Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Η συνέντευξη του Γ. Λιάνη (video)

Για όλους και για όλα μίλησε χθες ο πρώην βουλευτής Γιώργος Λιάνης. Από τις φήμες ότι θα κατέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος  μέχρι την τηλεθέρμανση, το κολυμβητήριο, τα ενεργειακά, την ανεργία αλλά και τη Χρυσή Αυγή. Ειδικά για την τηλεθέρμανση τόνισε πως υπάρχει σοβαρή εμπλοκή.



Συγκεκριμένα είπε:
«Είναι πολύ πρόωρο για μένα, άκαιρο θα ‘λεγα να απαντώ κάθε λίγο στις φήμες που με θέλουν υποψήφιο δήμαρχο άλλοτε του Αμυνταίου, άλλοτε της Πρέσπας και ενίοτε της Φλώρινας.
Με την επιστολή που έστειλα στο Γ. Παπανδρέου είχα ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ξανακατέβω υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές. Το τήρησα και θα το τηρήσω.
Δεν κρύβω ότι μια ανάμειξη μου στα κοινά της ιδιαίτερης πατρίδας μου του Αμυνταίου θα μπορούσε κάτω από κάποιες προϋποθέσεις να με φέρει σε ανάλογες σκέψεις. Ακόμα ηχούν στα αυτιά μου τα λόγια του πατέρα μου «Για την γενέτειρα σου δεν έκανες πολλά πράγματα…».
Αυτό δεν σημαίνει πως σκέφτομαι να κατέβω υποψήφιος δήμαρχος στο Αμύνταιο. Απλά δεν το αποκλείω . Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα ήθελα να μην δημιουργήσει στην περιοχή το παραμικρό πρόβλημα. Κατά συνέπεια δεν θα μπορούσα να κατέβω με την σημαία ενός μόνο κόμματος. Και δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία μου, στην πολιτική μου θητεία και δεν είναι ωφέλιμο για την περιοχή. Νιώθω επίσης πως δεν έχω τα στοιχεία και τα χαρακτηριστικά που απαιτεί μια τυπική δημαρχία, αντιθέτως αισθάνομαι ότι έχω όλα τα προσόντα για να ηγηθώ μιας προσπάθειας με συνεργάτες που θα καλύπτουν όσο το δυνατόν ευρύτερο πολιτικό φάσμα χωρίς να έχουν δεσμεύσεις από αυτό.
Η μεγάλη πείρα που έχω αποκτήσει στα 23 χρόνια που διακονώ όλη την περιοχή, εγγυάται ότι πραγματικά έχω την δυνατότητα μαζί με άξιους συνεργάτες να πετύχω αυτό που ζητά η εποχή. Ένα άνοιγμα στο μέλλον και μια απτή ελπίδα για τα νέα παιδιά.
Όμως όλα αυτά προϋποθέτουν δράσεις από πρόσωπα που θα ‘θελαν να δεθούν μαζί μου για την πραγματοποίηση ενός τέτοιου οράματος. Και αυτό δεν είναι δικό μου θέμα ούτε όπως καταλαβαίνετε θα αναλάβω πρωτοβουλίες για να το πετύχω.
Όμως το τονίζω. Αυτή την στιγμή κανένα γεγονός από όσα συμβαίνουν δεν συνηγορεί σου ότι θα είμαι στις προσέχεις εκλογές υποψήφιος δήμαρχος στο προσφιλές μου Αμύνταιο».

