Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών (video)

Περισσότερα από 60 περιστατικά γυναικών, από 22 έως 57 ετών, που έχουν καταγγείλει βία εναντίον τους, έχουν απασχολήσει το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του δήμου Φλώρινας, ενώ τα αιτήματα έχουν φτάσει τα 170 και τα στελέχη του Κέντρου έχουν απασχοληθεί σε περισσότερες από 450 ώρες ατομικής συμβουλευτικής.
Τα στοιχεία αυτά ήρθαν στο φως της δημοσιότητας με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και τη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας που διοργάνωσε χθες το Κέντρο, στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας.
Τα στελέχη, μαζί με την ομάδα των Αγγελιοφόρων, αλλά και τη συνδρομή του ΚΕΦΙΑΠ, διένειμαν έντυπο ενημερωτικό υλικό και συνομίλησαν με τους ενδιαφερόμενους πολίτες για θέματα έμφυλης βίας.

Στο video μιλούν ο Ματθαίος Καργάκης, κοινωνιολόγος του Κέντρου και η Αγγελική Ταλιοπούλου, ψυχολόγος του Κέντρου.



2 σχόλια:

  1. Δέν υπάρχει βία μόνο κατά των γυναικών αλλά βιά και κατά πολλών ανδρών απο γυναίκες. Σωστά μιλάτε για την βία κατά των γυναικών αλλά είστε υποκριτές όταν κρείβετε την βία κατά των ανδρων σωματική και ψυχολογική που υφίστανται πολλοί. Στόπ στην υποκρισία λοιπόν και τις διακρίσεις μεταξύ των αντρών και γυναικών αν θέλετε να είστε σοβαροί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.