Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Ο Σ.Ο.Χ. Φλώρινας στον Όλυμπο

Στις 24 Ιουνίου 2012 και για 9η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο «βουνό των θεών», τον Όλυμπο, ο Olympus Marathon. 517 αθλητές, εκ των οποίων οι 85 από το εξωτερικό, βρέθηκαν και έτρεξαν στα μονοπάτια του μυθικού βουνού, τιμώντας με την παρουσία τους τον αγώνα, παρά τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα μας το τελευταίο χρονικό διάστημα.
O συναγωνισμός στον 9ο Olympus Marathon ήταν και φέτος υψηλός, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, καθώς ο αγώνας φιλοξένησε τόσο τους περσινούς νικητές και νικήτριες, όσο και σχεδόν το σύνολο της αφρόκρεμας του Ελληνικού ορεινού τρεξίματος. Ωστόσο, η ιδιαίτερα ζεστή και με υψηλή υγρασία ημέρα δεν επέτρεψε στην πλειοψηφία των συμμετεχόντων να σημειώσουν υψηλές επιδόσεις και δοκίμασε στο έπακρο τις αντοχές τους.
Τον αγώνα κέρδισε ο Καταλανός Michel Rabat, με χρόνο 4.55.56, σε μια συγκλονιστική όπως και πέρσι μάχη με τον Δημήτρη Θεοδωρακάκο, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος, με 4.56.45! Την 3η θέση κέρδισε ο πολυαγαπημένος στο Ελληνικό ορεινό τρέξιμο Νίκος Καλοφύρης, με 5.06.40.
Στις γυναίκες, νικήτρια αναδείχτηκε η Ιταλίδα Cecilia Mora ( μεγάλη πρωταγωνίστρια του φετινού MNRIC)με χρόνο 5.50.25. Την ακολούθησε η περσινή νικήτρια Ρωσίδα Zhanna Vokueva, με 5.55.52, ενώ στην τρίτη θέση και πρώτη Ελληνίδα του αγώνα, βρέθηκε η Αμαλία Ματθαίου 6.46.49. Η Αμαλία Ματθαίου, ως πρώτη Ελληνίδα του φετινού ΟΜ, θα φιλοξενηθεί τον Νοέμβριο του 2013 στον αδερφοποιημένο με τον ΟΜ αγώνα Solukhumbu trail. Από τους 517 αθλητές τερμάτισαν στο όριο των 10 ωρών 396 συμμετέχοντες, ενώ η υψηλή θερμοκρασία ανέβασε τη μέση επίδοση στις 8.17 ώρες.
Την Φλώρινα εκπροσώπησαν οι αθλητές Αφορόζης Κωνσταντίνος, Ιωαννόπουλος Ιωάννης και Παπακοσμά Βηθλεέμ, με την προπονητική καθοδήγηση του Κασίμη Δημήτρη (kasimis training.gr). Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, με την έντονη ζέστη να έχει καταβάλει τους αθλητές και τα προβλήματα να έχουν κάνει την εμφάνισή τους από πολύ νωρίς για τους περισσότερους, οι αθλητές της ομάδας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και ότι ψυχή είχαν για να τερματίσουν με επιτυχία τον αγώνα. Οι εγκαταλείψεις ήταν πολλές και πολλοί δεν τα κατάφεραν λόγω τραυματισμών και σωματικών προβλημάτων. Πάντα όμως μέσα από κάτι τέτοιες στιγμές αντλούμε δυνάμεις, αξιολογούμε ξανά τα πράγματα και βάζουμε πείσμα για καινούργιους στόχους. Το πιο σημαντικό εξάλλου σε ένα αγώνα είναι να βρεθείς στη γραμμή της εκκίνησης. Η έκβαση της μάχης μπορεί να είναι θετική, μπορεί να είναι αρνητική. Σημασία έχει ότι βρίσκεσαι εκεί.. Και αγωνίζεσαι. Και μάχες υπάρχουν πολλές.
Αναλυτικά, οι χρόνοι των αθλητών μας ήταν : Αφορόζης Κ. (γενική κατάταξη 89, κατάταξη κατηγορίας 46, χρόνος 7:22:06), Παπακοσμά Β. (γενική κατάταξη 257, κατάταξη κατηγορίας 7, χρόνος 8:56:36) και ο Ιωαννόπουλος Ι. δεν κατάφερε να τερματίσει λόγω έντονων σωματικών προβλημάτων, εγκαταλείποντας στο 31km. Η διοργανωτική επιτροπή τουOlympus Marathon επέλεξε την Παπακοσμά Βηθλεέμ για το ήθος και τον δυναμισμό που την χαρακτηρίζει να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον αγώνα Eco Marathon που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαΐου 2013 στη Ρουμανία.
Οι αθλητές έδωσαν ραντεβού για τις 28-29 Ιουλίου 2012 στον αγώνα Zagori Mountain Running στις διαδρομές των 50 και 25km πραγματοποιούμενες αποκλειστικά σε ορεινά, δύσβατα μονοπάτια που υπογραμμίζουν την ιδιαιτερότητα του αγώνα και κατατάσσοντας τον σε έναν από τους κορυφαίους αγώνες ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα.
Ο πρόεδρος και το ΔΣ του ΣΟΧ Φλώρινας (που κάλυψε τα έξοδα της αποστολής παρά τις δύσκολες εποχές που περνά η χώρα μας) θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες που τίμησαν την πόλη μας και τον αγώνα, όλους όσους στάθηκαν δίπλα τους (τον προπονητή Κασίμη Δημήτρη, τις εταιρίες SALOMON HELLAS και PharmShop για την υλικοτεχνική υποστήριξη και το φυσικοθεραπευτήριο PhysioLife του Θεολόγου Α.). Τους καλεί να δώσουν ραντεβού στην 10η επετειακή διοργάνωση στις 30 Ιουνίου του 2013, η οποία συμπίπτει με τα 100 χρόνια από την πρώτη ανάβαση στην κορυφή Μύτικας, και τους εύχεται καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.