Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Ολοκληρώθηκε το «Κοινωνικό Φροντιστήριο» της Π.Ε. Φλώρινας

Η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας μέσω της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, έχοντας υπ’ όψιν τις συνθήκες κρίσης που διαμορφώθηκαν στην κοινωνία τα τελευταία χρόνια, προχώρησε στην υλοποίηση μιας Δράσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Πρόκειται για την δημιουργία του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» που λειτούργησε για πρώτη φορά στην πόλη της Φλώρινας κατά την διάρκεια του σχολικού έτους 2012-2013 και στόχο είχε την δωρεάν παροχή μαθησιακής υποστήριξης σε μαθητές που αντιμετώπιζαν κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα (άνεργων, πολύτεκνων, μονογονεϊκών, οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών).
Η συγκεκριμένη δράση ξεκίνησε πιλοτικά και στηρίχθηκε στην αφιλοκερδή προσφορά των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν σε αυτήν, οι οποίοι διαθέτοντας τις γνώσεις και τον πολύτιμο χρόνο τους και με γνώμονα την αγάπη προς το παιδί, απέδειξαν τελικά πως η κοινωνική αλληλεγγύη είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της τοπικής μας κοινωνίας. Αξίζει να τονιστεί πως χωρίς την δική τους συνεισφορά η πρωτοβουλία μας αυτή θα είχε παραμείνει απλώς σε επίπεδο καλής πρόθεσης.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν στο «Κοινωνικό Φροντιστήριο» και οι οποίοι είναι:

Κωνσταντίνος Ν. Στεργίου, Οικονομολόγος με ειδίκευση στην Οικονομική των Επιχειρήσεων, Μεταπτυχιακές Σπουδές στις Επιστήμες της Αγωγής (Μ.Ed.) με ειδίκευση στη Διδασκαλία των Θετικών Επιστημών με τη χρήση Τ.Π.Ε., Υποψήφιος Διδάκτωρ του Π.Τ.Δ.Ε του Π.Δ.Μ. με αντικείμενο τα Οικονομικά της Εκπαίδευσης, Επιστημονικός Συνεργάτης της "Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας" του Π.Δ.Μ.
Παντελής Δ. Μπέλλης, Νηπιαγωγός, Μεταπτυχιακές Σπουδές στις Επιστήμες της Αγωγής (M.Ed.) με ειδίκευση στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες και Νέες Τεχνολογίες(Π.Δ.Μ.).
Άννα Χ. Τσώνη, Δασκάλα στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μελίτης.
Νικόλαος Π. Μιχαηλίδης, Δάσκαλος στο Δημοτικό Σχολείο Φαραγγίου Φλώρινας.
Αναστασία Δ. Κατικαρίδου, Φιλόλογος με ειδίκευση στην Κλασική Φιλολογία.
Ευάγγελος Κ. Μάρκου, Μαθηματικός.
Ιωάννης Δ. Ταουσάνης, Θεολόγος – Φιλόλογος με ειδίκευση στην Κλασική Φιλολογία, Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Φιλολογία με ειδίκευση στην Μεσαιωνική Ελληνική Φιλολογία, Κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος (Ph.D.) του Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ. (Μεσαιωνική Ελληνική Φιλολογία).
Χρήστος Ν. Όροβας, Καθηγητής Πληροφορικής, Κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος (Ph.D.) του Πανεπιστημίου του York (Τεχνητή Νοημοσύνη), Επιστημονικός Συνεργάτης Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας.
Ιωάννης Δ. Αρβανιτάκης, Καθηγητής Πληροφορικής, Μεταπτυχιακές Σπουδές στις Επιστήμες της Αγωγής (M.Ed.) με ειδίκευση στις Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση (Π.Δ.Μ.).
Θετικό Φροντιστήριο «Ο ΠΥΡΗΝΑΣ», Επιστημονικά Υπεύθυνη: Ευσεβία Γ. Κύρκου, Φυσικομαθηματικός, Μεταπτυχιακές σπουδές στην Φυσική (M.Ed.) με ειδίκευση στην Υπολογιστική Φυσική (Α.Π.Θ.).
Ιωάννα Α. Κουκάκη, Νηπιαγωγός, Μεταπτυχιακές Σπουδές στις Επιστήμες της Αγωγής (M.Ed.) με ειδίκευση στην Διδακτική Μεθοδολογία και Αναλυτικά Προγράμματα (Π.Δ.Μ.).
• Νικόλαος Κ. Αλεξίου, Μαθηματικός στο Γυμνάσιο Βεύης.
Αικατερίνη Μ. Μιχούλη, Καθηγήτρια Ξένων Γλωσσών (Αγγλική, Ισπανική, Ιταλική), Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Εκπαίδευση και Διδακτική Μεθοδολογία (M.Ed., UniversityofWolnerhampton / England).
Άννα Β. Μήσια, Φιλόλογος με ειδίκευση στην Νεοελληνική και Μεσαιωνική Εκπαίδευση, Μεταπτυχιακές Σπουδές στις Επιστήμες της Αγωγής (M.Ed.) με ειδίκευση στην Γλώσσα και τη Λογοτεχνία στην Εκπαίδευση (Π.Δ.Μ.).
Αθανασία Ν. Καρίκα, Δασκάλα Ειδικής Αγωγής στο Δημοτικό Σχολείο Άνω Καλλινίκης.

