ΜΕΛΙΤΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΙΤΑΡΙΑ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταγγελία του Π.Σ “ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ” για στημένη προπαγάνδα εις βάρος του Συλλόγου
    Σήμερα(03/08/13) ένα μέρος του χορευτικού τμήματος Νέων του Π.Σ Σιταριάς Νέοι ορίζοντες παρευρέθηκε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις Βεβαιωτικά 2013 ,ζητήσανε από την ορχήστρα τον χορό πουστσένο και ξεκαθάρισαν ότι ΔΕΝ θα τραγουδήσει η ορχήστρα και καθώς χόρευαν τον χορό κάποιος από τους γνωστούς αγνώστους δωροδόκησε την ορχήστρα και εντελή άρχισε να τραγουδάει και ο κύριος αυτός έβγαλε βίντεο τα παιδιά και απείλησε ότι θα τα ανεβάσει σε διαφόρους ιστότοπους! Η ταυτότητα του συλλόγου και των παιδιών που χορεύουν είναι γνωστή. Καταγγέλλουμε αυτό το γεγονός!

    Π.Σ “ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ” ΣΙΤΑΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟΣΗ, ΜΑ ΤΟΣΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΤΗΝ ΒΕΥΗ??
    ΕΝΑ ΦΑΛΤΣΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΦΕΡΜΕΝΟ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ, ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΙΤΣΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΟΥΝ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΕΡΨΗΝ ΤΩΝ ΚΑΝΑΔΟΑΥΣΤΡΑΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΚΟΣΜΑΡΑ ΤΟΥΣ.
    Ο ΤΙΤΛΟΣ ΒΑΡΥΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 'ΒΕΥΙΩΤΙΚΑ'. ΣΤΟΝ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΝΤΑΜΑΡΙ. ΠΕΡΙΦΡΑΓΜΕΝΟ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΛΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΧΟΡΗΓΩΝ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ...
    ΟΙ ΄΄ΕΡΓΑΤΕΣ΄΄ ΤΟΥ EVENT ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΜΗ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΩΝ ΜΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΝΟΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ. ΛΕΩ ΧΘΕΣΙΝΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΠΑΙΧΤΗΚΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ , ΤΗΝ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ (ΤΟ ΤΥΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΦΑΚΑ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΑ ΄΄ΣΚΛΗΡΑ΄΄.
    ΤΟ ΕΥΤΥΧΗΜΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΔΩ, ΤΟ ΕΡΓΟ ΗΤΑΝ ΧΙΛΙΟΠΑΙΓΜΕΝΟ. ΠΕΝΤΕ ΕΞΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ , ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΗΨΕΙΣ, ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ.
    Ο ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΡΑΦΗΚΕ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΟΜΟΙΩΝ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΕΔΩ ΟΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΡΘΕΙ ΤΑ ΚΟΥΡΣΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΚΑΡΑΒΙ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ειστε ολοι μεγαλα νουμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. OI EKDHLWSEIS HTAN TELIES KAI PAW AP'OLA DHMOKRATIKES. OPOIOS H8ELE XOREUE OTI H8ELE. GIA TO TI LEEI H SITARIA DEN EKFERW GNWMH GIATI DEN EIDA ALLA OLA TA ALLA HTAN FANERA... OI XORHGOI H8ELAN EDWSAN KAI DIAFHMHSTIKAN. KA8E XRHMAIKO POSO H OPOIADHPOTE BOH8EIA PISTEUW NA HTAN KALODEXOUMENH.. MPOROUSES NA DWSEIS KAI ESU 8:05 KAI TO DIKO SOU ONOMA SE TAMPELA 8A TO BAZANE. KRIMA POU GIA AKOMA MIA FORA KATAKA8IA THS FLORINAS BGAZOUN THN ARNHTIKH TOUS PLEURA SE BAROS SULLOGWN TOU NOMOU. NTROPH KAI ESXOS FASISTOIDI.. Y.G SYGXARHTHRIA STOUS DIORGANOTES...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΣ ΤΗΣ ΣΙΤΑΡΙΑΣ

    Αυτοί οι πιτσιρικάδες της Σιταριάς μάλλον θυμίζουν χαζά παιδιά χαρά γεμάτα.
    Καλά βρε πονηροί Ελληναράδες , ποιόν κοροϊδεύετε;

    Πήγατε στη Βεύη, τμήμα του συλλόγου και τρίχες.
    Ο σύλλογος δεν πήγε πουθενά γιατί δεν πηγαίνετε σε πανηγύρια που δεν χρησιμοποιούν τα χορευτικά την Ελληνική σημαία σαν απαραίτητο αξεσουάρ!!!!

    Κάποιοι από εσάς πήγατε (γιατί άραγε;;;) και χορέψατε κιόλας αυτά τα «σκοπιανά» όπως κάνατε και στους Λόφους (παραμονή 20/5) αλλά και σε άλλα πανηγύρια.

