Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Υπό αξιολόγηση το νοσοκομείο Φλώρινας

Από το «μικροσκόπιο» επιτροπής του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας θα περάσει και το νοσοκομείο Φλώρινας, ώστε να αξιολογηθεί για το εάν θα παραμείνει νοσοκομείο ή θα αλλάξει μορφή και λειτουργία! Η αξιολόγηση θα ξεκινήσει αύριο Δευτέρα 5 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.
Βασικά στοιχεία του ελέγχου του ΚΕΣΥ θα αποτελέσουν η αποδοτικότητα του κάθε τμήματος και η πληρότητα. Επίσης, τα οικονομικά δεδομένα και οι δαπάνες που προκαλούν οι κλινικές φαίνεται ότι θα είναι μέσα στα κυρίαρχα κριτήρια για τη «βαθμολόγηση».
Όλα αυτά σύμφωνα με επείγον έγγραφο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας, που απέστειλε σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας πριν από μερικά 24ωρα και ορίζει με ταχύτατες διαδικασίες την αξιολόγηση σε όλα τα τμήματα και τις κλινικές.
Δείτε εδώ το χρονοδιάγραμμα για όλα τα νοσοκομεία.

22 σχόλια:

  1. ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
    ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ???
    ektoras64

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να κλείσει...Αυτό τους χρειάζεται!
      Ιδιαίτερα η ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ!!!Ο παιδίατρος δεν εξετάζει ή και αν μας κάνει το χατίρι να εξετάσει το παιδί αυτό θα γίνει από 10 μέτρα απόσταση..

