Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Απολύσεις εργαζομένων στην Αχλάδα

Συνέχεια στην «καταδίκη» με 6 απολύσεις αυτή τη φορά δίνουν τα Λιγνιτωρυχεία, καθώς την Δευτέρα (23-11-2015) ανακοίνωσαν τις απολύσεις, χωρίς καμία περεταίρω εξήγηση.
41 αριθμούν οι εργαζόμενοι που έμειναν χωρίς μεροκάματο, εκ των οποίων οι μισοί σχεδόν είναι κάτοικοι της Αχλάδας. Πρωτάκουστο ως φαινόμενο στα χρονικά… καταστρέφουν τα πάντα γύρω μας, έχουν ισοπεδώσει ένα ολόκληρο χωριό, και ως αντάλλαγμα αυτής της καταστροφής είναι ο διωγμός των κατοίκων με απολύσεις.
Αυτούς που κατάφεραν με την στρατηγική τους(τα λιγνιτωρυχεία) να υστερούν σήμερα σε εργασιακές επιλογές καθώς τους κατάστρεψαν ότι καλλιεργήσιμη γη υπήρχε και δεν τους άφησαν καμία δυνατότητα εργασιακής επιλογής.
Είναι οι ίδιοι που σήμερα νιώθουν κατεστραμμένοι , είναι αυτοί που έχουν χάσει τον ύπνο τους αγωνιώντας για το αύριο. Είναι τα «θύματα» του συστήματος που χρησιμοποίησαν τα λιγνιτωρυχεία και σήμερα τους καθιστούν ‘’άχρηστους’’ και ‘’μη παραγωγικούς’’. Τι θ΄ απογίνουν όλοι αυτοί; Σκέφτηκαν όλοι αυτοί που στο παρελθόν υποστήριζαν πως τ’ ορυχείο θα είναι ανάσα πνοής για την περιοχή; Είναι χρέος όλων μας να σκύψουμε στο σοβαρότατο πρόβλημα που βιώνουν οι εργαζόμενοι και κάτοικοι της περιοχής με στόχο την επίλυση αυτού του τερατουργήματος που έχουν δημιουργήσει τα λιγνιτωρυχεία.

Νεολαία Τ.Κ. Αχλάδας

12 σχόλια:

  1. Και σε λίγο θα έρθει η (γεμάτη ενδιαφέρον) πρόταση εκκένωσης του χωριού (που το μισό θα είναι άνεργο και θα πρέπει να τρέχει στην πόλη για δουλειές) και η όλη περιοχή θα εγκαταλειφθεί στα χέρια τους με αντάλλαγμα κάποιες επαναπροσλήψεις. Ας σκέφτονται από τώρα οι κάτοικοι της Μελίτης την ποιότητα ζωής που τους περιμένει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρκεί να μην σπάσει η απεργία παιδιά κρατάτε γερά γιατί θα πάνε και άλλοι σπίτι από 1 του μήνα.Και τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι λέτε' τώρα το καταλάβατε τι θα πάθετε'
      να ξανά συστρατευτείται με τον ΑΚΤΟΡΑ
      θα περάσετε καλύτερα !!!!
      θλιβερό αυτό που συμβαινη στο σπίτι μου λυπάμαι βαθύτατα!!!
      όσο για τούς απολυμένους ξέρουν τι πρέπει να κάνουν,
      να συνεχίσουν το έργο που επιτελούσαν μέχρι και τις 23 /11/15 , και θα πάνε πολύ μπροστά


      Διαγραφή
    2. Ξέρεις κάτι για το σωματείο;

      Διαγραφή
  3. Οτι και να κανεται παλη μπαχαλο θα ειναι για τον κοσμο.μονο το σωματιο ειναι κερδισμενο και ξερει γιατι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδια πρεπει να καταλαβουμε ολοι , οτι το προβλημα ξεκινησε απο τις αποφασεις της Δεη που κανουν ασυμφορη την εκμεταλευση του καρβουνου προελευσης Αχλαδας. Το δικο μας ειναι σε μεγαλο βαθος αλλα η Δεη το θελει να το πληρωνει σαν να ειναι στα οκτω μετρα.Ποιο σκοπο εξυπηρετει αυτη η ξαφνικη αποφαση των αρμοδιων της Δεη ? Προς την κυβερνητικη επιλογη που απαξιωνει το ορυχειο μας πρεπει επομενως να στραφει η οργη μας. Τι να σου κανει η κοινοπραξια ? Εκκλησιαστικο ιδρυμα ειναι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν πιστεύω ότι από δευτέρα θα πάει δουλειά ο κόσμος.Γιατί τι έγινε και όλα αλαξαν η μισή σπίτι και οι άλλοι δουλειά έτσι αγώνες δεν κερδιζωντε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρέπει πρώτα μερικές να μάθουν να συμπεριφέρονται σαν απλή άνθρωποι.Γιατί το να σου δώσουν ένα κείμενο να το υπογράψεις χωρίς να ξέρει τι λέει; 1:Πρώτα προσβαλη τον ίδιο σου τον πατέρα τον θειο σου και τον παππού σου ( δρόμο από δω ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπογραφή παρακαλώ....Για να μπορέσω να σου πω προσωπικά κι άλλα που θα σε τσούξουν περισσότερο....


    Χ.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή τι μας λες ρε κοπελιά ότι είσαι εξουδιοδοτημενο στέλεχος της εταιρείας, που γνωρίζει το οτιδήποτε αφορά την εταιρεία και το χωριό και σε έχουν ορίσει ως εκπρόσωπο τους ?

      Διαγραφή
  8. Χ.Μ εχεις ξεφύγει τελείως δεν ξερεις τι κανείς και τι λες..φέρνεις ολο το χωριο οχι αντιμέτωπο μονο με εσενα αλλα κ με όλοι σου την οικογένεια.εχει πάρει φορα το στοματάκι σου (που θελει βουλωμα) και δεν ξερεις τι λες πλεον...πρόσεχε μαριονέτα του Άκτωρ μην παριστάνεις τον τηλεβοα κρατά οσο αξιοπρέπεια σου εχει μείνει κ μην το παίζεις ήρωας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.