Η ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΦΛΩΡΙΝΑ
«Κατά την γνώμη μου η περιοχή μας πρέπει να είναι σε διαρκή εγρήγορση γιατί είναι σε κατάσταση υψηλού κινδύνου, εξαιτίας κυρίως του ζητήματος της ανεργίας. Οι σκέψεις που θα διατυπώσω δεν έχουν παρά μου έναν στόχο, να βοηθήσουν. Δεν είναι κριτική σε κανέναν. Πολύ περισσότερο δεν είναι υπόδειξη στους βουλευτές που τους εκτιμώ τους αγαπώ και ξέρω ότι σηκώνουν πολύ μεγάλο βάρος.
Για το θέμα της ανεργίας η Φλώρινα θα πρέπει στις συζητήσεις με τα αρμόδια υπουργεία να ζητήσει την μερίδα του λέοντος από τα προγράμματα που θα αναγγείλει σύντομα η κυβέρνηση και η ευρωπαϊκή ένωση.
Να ζητήσει η περιοχή κάλυψη των αναγκών της τηλεθέρμανσης η οποία αργοσβήνει ήδη γιατί έχουν προκύψει μεγάλες εμπλοκές που αφορούν κυρίως την Φλώρινα αλλά και την Μελίτη και το Αμύνταιο.
Να συζητήσει η περιοχή τώρα το υπαρκτό σενάριο της μικρής ΔΕΗ και των επιπτώσεων που θα έχει στην Φλώρινα ένα τέτοιο γεγονός. Ήδη υπάρχει μεγάλη κίνηση στα τείχη. Δεν θα πρέπει να κυνηγάμε την ουρά των γεγονότων.
Με διακριτικότητα θέλω να πω κάτι τελευταίο. Η συνεχής και παρατεταμένη εμφάνιση της Χρυσής Αυγής στην περιοχή μας πρέπει να αντιμετωπιστεί πολιτικά. Δεν είναι θέμα που αφορά μόνο τα πολιτικά κόμματα και το "Ουράνιο Τόξο". Είναι εθνικό θέμα. Δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο θα πρέπει οσάκις εμείς θα γιορτάζουμε το πανηγύρι της Μελίτης η Χρυσή Αυγή να εμφανίζεται στα πέριξ δημιουργώντας προβλήματα που συχνά αποσιωπούνται.
Τέλος για το εθνικό θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας η Φλώρινα πρέπει να επαγρυπνά γιατί επίκεινται πολυποίκιλες και πολυσήμαντες συναντήσεις. Καλό θα ήταν οι δύο βουλευτές να επισκεφθούν τον Υπουργό Εξωτερικών και να ενημερωθούν για όλες αυτές τις εξελίξεις.
Οι δύο βουλευτές σηκώνουν μεγάλα βάρη. Είναι φιλότιμοι και εργατικοί αλλά δεν αρκούν για να σηκώσουν μόνοι τους τα μεγάλα βάρη της Φλώρινας. Θέλουν τη στήριξη όλων μας.
Αν προκύψει η μικρή ΔΕΗ τότε η Φλώρινα θα πρέπει να απαιτήσει χρονική δέσμευση για την δημιουργία της Μελίτης2.
Η δικαιολογία του άγονου διαγωνισμού είναι αστεία. Κάθε άγονος διαγωνισμός μπορεί να επαναληφθεί και να γίνει γόνιμος.
Θέλω να εκφράσω την έκπληξη μου γιατί όταν αναγγέλθηκε η Πτολεμαΐδα 5 δεν υπήρξαν αντιδράσεις παρά χλιαρές για την κατάφορη αδικία και πάλι της Φλώρινας. Οι συνδικαλιστές ούτε για την τιμή των όπλων δεν έριξαν μια σφαίρα.
Να ζητήσει να ασχοληθούν οι δήμοι και πάλι όπως προβλεπόταν με τα θέματα των ορεινών σχολείων και των συνενώσεων και τους κινδύνους εξ αυτών.
Τέλος και ένα προσωπικό μου παράπονο που το καλοκαίρι γίνεται αβάσταχτο. Το κολυμβητήριο ρε παιδιά συμπληρώνει δέκα χρόνια που παραμένει κλειστό. Μήπως πρέπει να τονίσουμε αυτή την θλιβερή επέτειο; Μήπως πρέπει να πούμε όμως ότι επιτέλους κάποιος θα πρέπει να βρει το τρόπο να το λειτουργήσει γιατί και οι δικαιολογίες ότι η θέρμανση του νερού θα κοστίσει ακριβά είναι αστείες, πέριξ του κολυμβητηρίου υπάρχουν γεωτρήσεις όπου το νερό ανεβαίνει στην επιφάνεια με θερμοκρασία άνω των 30 βαθμών. Προφανώς μια γεώτρηση για το κολυμβητήριο πρέπει να γίνει άμεσα για να μην μας ταλανίζει μια δυσκολία που μπορεί να ξεπεραστεί. Θα ‘λεγα ότι το μεν πνεύμα εμφανίζεται πρόθυμο η δε σαρξ ασθενής».