      Διαγραφή
  2. Εάν είναι να γίνει αξιολόγηση για να δούμε ποια τμήματα λειτουργούν σωστά, ποια θέλουν βελτίωση και σε ποια χρειάζονται νέες προσθήκες σε προσωπικό ή εξοπλισμό τότε ΝΑΙ να γίνει!
    Εάν είναι να γίνει αξιολόγηση για να ελαττώσουμε το κόστος λειτουργίας του υπουργείου κλείνοντας τμήματα ή μετατρέποντας το σε κέντρο υγείας τότε αυτό είναι καταστροφή!!!
    Για κάθε τι το σοβαρό θα τρέχουμε Πτολεμαΐδα, Κοζάνη ή ακόμη χειρότερα στη Θεσσαλονίκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...και ποιός σου είπε αγαπητε κύριε ή αγαπητή κυρία 3.52μμ ότι θα τρέχουμε στην Πτολεμαίδα στην Κοζάνη ή στην Θεσσαλονίκη για να νοσηλευτούμε,να κάνουμε τα τσεκαπ, να πάρουμε τα φάρμακα μας, να χειρουργηθούμε ή να ξεγεννήσουν οι επίτοκες γυναίκες μας ;;; .Μετα λόγου γνώσεως με μαθηματική ακρίβεια ΘΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕΙ ΟΛΟΣ ΣΧΕΔΟΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΑ ΜΠΊΤΟΛΑ που η απόσταση είναι πολύ μικρότερη και το κόστος νοσηλείας και παραμονής είναι πολύ μικρότερο ...Αυτό άς το λάβει ΣΟΒΑΡΑ υπόψη του ο Υπουργός Υγείας ο κύριος Γεωργιάδης ¨Αδωνις που τυγχάνει να έλκει την καταγωγή του απο την Φλώρινα, πρίν πάρει οποιαδήποτε τραγικη απόφαση για την εθνικα οικονομικά και κοινωνικά ευαίσθητη περιοχή μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θα χαθουν πολλες ζωες.ενας νομός χωρις νοσοκομειο?πρεπει να παραιτηθει ο βουλευτης,αρκετο κακο εκανε.δεν τον υπολογιζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΘΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ;;;; ΟΛΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σίγουρα η αξιολόγηση θα είναι αρνητική και σίγουρα το νοσοκομείο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα υποβαθμιστεί. Αυτά τα έχουμε συνηθίσει τελευταία και πάλι έτσι θα γίνει όπως με τα περιβόητα ΚΕΠΑ για τα οποία τρέχουμε σε Καστοριά ή Κοζάνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμε 10.52 σκέψου τι λες. Αυτό τους χρειάζεται; Σε ποιούς; Εσύ και εγώ θα χρειαστούμε τις υπηρεσίες του νοσοκομείου και δε θα τις έχουμε. Όχι αυτοί (Δεν καταλαβαίνω ποιούς εννοείς). Οι όποιοι "αυτοί" προφανώς δε νοιάζονται αλλά θα την πληρώσουμε εσύ και εγώ. Το νοσοκομείο δεν πρέπει να κλείσει γιατί ανήκει σε όλους αυτούς που το χρειάζονται. Δηλαδή σε εμάς τους κατοίκους της γύρω περιοχής. Για τον παιδίατρο έχεις δίκιο αλλά - δυστυχώς - αυτόν έχουμε. Δεν υπάρχει άλλος. Ακόμη και έτσι, αν δεν είναι κάποιος καλός πρέπει να κλείσουν όλες οι κλινικές; Λάθος. Ανώνυμε 3.52 η αξιολόγηση αφορά όλα τα τμήματα και όλους τους τομείς και - βεβαίως - είναι απαραίτητη. Το υπουργείο υγείας έχει ελαττώσει το κόστος λειτουργίας όλων των υπηρεσιών του - κάκιστα, αλλά δυστυχώς έτσι είναι - οπότε εδώ μιλάμε για ελάττωση του κόστους λειτουργίας του νοσοκομείου μας. Αλλά πρέπει να αποφεύγουμε τις υπερβολές. Δεν μιλάμε για μετατροπή σε κέντρο υγείας. Ίσως (δεν είναι σίγουρο) χρειαστεί να κλείσουν κάποιες κλινικές, αλλά ας μη βιαζόμαστε και ας μη μιλάμε σε υποθετική βάση, γιατί μπορεί να πέσουμε έξω. Ανώνυμε 8.02 αν κάπιοιος πάει στο ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ είναι δικό του θέμα. Πρέπει όμως να ξέρεις ότι την οικονομική κατάσταση του δικού ΜΑΣ συστήματος υγείας, την υπονομεύουμε εμείς οι ίδιοι. Όταν κάποιος πολίτης, επειδή δεν θέλει να πληρώσει τις εισφορές του στο ασφαλιστικό του ταμείο, πηγαίνει για εξέταση στο νοσοκομείο, όπου η εξέταση κοστίζει 5 ΕΥΡΩ, υπονομεύει το ταμείο του. Στη συνέχεια πηγαίνει στο νοσοκομείο μετά τις 3 η ώρα που έχουν κλείσει οι διοικητικές υπηρεσίες για να μην πληρώσει ούτε τα 5 ΕΥΡΩ, υπονομεύει το νοσοκομείο. Δεν μας φταίνε πάντα οι άλλοι, ή - τουλάχιστον - δεν μας φταίνε μόνον οι άλλοι. Ανώνυμε 8.03 αν παραιτηθούν οι βουλευτές (δύο έχει ο νομός) θα σωθεί το νοσοκομείο; Θα τους αντικαταστήσουν κάποιοι άλλοι, τους οποίους - επίσης - δεν θα τους υπολογίζουν. Ανώνυμη 1.15 η προκατάλεςιψή σου δεν βοηθάει. Έχω και εγώ τις ίδιες υποψίες σε ότι αφορά τη διάλυση του κοινωνικού κράτους, αλλά δεν τα βλέπω όλα αρνητικά. Το νοσοκομείο μας θα αξιολογηθεί όπως πρέπει. Ανώνυμε 9.39 το νοσοκομείο ΜΑΣ το έχουμε υποβαθμίσει εμείς οι ίδιοι εδώ και πολλά χρόνια. Δεν φταίνε μόνον οι άλλοι. ΦΤΑΙΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν κρίνω και απο κάτι '"εγκυρες" τοπικές ρυπαροφυλλάδες που δυσφημούσαν ονομαστικα στοχευμένα γιατρούς και προσωπικό πριν λίγο καιρό -χρόνια ( τις έχω στο αρχείο μου για τεκμηρίωση) ε τότε τι άποψη και προκατάληψη λαθνθασμένη νοοτροπία να έχει ο κόσμος πέραν απο μεμονομένες λάθος συμπεριφορές ιατρών που πληγώναν με την συμπεριφορά τους τον κόσμο αμαυρώνοντας την συνολική εικόνα προσφοράς ( όταν σου φύγει κάτι δεδομένο τότε θα εκτιμήσεις όχι όταν το έχεις είχες ίσως και να έχεις στην περιοχή σου ) ..ξέρεις "Παραπολιτικέ" ποιός και ποιούς μεθοδικά υπονομεύε το νοσοκομείο ΜΑΣ για γίνουν..να κάνουν...που ήταν κάποτε...που κάμναν τους ..που σνόμπαρε τους πάντες ώς "ιατροί της ασπιρίνης"...για να εκβιάσει βελούδινα...όμως όταν θα σκάσει η φούσκα της μιζέριας του τυχοδιωκτισμού και της κακίας τους θα είναι πολύ αργά ...Τότε κράτα απο τώρα μία θέση στο νεκροταφείο σε καλή θέση να σου αφήνουμε κανένα άνθος με αγκάθια ...