    Και δήθεν δεν θέλατε τα τραγούδια, και δήθεν άλλα είπατε στην ορχήστρα, και δήθεν κάποιος δωροδόκησε την ορχήστρα, και δήθεν σας απείλησε και, και, και να δούμε τι άλλο θα σκεφθείτε να μας σερβίρετε…

    Αφού ξέρετε πως είναι τα πανηγύρια στα γειτονικά σας χωριά γιατί πηγαίνετε; Και αφού πάτε και πιάνεστε στους χορούς γιατί ψάχνετε για δικαιολογίες;

    Γιατί αλήθεια είναι τόσο επιλήψιμο να χορέψετε πουστσένο με λόγια; Ποιος σας το απαγορεύει;

    Εσείς που «έχετε γνωστή ταυτότητα» Ποιόν φοβάστε;
    Τι να σας φοβίσει;
    Μη σας τραβήξει το αυτί η Σούρδα;
    Ή μην κοπεί η επιχορήγηση από τη Γκατζούλη;
    Αν ντρέπεστε για τη καταγωγή σας δικαίωμα σας αλλά και η κατρακύλα έχει τα όρια της,,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να ντρέπονται, ρωτάς αν έχουν ντροπή πάνω τους! Οι περισσότεροι των πρωτεργατών τέτοιων συλλόγων, είναι απόγονοι των πιο ακραιφνών βουλγαριζόντων επί κατοχής! (βλ. Η ΚΑΤΟΧΗ ΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ του Χρυσοχόου). Προσπάθεια ξεπλύματος "μαύρου" παρελθόντος και καταγωγής προσπαθούν να κάνουν....

      Διαγραφή
  7. 8.05: εισαι για πολυ φαπα...αν δεν μπορεις τα πανηγυρια κατσε σπιτι σου και βλεπε τηλεοραση..αν παλι τα μπορεις βουλωσε το..

    σιταρια. ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ..δεν ηξεραν που θα πανε τα παιδια??τωρα για ποιον λογο οι καταγγελιες??

    12.49 του χρονου το ανταμωμα καλυτερα στην αυλη σου..σας πειραξε μεχρι και αυτο..

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΒΕΥΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟ ΣΤΗΡΙΞΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ..ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα χωρια της Φλωρινας αποτελουσαν παντοτε προτυπο στη διαδοση του μακεδονικου πολιτισμου κ στο να μη φοβομαστε να τραγουδαμε τα τραγουδια των προγονων μας. Περιμενουμε πως κ πως τα πανηγυρια σας να ερθουμε να τραγουδησουμε αυτα που στα δικα μας χωρια ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ απο τους κατα τοπους καθ ολα Εξελληνισμενους.
    Το αν ξεφτιλιστηκε το πανηγυρι της Βευης ειναι γιατι περιμενετε το συγκροτημα (το φαλτσο) απο τα Γιαννιτσα να σας θυμισει την ταυτοτητα σας!.... αφου την προηγουμενη μερα φλωρινιωτικη ορχηστρα τραγουδουσε σε στυλ ελληνικο μοντερνο λαικο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. οι νεοι οριζοντες χορευουν χωρις λογια μονο οταν χορευουν μπροστα??γιατι απο οτι καταλαβα πιαστηκαν σε χορους που ειχε λογια και μολις ηθελαν να παρουν χορο επελεξαν πουστσενο χωρις λογια...Ε ΟΧΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Singaritiria stous diorganotes stis ekdhlwsies "Beyiotika".
    Htan ola organomena, eixan polla trapezia k ametrites karekles, sakoules gia ta skoupidia, nostimotata souvlakia pou h timh tous htan 1 Euro (allou 1,50 k 2 Euro). Ta anapsiktika k oi mbhres htan panta kryes k eixe para polh kosmo k polh neolaia.
    Eseis oi apo pano pou kanete parapona as mhn erxosastan einai dikh sas epilogh, an des aresei h diaskedash k o xoros.....dromo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ωραία ορχήστρα αλήθεια στα Σκόπια έχει παίξει πότε για να δούνε αν αντέχουνε αυτόν τον ήχο και βανδαλισμό του πενταγράμμου ??
    καμιά χορηγία από τον Παυλάκη?? άλλα τι λέω αυτός τα έχει μασει για καλά μακακας είναι να τα σκορπίσει σε κάθε πανηγύρι?? είναι και παντρεμένος ο άνθρωπος και οι υποχρεώσεις πολλές
    Άντε ρε παλικάρια στην υγειά μος αυτό είναι το επίπεδο μας και λίγα μας κάνουνε... Του χρόνου με υγειά πάλι και με την ίδια ορχήστρα
    Υ.Γ ξέχασα να καλησπερίσω και τους Ιστορικούς εδώ μέσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για ρωτα την γιαγια σου τι σημαινει βανδαλισμος του πενταγραμμου οταν εσεις οι ιδιοι πανω στο πενταγραμμο αντι για παραδοση βαζεται το "μηλο μου κοκινο" και "του παιδιου μου την χαρα"???ααα!!μπορεις αν σου ειναι ευκολο να δωσεις ενα ονομα μιας αξιολογης τοπικης ορχηστρας..οχι κατι αλλα να ξερουν και ολοι διοργανοτες εκδηλωσεων της προτιμησεις αυτων που θεωρουν βανδαλη μια ορχηστρα οπωσ αυτη..