Η προσφορά τους ήταν πολύτιμη και το εκτιμούμε καθώς με την συνδρομή τους μπορέσαμε να υλοποιήσουμε με επιτυχία την Δράση.

Ο αριθμός των ωφελούμενων μαθητών που εντάχθηκαν στα τμήματα του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» ανέρχεται στους 130, οι οποίοι παρακολούθησαν δωρεάν τα παρακάτω μαθήματα:

• Γλώσσα & Μαθηματικά Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ & ΣΤ΄ Δημοτικού
• Αρχαία Ελληνικά Α΄, Γ΄ Γυμνασίου & Α΄ Λυκείου
• Μαθηματικά Γ΄ Γυμνασίου & Α΄ Λυκείου
• Φυσική Α΄ Λυκείου
• Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γ΄ Λυκείου
• Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον Γ΄ Λυκείου
• Αρχές Οικονομικής Θεωρίας Γ΄ Λυκείου
• Αγγλικά Α΄& Γ΄ Γυμνασίου
• Πληροφορική Α΄, Β΄ & Γ΄ Γυμνασίου

Τέλος ευχαριστούμε και όλους εκείνους που έμπρακτα στήριξαν αυτή τη πρωτοβουλία και συγκεκριμένα:

• Τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας κ. Δημήτρη Ηλιάδη που επέδειξε την κοινωνική του ευαισθησία εγκρίνοντας την πρωτοβουλία της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας και ο οποίος στάθηκε αρωγός στην προσπάθειά μας καθ’ όλη την διάρκεια της υλοποίησης της καθώς επίσης και τους κ. Βασίλη Γιαννάκη και κ. Βασίλη Άμπα, Περιφερειακό Σύμβουλο και Επιστημονικό Συνεργάτη της Π.Ε. Φλώρινας αντίστοιχα για την άμεση ανταπόκριση στα προς επίλυση θέματα που προέκυψαν.
• Την Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης Πρεσπών & Εορδαίας, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Θεόκλητο για την φιλοξενία στις αίθουσες του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου – Λυκείου Φλώρινας όπου έλαβαν χώρα τα περισσότερα μαθήματα του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» καθώς και τον Διευθυντή του Εκκλησιαστικού Λυκείου Φλώρινας κ. Δήμο Ισπυρίδη για την άμεση ανταπόκριση σε οτιδήποτε χρειαστήκαμε και την άριστη συνεργασία.
• Την Πρόεδρο του Κέντρου Προστασίας του Παιδιού Φλώρινας, κ. Ολυμπία Τσάτσα και την κοινωνική λειτουργό του Κέντρου κ. Όλγα Μικροπούλου για την φιλοξενία στις αίθουσες του Κέντρου, την υποστήριξη και την άμεση και άριστη συνεργασία.
• Την εκπαιδευτικό κ. Εύη Κύρκου η οποία εκτός από τον χρόνο της μας διέθεσε και τον χώρο του ιδιωτικού της φροντιστηρίου για τις ανάγκες των μαθημάτων.
• Τους Προϊσταμένους των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας κ. Παναγιώτη Νότα και κ. Γιάννη Τζώτζη αντίστοιχα για την άμεση προώθηση των ανακοινώσεών μας και την γενικότερη συνεργασία καθώς επίσης και την κ. Άννα Μπαφίτη, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Φλώρινας.
• Τον τέως Πρόεδρο της ΕΛΜΕ κ. Βαγγέλη Μπουντουλούλη για την συνεργασία.
• Τον κ. Γιάννη Αρβανιτάκη καθηγητή της ΕΛΜΕ για την συνεργασία και την άμεση ανταπόκριση. Βοήθησε μαθητές της Γ΄ Λυκείου οι οποίοι ήταν εγγεγραμμένοι στο «Κοινωνικό Φροντιστήριο» να προετοιμαστούν για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις εντάσσοντας τους στο σχετικό Τμήμα του «Προγράμματος Ενισχυτικής Διδασκαλίας».

Η επιτυχία του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» είναι το αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας και δράσης που λειτούργησε στη βάση των αρχών της αλληλεγγύης και αποδεικνύει πως όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα και καλύτερα.

Οι οργανώτριες του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου»
Ξανθοπούλου Ειρήνη
Προϊσταμένη Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας.
Κύρκου Άννα
Κοινωνιολόγος – Υπεύθυνη Δράσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.