      Διαγραφή
  8. Epanastasi twra oloi mazi kai recipient kai aristeroi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όλους εσάς που διαμαρτύρεστε, γκρινιάζετε και κάνετε πικρόχολα σχόλια για το νοσοκομείο, να σας δω τι θα κάνετε όταν πονέσετε και αντιληφθείτε ότι είστε ΜΟΝΟΙ με τον πόνο σας.
    Πέρα από την όποια απογοήτευση κάποιων γι'αυτό, το νοσοκομείο είναι εκεί για να σας παρέχει ασφάλεια, σιγουριά και κυρίως ΕΛΠΙΔΑ.
    Να ξέρετε δηλαδή πως αν και όταν χρειαστείτε βοήθεια, θα τη βρείτε γρήγορα και δεν θα σας νικήσει ο χρόνος και ο πόνος.
    Αν χαθεί ή υποβαθμιστεί το νοσοκομείο, τότε αυτόματα χάνονται και υποβαθμίζονται οι ζωές σας και λίγη αξία θα έχει μετά αν φταίει ο δήμαρχος, ο νομάρχης ή οι βουλευτές.
    Αν κλείσει το νοσοκομείο, τελειώνει οριστικά και η πόλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...υπάρχει συνδικάτο εργαζομένων εκεί πέρα; που είναι; τι κάνουν;

      Διαγραφή
  10. καλησπέρα.
    Μεγάλωσα σε ένα χωριό που δεν είχε Νοσοκομείο. Η προσβαση σε εξετάσεις πρακτικά αδύνατη. Ειναι επιλογή μου να μείνω εδώ γνωρίζοντας ότι η πόλη της Φλώρινας εχει στοιχειώδες υποδομές. ελπίζω και ευχομαι να συνεχίσει να υπάρχει. διορθωνοντας τα κακώς κειμενα της οποιας παιδιατρικης κλινικης δεν λειτουργει ή οτιδηποτε αλλο συμβαινει εκει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. H POLH TELEIWNEI ETSI OK ALLIWS ME TON EPOMENO KALLIKRATH.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η ΠΟΛΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΙΑΤΩΝ. ΤΩΡΑ ΜΠΑΙΝΕΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. μου άρεσε το συγκεκριμένο σχόλιο " ότι το νοσοκομείο μας παρέχει ασφάλεια, σιγουριά και κυρίως ελπίδα". Άλλα νοσοκομεία, όπως στη Θεσσαλονίκη μπορεί να τα παρέχουν όλα αυτά, το δικό μας όχι. Σε εμένα προσωπικά τις ημέρες που έτρεμα από το φόβο μου κ χρειάστηκα τους γιατρούς το μόνο που εισέπραξα ήταν αδιαφορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η περίπτωσή σου, ανώνυμε που δεν έχεις το θάρρος να υπογράψεις επώνυμα και να αναφέρεις διευθύνσεις και ονόματα γι αυτά που καταγγέλεις, στατιστικά δεν αποτελεί επαρκές δείγμα για την ποιότητα του Νοσοκομείου. Ναίσκε;