      Υ.Γ επιτελους καπιοι πρεπει να μαθουν να σεβονται την παραδοση και την κληρομια αυτου του τοπου.

      Διαγραφή
  12. οι πιο ωραιες εκδηλωσεις ηταν της ΒΕΥΗΣ μην λετε πολλα για τι και στην σιταρια χαλια ηταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. οι εκδηλωσεις ηταν αψογες πολλη καλη οργανωση απο τα παιδια του συλλογου.οσο για το θεμα του χορου δεν υπηρχε περιορισμος ο καθενας χορευε οτι ηθελε ειτε μακεδονικο ειτε ελληνικο ειτε ποντιακο κ.τ.π και στο φιναλε δεν υποχρεωσαν κανεναν να παει με το ζορι θες πας θες μην πας.και στο φιναλε γιατι να ντρεπομαι που γεννηθηκα στην φλωρινα με αυτους τους χορους και τραγουδια μεγαλωσα αυτη ειναι ηπολιτιστικη μου κληρονομια και αυτη θα συνεχισω.ειναι δυνατον να χορευω το πουστενο και να φοραω φουστανελα? ειμαστε οι μονοι στον κοσμο που χορεουμε τους λεγομενους τοπικους χορους με τα χαλκινα και ημαστε περηφανοι αλλα με αλλα λογια σιγα σιγα θα λεμε στα κινεζικα ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. PANE MATHE PRWTA POIA EINAI H MAKEDONIA KAI META POSTARE OTI THES... AKOY EKEI MAKEDONIKA ... MALLON HTHELES NA GRAPSEIS MONKEYDONIKO ..!!!!! H MAKEDONIA EINAI MIA KAI ELLHNIKH!!

      Διαγραφή
  14. Ανώνυμος5 Αυγούστου 2013 - 8:05 μ. file pane mathe poia einai h makedonia kai meta ela mila kai postare oti thes!!!! H MAKEDONIA EINAI MIA KAI ELLHNIKH PARTETO XAMPARI!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οι εκδηλώσεις της Βεύης ήταν το event του καλοκαιριού, δεν σας πίεσε κανείς να πατε αλλά τυχαία όλοι πήγατε!! Και αφού είχατε πρόβλημα με τα χάλκινα καθήστε σπίτι σας αλλά αντιθέτως δεν βάλατε κ@@@ στην καρέκλα! Και όσο για τα παιδιά του συλλόγου ένα μεγάλο μπραβο για την άψογη δουλειά που έκαναν για να είναι όλα στην εντέλεια και μάλιστα σας υποδέχτηκαν όλους χωρίς κανένα είδος ρατσισμού. Λογικα όλα αυτα τα σχόλια κακίας είναι λόγω ζηλειας για την τελειότητα. Άντε παίδες και του χρόνου 3ημέρα για ακόμα μια φορά επιτυχίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να δώσετε τα δέοντα σε όλους τους επισκεπτες από την περιοχη της Θεσσαλονίκης, όταν τους ξαναδείτε, γιατι απο δω και στο εξης θα τους βλεπετε.
      Οταν θα ειναι αργα όμως να εχετε έτοιμη απάντηση στο: ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ, ΔΕ ΡΩΤΑΓΕΣ??
      ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ..

      Διαγραφή
  16. Το κακό για σένα παλικάρι μου οι δικοί πρόγονοι δεν ήξεραν από τέτοιες μουσικές και από αυτό το μουσικό πεντάγραμμο είχανε μάθει άλλες νότες... τις νότες της ελευθέριας και της ανεξαρτησίας του Ελληνικού Έθνους για να λες εσύ σήμερα όσα ανιστόρητα θες εξάλλου δημοκρατία έχουμε και λες ότι θες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. mporeis na mou peis ena tragoudi pou tragoudouse h giagia sou? giati sigoura den htan mougkh!!!

      Διαγραφή
    2. Μπραβο στην Βευη και στης εκδηλώσειςου έκανε ήταν τελετές τώρα όλα τα υπόλοιπα είναι βλακείες.θα περιμένουμε τα βευιωτικς του 2014 πως και πως...περάσαμε τέλεια ευχαριστούμε πολύ.....και πάλι μπράβο σας...

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.