12 σχόλια:

  1. Oύτε ένα σχόλιο γιατί άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΞΙΖΕΙ?ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ κ.ΛΙΑΝΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΕΣΠΕΙΑ,ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΒΛΕΨΕΙΣ ΚΤΛ.ΟΙ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ,ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ,ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ,ΟΙ ΝΕΟΙ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...ΤΙ ΜΕ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. για την δράση του ουράνιου τόξου προφανέστατα και απροκάλυπτα ο εν λόγω εμμέσως πλην σαφώς δέν ενοχλήθηκε και γιατί να το κρύψουμε ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΨΟΓΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΞΕΧΑΣΤΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ...Συγχαρητήρια πές κι άλλα ωραία να γελάσουμε ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 23 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΟΠΑΛΙΚΑΡΑ ΣΟΥ ΜΕ ΜΟΝΟ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΩΡΑ ΚΑΤΣΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΦΑΕ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΒΟΥΛΩΣΕΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΨΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΕΣΥ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΟΛΟ ΦΑΝΦΑΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η πλέον ατάλαντη ηθοποιός, το πλέον αμόρφωτο άτομο της νεοελληνικής ιστορίας, η Μελίνα Μερκούρη!!! έχει γίνει εθνικό σύμβολο. Έλεος συνέλληνες!
    Κίτσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ήταν βουλευτής και υπουργός για δεκαετίες και ούτε έναν δρομο της προκοπής για τις Πρέσπες δέν έκανε!!!!..ΤΙ ΜΑΣ ΗΡΘΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΔΕΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑ ...καλά ρε Λιάνη δέν βαρέθηκες να κοροιδεύεις τον κόσμο; Τι; Θέλεις να γίνεις και δήμαρχος στο .Αμύνταιο; καλά η περίπτωση σου είναι ανίατη και τώρα δέν θεραπεύεται πλέον. Καλά ήσουν τοτε στα βόρεια προάστια των Αθηνών όταν πνιγόταν με ένα μέτρο χιόνι και μείον 30 β η Φλώρινα; τώρα τι μας ήρθες για τουρΙσμό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε Λιάνη (σε αντίθεση με τη "Μελίνα μας" εσάς ποτέ δε θα σας αποκαλέσουμε "Γιώργο μας"), και μόνον ο μη αποκλεισμός της ενδεχομένης υποψηφιότητάς σας ως Δημάρχου (οπουδήποτε) μας θέτει σε κατάσταση συναγερμού. Σας ευχαριστήσαμε πολλές φορές για τις "υπηρεσίες" σας, για την "προσφορά" σας και για την "σωτηρία" που μας παρείχατε επί τόσα χρόνια. Σας παρακαλούμε να το ξανασκεφτείτε και να μην επανέλθετε στα κοινά. Σας γνωρίσαμε ως βουλευτή του εαυτού σας και ως υπουργό του εαυτού σας. Δε χρειζόμαστε και έναν Δήμαρχο του εαυτού του. Επίσης σας παρακαλούμε: Μη μας "προσφέρετε" άλλο τις "υπηρεσίες" σας και μη μας "σώζετε" άλλο. Το σημερινό μας πρόβλημα είναι να βρούμε κάποιον που θα μας σώσει από τους σωτήρες μας. Και κάτι άλλο. Όταν ένας πολιτικός "πεθαίνει" πολιτικά και ξαφνικά επιθυμεί την πολιτική του νεκρανάσταση μας παραπέμπει σε κάτι παλιές ταινίες του κινηματογράφου με ΔΡΑΚΟΥΛΕΣ και ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ. Ξανασκεφτείτε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πριν απο πολλα χρονια ειπα θα ερθει εκεινη η στιγμη που ο βολεμενος θα εχει λογο α μιλα και ψευτης δεν βγηκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δήμαρχος Αμυνταίου άντε και με το καλό εκδηλώσεις του τύπου
    Τα Αμύνταια 2014

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. vre den paei kala o tipos ainte ainteeeee

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η μεγάλη πείρα που έχω αποκτήσει στα 23 χρόνια που διακονώ όλη την περιοχή, εγγυάται ότι πραγματικά έχω την δυνατότητα μαζί με άξιους συνεργάτες να πετύχω αυτό που ζητά η εποχή. Ένα άνοιγμα στο μέλλον και μια απτή ελπίδα για τα νέα παιδιά. λέει ο Λιάνης

    Αμα έχεις το γνώθισ ε αυτόν
    Στο 21 ο αιώνα που η εποχή αναζητά νέες προοπτικές και ανθρώπους με όραμα έρχεται ο Λιάνης και υπόσχεται μια νέα απτή ελπίδα και ένα άνοιγμα στο μέλλον.

    Κάποιος να του πει ότι τέλειωσε πολιτικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΟ ΚΟ ΛΙΑΝΗ ΝΑ ΜΗΝ "ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ "ΑΛΛΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ,ΕΙΤΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ , ΕΙΤΕ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ . ΤΟ ΑΣΧΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΑΚΟΜΗ ΟΤΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.