      Διαγραφή
  14. Ανώνυμε 11.22 μόλις πριν από λίγο διαπίστωσα ότι απευθύνεσαι σε εμένα. Πρώτον: Δεν κατάλαβα που διαφωνείς μαζί μου. Τα ίδια λέμε. Δεύτερον: Δεν ξέρω ποιοι σνόμπαραν η εκβίαζαν ποιους. Δεν είχα και δεν έχω ιδιαίτερη ενημέρωση από μέσα. Τρίτον: Στο νεκροταφείο έχουμε όλοι κρατημένη θέση, μόνο που κάποιοι δεν το ξέρουν. Εσύ θα μου αφήνεις λουλούδια με αγκάθια; Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι κανονικό λουλούδι ούτε μπορείς να κρατήσεις (από την κακία που κουβαλάς θα βγάλει αγκάθια μόνο του) ούτε θα το ήθελα από εσένα. Αλλά πως είσαι βέβαιος ότι θα προηγηθώ εγώ. Επί πλέον το μελλούμενο δεν με τρομάζει αφού εκτός από έτοιμος δηλώνω πρόθυμος να απαλλαγώ από ένα περιβάλλον που φιλοξενεί ταυτόχρονα άτομα σαν εσένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αγαπητέ κύριε ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟΣ

      φάσκεις και αντιφάσκεις
      την μιά λέγεις στα σχόλια ότι...
      Το νοσοκομείο δεν πρέπει να κλείσει γιατί ανήκει σε όλους αυτούς που το χρειάζονται. Δηλαδή σε εμάς τους κατοίκους της γύρω περιοχής
      την άλλη λέγεις..
      δηλώνω πρόθυμος να απαλλαγώ από ένα περιβάλλον ( νοσοκοκομειο_
      Το ποτήρι ή είναι μισογεμάτο ή μισοάδειο ξεκαθάρισε μέσα σου τι απο τα δύο συμβαίνει

      Επειδή τα γραπτα μένουν θα σε παραπέμψω στις 16 Δεκ 2010
      ποιος σε ανύποπτο χρόνο (ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ τότε ούτε η τρόικα ούτε τα μνημόνια) και απο ποιά καλά πληροφορημένη μυστική υπηρεσία έγραψες τα εξής...

      Ποιός έγραψε να μετατατραπεί το νοσοκομείο μας σε ..( ξέρεις εσύ ).
      Ποιός έγραψε για κατάργηση και συγχώνευση του ΙΚΑ Φλώρινας.Πως σου ξέφυγαν τότε το καφκα το κευαμεα το οικοτροφείο τα κέντρα υγείας και τα αγροτικά πάλι καλα .( ξέρεις εσύ ).
      Ποίος έγραψε να γίνει 1 και τα άλλα να μετατραπούν σε.....( ξέρεις εσύ ).
      Ποιός έγραψε να γίνει .....( ξέρεις εσύ ). για να "διακομίζονται με ασφάλεια" οι ασθενείς της Φλώρινας ( στην Κοζάνη και στα της Θεσσαλονίκης)..( ξέρεις εσύ ).
      Ποιός έγραψε την λέξη ..ΠΤΩΧΟΚΟΜΕΙΟ ;
      Ποιός΄μέσα στην φρενίτιδα του λησμόνησε την ρεμούλα που έγινε σε ανακατασκευές, στα δωράκια που έδινε σε συγκεκριμένο εσωτερικό μηχανισμό παρατήρησης και πληροφοριοδότησης αρεστων κολλητών , πληρωνόταν αμυδρά τον μήνα με 10.000 ανα μήνα για να κυνηγά νύχτα μέρα και να εξοντώνει τους εσωτερικούς του κομματικούς του αντιπάλους
      Πόσοι διοικητες, πρόεδροι κλπ ήταν σχετικοί με το αντικείμενο διοίκησης μονάδων υγείας ; και πόσοι ήταν παντελώς άσχετοι αποτυχημένοι εγκάθετοι που περιφέρονταν στα γραφεία των εκάστοτε κυβερνητικών κομμάτων ;
      Ποιός ήταν τότε στην Πτολεμαίδα που διέπρεψε και μάλιστα με την ανοχή του μέσα σε κλινική λειτουργούσε χωρίς διαφανείς διαδικασίες άκουσον άκουσον άτυπον γραφείο παραγγελιών πανάκριβου υλικού με υπάλληλο ιδιωτικής εταιρία χωρίς να δίνει αναφορά σε κανέναν ( εδώ θα σε παραπέμψω σε παλαιότερο δημοσίευμα της κας Ντόρης Κουτουράτσας
      Ποιος είχε το δυσφημηστικότατον τίτλο στο ρυπαροέντυπο του που έγραφε " Ολισθαίνουν επικίνδυνα οι της γ.σ."

