Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Δήλωση συμπαράστασης του Θ. Γερμανίδη στους αγώνες των πληττομένων κατοίκων περιοχής Αμυνταίου

Οι κάτοικοι της περιοχής Δήμου Αμυνταίου και ειδικότερα των Δημοτικών Διαμερισμάτων που βρίσκονται πλησίον των ενεργών αλλά και μελλοντικών λιγνιτικών ορυχείων, έχουν υποστεί τεράστιο περιβαλλοντικό και κοινωνικό κόστος από την δραστηριότητα της ΔΕΗ.
Επάνω σε αυτό έρχεται να προστεθεί και το οικονομικό κόστος, λόγω του δυσκίνητου νομοθετικού πλαισίου, που έχει ως συνέπεια την παρατηρούμενη κωλυσιεργία στα θέματα των απαλλοτριωθέντων εκτάσεων των Δ.Δ Λεβαίας και Φιλώτα.
Συνέχεια αυτού του γεγονότος, αποτελεί η αδικαιολόγητη καθυστέρηση στη βεβαιωτική πράξη για την αυτοδίκαια άρση της απαλλοτρίωσης στη Λεβαία Φλώρινας.
Οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής στερούνται χωρίς νόμιμη αιτία τις ιδιοκτησίες τους, τις οποίες δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν κατά βούληση (π.χ. αλλαγή καλλιεργειών, ένταξη σε προγράμματα αναδιάρθρωσης κ.ο.κ.), καθώς χωρίς τη μεταγραφή των σχετικών αποφάσεων και πράξεων στα αρμόδια υποθηκοφυλακεία δεν επέρχεται αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των εκτάσεων αυτών.
Δικαίως λοιπόν αντιδρούν και απαιτούν από την πολιτεία το αυτονόητο ώστε να προβεί σε άμεση δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ. της βεβαιωτικής πράξης, για την αυτοδίκαια άρση της απαλλοτρίωσης στην εν λόγω περιοχή.
Αίτημα απόλυτα δίκαιο και λογικό για το οποίο έχω καταθέσει από 1/7/2013 σχετική ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Πρέπει επιτέλους η πολιτεία να αντιληφθεί ότι αυτός που παρανομεί δεν είναι ο διαμαρτυρόμενος πολίτης, του οποίου έχει εξαντληθεί η ανοχή και η υπομονή αναμένοντας την αποκατάσταση των θυσιών που έχει υποστεί.
Δηλώνω λοιπόν την αμέριστη συμπαράστασή μου στους αγώνες και τις κινητοποιήσεις των συλλόγων πληττομένων Δ.Δ Λεβαίας και των υπολοίπων περιοχών Αμυνταίου και δεσμεύομαι ότι θα συμβάλλω εντός και εκτός κοινοβουλίου στην επίλυση των κρίσιμων αυτών προβλημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.