Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Έντονες οι αντιδράσεις για το κλείσιμο του στρατοπέδου «Παπαπέτρου» (video)

Μετά την προσωρινή αναστολή της απόφασης μετακίνησης της Α’ ΕΑΝ από το στρατόπεδο Αμυνταίου στην Κομοτηνή, η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αποφάσισε την απομάκρυνση της μονάδας από το Αμύνταιο.
Η προσωρινή αναστολή είχε αποφασιστεί λόγω των κινητοποιήσεων του Δήμου, των φορέων και των πολιτών του Αμυνταίου, αλλά τελικά παρά τις συντονισμένες προσπάθειες και την έντονη κινητικότητα των τελευταίων ημερών, η τελική απόφαση για μετακίνηση της μονάδας είναι ειλημμένη και σήμερα ξεκινάει η μεταφορά αρμάτων και εξοπλισμού.
Μπροστά στην εξέλιξη αυτή πραγματοποιήθηκε χθες έκτακτη σύσκεψη στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου στην οποία, εκτός του Δημάρχου Αμυνταίου κ. Μάκη Ιωσηφίδη και των Δημοτικών Συμβούλων, συμμετείχαν οι Βουλευτές Φλώρινας κ. Στάθης Κωνσταντινίδης και Θανάσης Γερμανίδης, οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Δημήτρης Ηλιάδης και Χρήστος Ευαγγέλου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Νίκος Γιώσκος, Ιωάννης Κιοσές και Χρήστος Ναούμ, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αμυνταίου κ. Τρύφων Γρομπανόπουλος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου κ. Βασίλης Μπούτσης, εκπρόσωποι άλλων φορέων και πολλοί πολίτες.
Μετά από έντονη συζήτηση και τοποθετήσεις των παραβρισκόμενων αποφασίστηκε η υλοποίηση της απόφασης του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή η παραίτηση του Δημάρχου και όλων των Δημοτικών Συμβούλων. Ο Δήμαρχος έχει ήδη στη διάθεσή του τις παραιτήσεις των Δημοτικών Συμβούλων και θα τις καταθέσει μαζί με τη δική του. Μεγάλη σημασία έχει το γεγονός ότι παραιτούνται επίσης το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αμυνταίου και το Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου.
Ακόμα, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Νίκος Γιώσκος πρότεινε την παραίτηση όλων των αιρετών στελεχών της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, μία πρόταση που θα συζητηθεί και εάν εφαρμοστεί θα έχει ιδιαίτερα βαρύνουσα σημασία.
Οι φορείς του Αμυνταίου δεν αντιστέκονται μόνο στη μετακίνηση μίας στρατιωτικής μονάδας, αλλά στη στείρα αντίληψη του Αθηνοκεντρικού κράτους ότι μπορεί χωρίς κανένα σοβαρό σχεδιασμό να παίζει με το μέλλον των ακριτικών περιοχών και την ασυνέπεια μεταξύ λόγων και έργων της ηγεσίας του Ελληνικού Στρατού που δείχνει τον γενικότερο ξεπεσμό της χώρας. Πρόκειται για τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι!
«Δυστυχώς, σε θέσεις κλειδιά για τις τύχες της χώρας βρίσκονται άνθρωποι που δεν έχουν τη δυνατότητα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Ενώ η πατρίδα βρίσκεται σε δεινή θέση κάποιοι εξακολουθούν τις παλιές πρακτικές των παρεμβάσεων για τον καθορισμό της δομής των ενόπλων δυνάμεων με βάση τοπικιστικού χαρακτήρα μικροσυμφέροντα. Παραιτούμαστε για να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα ότι δεν θα ανεχτούμε άλλο μικροπολιτικά παιχνίδια σε βάρος του τόπου μας. Αυτά οδήγησαν τη χώρα στα σημερινά αδιέξοδα και πρέπει κάποτε να σταματήσουν», δήλωσε ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης με αφορμή την παραίτησή του, όπως και τις παραιτήσεις των Δημοτικών Συμβούλων, των μελών της Δημοτικής Κοινότητας και του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου.
Σήμερα Παρασκευή στις 7:30 π.μ. οι φορείς και οι πολίτες του Αμυνταίου θα συγκεντρωθούν έξω από το στρατόπεδο Αμυνταίου διαμαρτυρόμενοι για τη μετακίνηση της Α’ ΕΑΝ και το σχεδιαζόμενο κλείσιμο του στρατοπέδου Παπαπέτρου.
Παράλληλα, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα εμπορικά καταστήματα του Αμυνταίου.


1 σχόλιο:

  1. Φτάνει πια.. τον έχουν αποψιλώσει τον Νομό μας. Φερτε λαθρομεταναστες και εμεις στις επομενες εκλογές θα φέρουμε την Χρυσή αυγή..Αντε να χαθείτε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.