Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Τροποποίηση των ορίων του Καταφυγίου Άγριας Ζωής Φλώρινας

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας στις 10-08-2015, συζητήθηκε το θέμα της τροποποίησης των ορίων του Καταφυγίου Άγριας Ζωής (ΚΑΖ) Φλώρινας. Η παραπάνω τροποποίηση αφορά τη μείωση συνολικής έκτασης 19.000 στρεμμάτων σε σχέση με τα ισχύοντα μέχρι σήμερα όρια. Ακολούθως, η συνολική έκταση του Καταφυγίου Άγριας ζωής διαμορφώνεται κατόπιν της προτεινόμενης τροποποίησης στα 28.000 στρέμματα.
Το μεγαλύτερο μέρος της αφαιρούμενης έκτασης γίνεται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων έκδοσης των απαραίτητων αδειών για την πραγματοποίηση έργων στον χώρο του Πανεπιστημίου και στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Φλώρινας και για την αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος των κατοίκων διάφορων Τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής, που συνδέεται με τις επιθέσεις άγριων ζώων στις κτηνοτροφικές τους εγκαταστάσεις.
Η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών Δυτικής Μακεδονίας, Ελισσάβετ Παναγιωτίδου, παρευρέθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ήδη με το υπ’ αρ. πρωτ. 97582/214-13/08/2015 έγγραφο ζητήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, πριν την οριστική υποβολή του σχεδίου τροποποίησης για έγκριση από το αρμόδιο Υπουργείο, να επανεξεταστεί η τροποποίηση έτσι ώστε να μην αφαιρεθούν τοποθεσίες στις οποίες αναπαράγονται άγρια ζώα και η διατήρησή τους εντός των ορίων του Καταφυγίου Άγριας Ζωής είναι επιβεβλημένη για την βιοποικιλότητα και την προστασία του είδους τους -όπως χαρακτηριστικά είναι η περιοχή «ΤΑΪΜΑ» στην οποία αναπαράγεται ο αγριόχοιρος- όπως επίσης να διορθωθεί η προτεινόμενη τροποποίηση των ορίων του Καταφυγίου Άγριας Ζωής (ΚΑΖ) κατά τρόπο ώστε να παραμείνει εντός των ορίων αυτής η παραπάνω αναφερόμενη περιοχή (ΤΑΪΜΑ) και κάθε άλλη έκταση, η οποία αποτελεί τόπο αναπαραγωγής αγρίων ζωών και περιοχή προστασίας, σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 5 του Ν.3937/2011 «Διατήρηση της βιοποικιλότητας και άλλες διατάξεις», όπως ισχύει σήμερα.

3 σχόλια:

  1. Όμων πρέπει να σταματήσει η "εκπαίδευση" των κυνηγετικών σκύλων σε αυτή την περιοχή τουλάχιστο, γιατί αναγκάζει τα ελάχιστα ζώα που υπάρχουν εκεί, να τραπούν σε φυγή και να πάνε σε περιοχές που το κυνήγι επιτρέπεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανοιξτε την ταιμα και αμα δειτε γουρουνι η ζαρκαδι μεσα σε ενα χρονο να μου γραψετε. Για 5-10 τυπους που εχουν καταπατησει δασικες εκτασεις και τις εχουν κανουν [σοβαρες καλλιεργειες] λιβαδια θελεται να κανετε ανεπανορθωτη ζημια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΡΑΓΙΚΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Σ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
    Αντί να υπερασπισθεί της θέσεις τον κυνηγών στο
    Δημοτικό συμβούλιο για το καταφύγιο ΤΑ’Ι’ΜΑ.
    Έκανε την αγελάδα που κοιτάει το τρένο καθώς οι δημοτική σύμβουλοι
    Ψήφιζαν ΝΑΙ στην τροποποίηση τον ορίων του καταφυγίου.
    Αθετώντας την απόφαση της γενικής συνέλευσης του συλλόγου που ήταν
    Κατά στο άνοιγμα του καταφυγίου.
    Εδώ και μήνες του λέμε ότι πρέπει να έχει έτοιμες προτάσεις για τον δήμο και την
    Περιφέρεια και όταν συζητηθεί το θέμα του καταφύγιου να υπερασπισθεί αυτές της προτάσεις .
    Επέλεξε όμως να κάνει γαργάρα όλες της αποφάσεις της γενικής συνελεύσεις
    Κανόνας τον σύλλογο μαγαζάκι του και το καταφύγιο μαγαζάκι της παρέας του.
    Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της
    Αποφάσεις της γενικής συνέλευσης.
    Πριν λίγο καιρό αθέτησε την απόφαση της συνέλευσης που έλεγε ότι
    Όταν σύλλογος απελευθερώνει θηράματα αυτά θα είναι γενετικά πιστοποιημένα
    Για να μην υπάρξει κίνδυνος γενετικής μετάλλαξης στα είδη υπάρχων άγρια θηράματα
    Αντί αυτού κύριος τι έκανε ??.
    Απελευθέρωσε στο χωριό πολυποταμο μη πιστοποιημένα γουρούνια από φίλο του κυνηγό που τα είχε στο σπίτι παράνομα με αντάλλαγμα χρηματικό ποσό που θα δώσει
    Ο σύλλογος για την αγορά τους …!!!. Βλέπετε ότι το μαγαζάκι που έχει στήσει στον
    Σύλλογο άρχισε να δουλεύει !!
    Μετά από αντιδράσεις κυνηγών και μελοι του Δ.Σ που αντέδρασαν με την κίνηση του αυτοί τους είπε ότι ήταν προεκλογική δέσμευση και για αυτό το έκανε .
    Όταν θα έρθει να δώσει εξηγήσεις στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα – ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ
    ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ –ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ – ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ θα τους πει τα ίδια ???
    Και δεν φθάνει αυτό μέσα σε λίγο καιρό απελευθερώνει μι πιστοποιημένους γενετικά λαγούς που διατηρούσε παράνομα σε χώρο του συλλόγου .
    Για να δικαιολογήσει την παράνομη πράξη είπε στα μελοι του συλλόγου ότι έγινε δολιοφθορά και οι λαγοί εκλάπησαν στην πραγματικότητα όμως ήταν προεκλογική δέσμευση.
    Το κακό με αυτόν τον άνθρωπο δεν είναι ότι μας λέει συνέχεια ψέματα το κακό είναι
    Ότι νομίζει ότι τον πιστεύουμε !!!
    Έτσι και με το καταφύγιο ταίμα αντί να πει της προτάσεις του συλλόγου και να υπερασπισθεί τους κυνηγούς έστω και αν χρειαζόταν να έρθει σε αντιπαράθεση με το δημοτικό συμβούλιο αυτός προτίμησε να το ανταλλάξει με ένα ( ΤΟΛ ) «ΤΡΑΓΙΚΟΣ» !
    Για όλα αυτά που έχει κάνει σύντομα θα κληθεί για να λογοδοτήσει.

    Υ.Γ
    ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ ΕΑΝ ο ΠΙΝΟΚΙΟ κάνει εκλογές στον σύλλογο ψευταράδων θα του πούμε
    Να σε κάνει εκεί ΠΡΟΕΔΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.