Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Η έβδομη μέρα των «Πολιτιστικών Δρώμενων»

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013 και η έβδομη ημέρα των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων 2013 του Δήμου Φλώρινας, η οποία περιελάμβανε:
Στις 19:00 στο Νέο Πάρκο τουρνουά αγώνων μπάσκετ από την Ακαδημία καλαθοσφαίρισης του Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ».
Στις 20:00 στον αύλειο χώρο του 1ου, 2ου Δημοτικού Σχολείου χοροθέατρο της Λέσχης Πολιτισμού με υπεύθυνες τις κυρίες Κοσκοσά Βιβή και Βράντση Φανή.
Στις 21:30 στο γήπεδο του ΤΕΙ παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα και Ηπειρώτικο πανηγύρι με τον Α. Κυρίτση και κλαρίνο τον Κ. Βέρδη.
Στις 22:00 στο 1ο, 2ο Δημοτικό Σχολείο μουσικοθεατρική παράσταση του 1ου ΓΕΛ Φλώρινας «Όλα κυρ Νίκο είναι εδώ!», αφιέρωμα στο μεγάλο ποιητή και στιχουργό Νίκο Γκάτσο, μια παράσταση που είχε μεγάλη απήχηση από το κοινό και για την τρίτη αυτή φορά που πραγματοποιήθηκε.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής βραδιάς ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Βοσκόπουλος Ιωάννης παραβρέθηκε στα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ στον αύλειο χώρο του συλλόγου, που έγιναν από τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης, κ. Καράογλου Θεόδωρο.
Ακολούθησε επίσκεψη του Δημάρχου και του Υπουργού στις εκθέσεις που βρίσκονται κατά μήκος του ποταμού Σακουλέβα στα πλαίσια των Πολιτιστικών Δρώμενων 2013 του Δήμου Φλώρινας.
Αμέσως μετά ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Βοσκόπουλος Ιωάννης παρέστη στις εκδηλώσεις Πρέσπες 2013 « ΜΕΛΙΝΑ: Όπου και να ταξιδέψω η ΕΛΛΑΔΑ» στο κτίριο Εξάρχου.



Το σημερινό πρόγραμμα- Σάββατο 24 Αυγούστου 2013-περιλαμβάνει:
21:00 Πλ. Ηρώων-Τμήμα εκμάθησης Ποντιακής λύρας Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής με δάσκαλο τον κο Ξανθόπουλο Χαράλαμπο.
22:00 Πλ. Ηρώων-Χορευτικά Τμήματα «ΑΜΥΝΤΑΣ» Σκοπιάς, «Παναγία Σουμελά» Αμμοχωρίου και «ΑΚΡΙΤΑΣ» Αχλάδας.

2 σχόλια:

  1. μία παρατήρηση.Πέραν ονομασιών επίσημων οργανισμών τίτλων αρχών τοπονυμίων..
    Οι λέξεις λχ "νέο πάρκο" δέν γράφονται με Νι κεφαλαίο και Πί κεφαλαίο στην αρχή της κάθε λέξεως ούτε το "δημοτικό σχολείο" με Δέλτα και Σίγμα κεφαλαίο στην αρχή των λέξεων ( αυτά μάλλον μόνο στην ....Φλώρινα -εικάζω- συμβαίνουν) . Λίγη ορθογραφική διόρθωση και ορθότερη διατύπωση λέξεων απο αυτούς που εκδίδουν δελτία τύπου δέν βλάπτει Αντιθέτως η συνεχής επανάληψη της λανθάνουσας γλώσσης ή σύνταξης των κειμένων "βγάζει μάτι¨ ότι γράφθηκαν στο πόδι ίσως και απο άτομα που κατα λάθος τελείωσαν ..δημοτικό σχολείο ή εξατάξιο γυμνάσιο σημ Λύκειο σε σημείο πρόκλησης γέλοιου με τα όσα διαβάζω συχνά σε δελτία τύπου .Νομίζω ότι έχει πάρα πολλούς δάσκαλους και δασκάλες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης η Φλώρινα και μάλιστα πολλούς και στα δημοτικά συμβούλια που πρέπει να προσέχουν πολύ καλά τι και πως το γράφουν στα δελτία τύπου τους διότι εκτείθοντε με τα κείμενα τους στα κατα τα άλλα "επίσημα δελτία τύπου" τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "γέλιου**"μαλλον θέλεις να πεις και όχι "γέλοιου".Όσο για το "εκτίθοντε" του έβγαλες τα μάτια.Το κεφαλαίο Νι σε πείραξε τάταρε...κατέβηκες από το Κότορι για να μας κάνεις μαθήματα περί ορθογραφίας και ορθής διατύπωσης!!


      ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗΣ μαθητής που γράφω και έγω με κεφαλαίο Νι και Πι το Νέο Πάρκο....

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.