Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Σήμερα η υποδοχή του Αρχιεπισκόπου στη Φλώρινα

Στις 7.15 σήμερα το απόγευμα, μπροστά από την Εθνική Τράπεζα, θα γίνει από φορείς και κατοίκους της Φλώρινας η υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου.
Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, αμέσως μετά την υποδοχή, στις 7.30, ο Μακαριώτατος θα μεταβεί στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονα όπου και θα τελεστεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, ενώ στις 9.00 θα γίνει λιτανεία του χαριτοβρύτου λειψάνου του Αγίου Παντελεήμονα και της ιεράς εικόνας του, στο ιστορικό κέντρο της πόλης.
Την Παρασκευή 27 Ιουλίου, στις 7 το πρωί θα τελεστεί όρθρος και πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του κ.κ. Ιερωνύμου στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονα. Στις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και έπαρση της σημαίας της εκατονταετίας.

10 σχόλια:

  1. καλα που ηρθες κυριε αρχιεπισκοπε μαλον αγιε αρχιεπισκοπε και επιτελους εβαψαν την μητροπολη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παλι καθαρισε ο πιτερ ουστινοφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκεινα τα γλυφτρακια του κατηχητικου λυπαμαι που με τετοια ζεστη δεν θα παρουν ανασα.Θα τρεχουν δεξια κι αριστερα και θα αφηνουν σαλια παντου,ενεκα και της ζεστης μην παθουν και καμια αφυδατωση.Παρακαλω τον κο.Δημαρχο να μεριμνησει οπως τους μοιρασει αφθονα και παγωμενα νερα,και οπως μεριμνησει δημοτικοι υπαλληλοι με σφουγγαριστρες μαζεβουν τα σαλια....Μην πλημμυρισουμε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παρακάλα τον Δήμαρχο να μεριμνήσει να κάνεις ένα παγωμένο ντουζ με άφθονο νερό μην πάθει αφυδάτωση το αρωστημένο μυαλό σου

      Διαγραφή
    2. ααααα τσιμπισε ενα γλυφτρακι τι κανεις φλυφτρακι??? στο στενο σου κοικλο φορατε μακριες φουστες και ψαλετε να ειναι καλα το παγκαρι και μετα σαν την παπαδια στο καφε της χαρας χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

      Διαγραφή
  4. Τόσα λεφτά για πέταμα έχουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης αυτής?
    Αντί να τα δώσουν στους φτωχούς και ανέργους της πόλης μας, τα πετάν, για υποδοχές μια του Πατριάρχη και μια του αρχιεπισκόπου. Κι ότι περισσεύει ταξιδάκια αναψυχής κάθε τρείς και λίγο!
    Δεν ντρέπονται καθόλου? Τι σχέση μπορεί να έχει ο χρυσός (τον οποίο υπηρετούν) με τον Χριστό?
    Αυτά ας σκεφτεί ο καθένας που καλείται να υποδεχτεί λέει τον αρχιεπίσκοπο έξω απο την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ...(τυχαίος ο τόπος?)
    Τιθα υποδεχτούν δηλαδή? Τα λίψανα κάποιου αγίου έρχονται?
    Ας τον υποδεχτούν στον Ναο. Αυτό ξέρω εγω. Τα υπόλοιπα είναι φιλοδοξίες και "γλύψιμο" για όσους επιδιώκουν θέσεις, και μίτρες!
    Ο λαός όμως σε τι φταίει και το δεκάλεπτο για το κεράκι αντί να γίνει ψωμί για τον πινασμένο, και στέγη για τον άστεγο,γίνεται αφίσσα του Ιερώνυμου!
    Το οτι είναι "ελευθερη και μαρτυρική" η Φλώρινα (όπως αναφέρει η αφίσσα), το γνωρίζουμε εδω και πολλά χρόνια χάρη και στα όσα πρόσφερε σ αυτήν (και γι αυτήν) ο μακαριστός Αυγουστίνος. Και είναι μαρτυρική επίσης! Και αυτό το γνωρίζουμε και τιμούμε τις θυσίες και το αίμα των πεσόντων ανα τους αιώνες. Αλλά και όλοι εμείς οι νεότεροι, σύγχρονοι Έλληνες, που υπηρετήσαμε την πατρίδα σε κάποιο ακριτικό φυλάκιο ή στρατόπαιδο του Έβρου και του Αιγαίου, νιώθουμε υπηρήφανοι για την πατρίδα μας και τον τόπο μας.
    Αλήθεια αυτοί που υπηρέτησαν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έλεος πια με τη μιζέρια σας. Μηδενιστές και ανυπόφοροι, που οτιδήποτε γίνεται σ' αυτόν τον τόπο πρέπει να έχει τη συγκατάθεσή σας. Πάρτε την απάντησή σας από τη συμμετοχή του κόσμου που σέβεται τους αγώνες των παππούδων μας για μια ελεύθερη Μακεδονία και επιτέλους έχει το δικαίωμα να γιορτάσει τον πολιούχο της με τον λαμπρότερο τρόπο. Αν δεν σας αρέσει, το κουβαδάκι σας και σ' άλλη παραλία. Μας πρήξατε με τον αρνητισμό σας. Εμείς θα γιορτάσουμε και θα χαρούμε. Εσείς προσέξτε μη δαγκώσετε την γλώσσα σας και δηλητηριαστείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αφου δεν σε αρεσει η συγκαταθεση μας τοτε τι αναρτιεις και συ.. κοιταξε φιλε μου το ξερεις στην καστορια ο βαρθολομαιος ο ιερονιμος κ.α ετρογαν μπο φιλε για πρωτο πιατο για δευτερο αστακο απο μάρτυρες που ηταν μπροστσ στο φαγητό... και στην αθηνα αυτοκτονουν νεοι και συνταξιουχοι.. αλλα για να σου αρεσουν αυτα κανα πλουσιοπαιδο θα εισαι

      Διαγραφή
  6. Θα χαρούμε και μείς μαζί σας, όταν δώσετε τον μισθό σας για να πληρωθούν τα έξοδα της παράστασης...
    Φυσικά και είμασταν και μεις παρόν και τιμήσαμε τον Άγιο πολιούχο μας. Στόν Ναό όμως, με προσευχή και κατάνυξη, απλά και ταπεινά, όπως αρμόζει στον Άγιο. Δεν είχαμε πάρει μαζί μας "τα κουβαδάκια μας" γιατί πολύ απλά , δεν νιώθαμε οτι είμασταν σε παραλία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΡΘΑΝ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΑΜΕ...Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΞΥΠΟΛΗΤΟΣ ΜΕ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΚΑΙ ΣΚΙΣΜΕΝΑ ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΡΑΣΑ ΚΑΙ ΑΜΦΙΑ ΑΞΙΑΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΕΝΤΗΜΑΤΑ ΚΤΛ ΚΑΙ ΜΕ ΑΜΑΞΙ ΑΞΙΑΣ ΠΟΥ ΜΙΑ ΦΤΩΧΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΘΑ ΖΟΥΣΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ....ΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΔΑΞΕ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΑΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΜΑΣΩΝΟΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΦΟΙ ΟΠΩΣ ΜΕΡΙΚΟΙ.....ΤΕΤΟΙΑ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΚΑΙ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ...ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΥΛΗΣ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΟΜΗΡΟΙ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.