Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Σπουδαίος άνθρωπος είναι...

Η αξία που έχεις είναι χάρη στους άλλους. Από μόνος σου δεν είσαι τίποτα, είσαι ένα μηδενικό. Ο άνθρωπος είναι τόσο μικρός. Εάν είσαι διάσημος ή είσαι έστω «κάτι» από το τίποτα οφείλεται χάρη στους άλλους. Το πιο σημαντικό όμως είναι να είσαι σπουδαίος γιατί το αξίζεις, γιατί όντως είσαι σπουδαίος κατά βάθος.
Εάν προσπαθείς για τα όνειρά σου πραγματικά είσαι κάποιος, εάν παλεύεις για την αδικία, εάν πας ενάντια στον σάπιο κόσμο και θες να τον κάνεις καλύτερο, εάν προσφέρεις αγάπη και χαρά στους άλλους, εάν εκμεταλλεύεσαι τα ταλέντα που έχεις και τα βγάζεις στην επιφάνεια, εάν επιδιώκεις να γίνεις καλύτερος άνθρωπος, εάν θες να δημιουργήσεις, εάν προσφέρεις έργα, εάν έχεις σωστή κρίση και ξέρεις να διακρίνεις την αλήθεια και το ψέμα, το σωστό και το λάθος, τότε ναι πράγματι είσαι ένας σπουδαίος άνθρωπος, τότε αξίζει να σε θαυμάζουν, να σε χειροκροτούν, να σε αγαπούν. Το πιο άσχημο είναι να σε θαυμάζουν χωρίς να το αξίζεις πραγματικά, χωρίς να έχεις προσφέρει κάτι στην ουσία.
Δεν θεωρείται κάνεις «μεγάλος» για την ομορφιά, για τα λεφτά, για τα ακριβά ρούχα και αυτοκίνητα, για τα ακριβά εστιατόρια, για το «γνωστό» όνομα. Όλα αυτά είναι επιφανειακά, είναι ανούσια. Μεγάλος και τρανός είναι ο άνθρωπος με χαρίσματα, που έχει δώσει πολλά στον εαυτό του και στους άλλους, σε αντίθεση από αυτούς που έχουν μόνο υλικά αγαθά και είναι κενοί άνθρωποι.
Το ερώτημα είναι: αν αυτοί χάσουν κάποτε όλα αυτά τότε από τους ίδιους τι θα μείνει; Τίποτα απολύτως! Ενώ αντίθετα από τους ανθρώπους που δημιουργούν θα μείνουν τα έργα και οι πράξεις τους.
Το να θαυμάζεις λοιπόν κάποιον που είναι όντως «κάτι» θέλει πάνω απ' όλα αντίληψη και τίποτα παραπάνω!

Ι.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.