Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Αρκούδα επιτέθηκε σε δύο Ιταλούς τουρίστες στην περιοχή της Πρέσπας

Οι δυο φίλοι συνάντησαν ένα μικρό αρκουδάκι και ανυποψίαστοι προσπάθησαν να το φωτογραφήσουν. Τα πράγματα άλλαξαν τροπή όταν εμφανίστηκε η μητέρα του μικρού ζώου η οποία θέλοντας να προστατέψει το μικρό της, επιτέθηκε στους δυο τουρίστες δαγκώνοντας τον έναν εξ αυτών. Οι δυο ξένοι τράπηκαν σε φυγή έχοντας την τύχη με το μέρος τους μιας και η αρκούδα δεν τους ακολούθησε.
Το δάγκωμα δεν ήταν σοβαρό, λίγες γρατσουνιές από τους θάμνους και αρκετός φόβος.
Τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο πολυιατρείο Λευκώνα και συνέχισαν το ταξίδι τους.

Γεώργιος Τραϊανόπουλος

6 σχόλια:

  1. Η επίθεση αυτή είναι ενδεικτική μιας και ανάλογα ατυχήματα συμβαίνουν πολύ συχνά στην ευρύτερη περιοχή των Πρεσπών. Η πρόσφατη επίθεση και μάλιστα δίπλα σε κατοικημένη περιοχή σε συνδυασμό με τους συχνούς θανάτους/τραυματισμούς αρκούδων από ατυχήματα που καταγράφονται τον τελευταίο καιρο καταδείχνουν την πλήρη αδιαφορία για την ασφάλεια ζώων και ανθρώπων. Αφενός οι τοπικές αρχές δεν φαίνονται να διαθέτουν επαρκή οργάνωση για να ασχοληθούν με την προστασία των κατοίκων , αφετέρου οι οικολογικές ενότητες προβληματίζουν με την μάλλον αδρανή στάση τους που δεν δείχνει να στοχεύει πράγματι στην αρμονική συμβίωση των ανθρώπων και των άγριων ζώων. Η πλούσια χλωρίδα και πανίδα της περιοχής δεν πρέπει να αποτελούν μόνο τουριστική σημαία,δελεαστικό περιεχόμενο διαφημιστικών φυλλαδίων και μέσο προβολής κάποιας (δήθεν;) ευαισθησίας. Πρώτα από όλα φέρνουν την ευθύνη της έμπρακτης προστασίας του οικοσυστήματος , την ευθύνη σωστής οργάνωσης ( που θα περιλαμβάνει ως παραμέτρους τις ιδιαιτερότητες της περιοχής) για την ασφάλεια ντόπιων και τουριστών. Περιστατικά σαν το πρόσφατο ατύχημα όχι μόνο θέτουν ζωές σε κίνδυνο αλλά αποδεικνύουν πως η λέξη «ευθύνη» είναι εκτός λεξιλογίου για πολλούς.
    Κάτοικος της περιοχής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ και επαυξάνω, εύγε φίλε μου! Πολύ σωστή και τεκμηριωμένη η τοποθέτησή σου.
    Δεν βλέπω όμως να ιδρώνουν τα αυτιά των «ευαισθητοποιημένων» κατά τα άλλα φορέων…….ή μήπως όχι;
    Ίδωμεν
    «Είναι πολλά τα λεφτά Άρη»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29 Ιουλίου 2012 10:47 π.μ.
    τι χαζά είναι αυτά που γράφεις; Πάνε στο πεζόδρομο και τράβα μια φωτογραφία ενός αμέριμνου παιδιού και θα σου πω εγώ εάν φυγεις σώος από τους γονείς του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οι πρεσπιωτες κινδυνευουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ναι , κινδυνευουν απο την ανοησια τους ,ιδια μ αυτη των τουριστων! Δεν τους εκοψε οτι το αρκουδακι μαλλον δεν ειναι μονο του και οτι καπου εκει θα ειναι η μανα του ,που εκανε το αυτονοητο και σιγουρα φερθηκε με πολυ πιο ανθρωπινο τροπο ,απ οτι θα φεροταν μια μανα σε αντιστοιχη απειλη για το παιδι της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.