      ποιός με αφορμή προσωπική ταλαιπωρια που υπέστη είχε κάνει σήριαλ υπονόμευσης επι μήνες το θέμα στο ίδιο ρυπαροέντυπο για να δυσφημήσει γιατρούς προσωπικό και νοσοκομείο τριγυρνούσε σε καφε ουζερι και έλεγε το νοσοκομείο θα γίνει..θα κλείσει..θα θα όταν ΄κάποιοι άλλοι δίναν αγώνα ακόμη και ο σημερινός υπουργός Υγείας για να έρθουν και ήρθαν έντιμοι ιατροί στο ακριτικό ...πτωχοκομείο μας όπως απαξιωτικά είχες κάνει προμετωπίδα σου στις 16 Δεκ 2010

      Ποιός υποψήφιος εν ετη 1986 με το σοσιαλιστικό κόμμα για να το βουλώσει ο Λιάνης τον έβαζε μία πρόεδρο στην Ε.Γ.Σ. Φλώρινα όπους την διέλυσε βλέπεις έκαμνε πολλές βόλτες στο καζίνο
      μιά πρόεδρο στο ωδείο μέχρι και πέρασε επι μία πενταετία με μισθό 10.000 ανα μήνα απο τα νοσοκομεία Φλώρινας και Πτολεμαίδα τα οποία απο όπου πέρασε τα κατάστρεψε;

      κύριε παρακρατικέ και ούτε κάν παραπολιτικές
      ΔΕΝ ΣΕ ΦΟΒΑΜΑΙ όπως και δέν πρέπει να φοβάται απο εσένα ουδείς ..

      Ο Θεός σου έστειλε ένα σοβαρό μήνυμα στην υγεία σου όταν ¨ταλαιπωρήθηκες υπονόμευες βελούδινα για για για εσύ ξέρεις...

      οι κολλητοί σου ο ένας ένας φύγαν απο την ζωη ένας με δύο σου κάνουν παρέα στο καφενείο ..οι άλλοι απο πίσω όλοι σε φτύνουν γιατί ξέρουμε ποιός είσαι...

      αυτό να το γράψεις και στα...ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ της ρυπαροφυλλάδας σου

      ¨οσο για τα άνθη με αγκάθια ναί σίγουρα θα στα εναποθέσω στον Τάφο σου για να σε θυμάμαι...γιατί ηληκιακά σίγουρα πρώτος εχεις σειρά

      δέν ξέρω τότε σε λίγα χρόνια εάν υπάρχει νοσοκομείο στην ακριτική μας Φλώρινα γιατί έβαλες πρώτος και καλύτερος εδώ και 10 χρόνια το λιθαράκι σου ..

      εύχομαι αυτά που έκανες στην Φλώρινα να στα συγχωρήσει ο Θεός...αν πιστεύεις σε Θεό !


      Διαγραφή
  15. Αφού δεν το στηριζουμε εμείς σαν Φλωρινιώτες μας αξίζει να κλείσει και όποιος δεν γουσταρει το προσωπικό που έχουμε ας πάει στο Μοναστήρι να τον εξετάσει ο Γκοραν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. στην αξιολογηση των νοσοκομειων θα παιξουν σημαντικο ρολο τα εσοδα που εχουν.ολα τα νοσοκομεια. ποιο πανω ειπατε πως ο κοσμος παει το απογευμα για να μη πληρωσει τοα 5 ευρω ( ακομα κ αυτα τα 5 ευρω ειναι σημαντικο εσοδο για το νοσοκομειο μας) γιατι αραγε το απογευμα δεν υπαρχει διοικητικο προσωπικο?(στα υπολοιπα νοσοκομεια εχουν κανονικη βαρδια και το απογευμα) αναρωτηθηκε ποτε κανενασ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.